Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
11:30 | 21/10/2015

Στην έκδοση εντάλματος σύλληψης εναντίον του υπουργού Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη προχώρησε το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας αναφορικά με την υπόθεση μη καταβολής του Ταμείου Προνοίας των Κυπριακών Αερογραμμών, αφού απέτυχε να παρουσιαστεί ενώπιον δικαστηρίου για δεύτερη φορά.

Οι αγωγές οι οποίες έγιναν από πρώην υπαλλήλους της εταιρείας, έγιναν εναντίον των μελών του Ταμείου Προνοίας της Εταιρείας και του Υπουργού Οικονομικών. Αφού προηγουμένως δεν εμφανίστηκαν στο δικαστήριο, η υπόθεση είχε οριστεί για τις αρχές Οκτωβρίου. Όμως η επίδοση δεν εκτελέστηκε όπως θα έπρεπε αφού δόθηκε στην γραμματέα του Υπουργού αντί στον ίδιο όπως προβλέπεται.

Η υπόθεση ορίστηκε για σήμερα και επειδή ο υπουργός Οικονομικών δεν παρουσιάστηκε, παρά ότι έλαβε την κλήση, εκδόθηκε από το δικαστήριο ένταλμα σύλληψης.

Η υπόθεση είχε οριστεί για τις 10/11/2015, οπόταν και θα έπρεπε να εκτελεστεί το ένταλμα.

Ακυρώθηκε το ένταλμα

Ωστόσο σύμφωνα με νεότερη εξέλιξη, υπήρξε παρέμβαση από τον Γενικό Εισαγγελέα για αναστολή του εντάλματος σύλληψης του Χάρη Γεωργιάδη.

Άποψη της Γενικής Εισαγγελίας, είναι ότι ο Υπουργός Οικονομικών δεν υπέχει καμία ποινική ή άλλη ευθύνη σε σχέση με την καταβολή του Ταμείου Προνοίας των Κυπριακών Αερογραμμών, ανέφερε ο Γενικός Εισαγγελέας με τον οποίο και επικοινωνήσαμε.

Ως εκ τούτου, ο Γενικός Εισαγγελέας προέβη σε παραστάσεις στον δικηγόρο της πλευράς των πρώην εργαζομένων στις ΚΑ, ζητώντας την ακύρωση του εντάλματος σύλληψης κάτι το οποίο εξασφαλίστηκε.

Ιστορικό αγωγής κατά ΥΠΟΙΚ

Υπενθυμίζεται οτι πέντε πρώην αεροσυνοδοί κατέθεσαν αγωγή στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας, κατά των μελών της Διαχειριστικής Επιτροπής του Ταμείου Προνοίας, εκ των οποίων οι δύο κινήθηκαν νομικά και κατά του κ. Γεωργιάδη.

Όσων αφορά την απαίτηση των δύο πρώην αεροσυνοδών προς τον Υπουργό Οικονομικών είναι η απόσυρση της επιστολής, στην οποία διατυπώνεται η υποχρέωση του αιτητή να υπογράψει το έντυπο, προκειμένου να λάβει τα δικαιώματά του από το Ταμείο Προνοίας.

Οι δύο αεροσυνοδοί βασίζονται στο επιχείρημα ότι με την υπογραφή του εν λόγω εντύπου αυτομάτως αποποιούνται του δικαιώματος της προσφυγής εναντίον του κράτους, ως του μεγαλύτερου μετόχου των Κυπριακών Αερογραμμών, που θεωρούν και υπεύθυνο για την όλη κακή πορεία της εταιρείας, αλλά και κατά των Κυπριακών Αερογραμμών προς διεκδίκηση άλλων απαιτήσεων.

newsit.com.cy

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis