Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
10:15 | 16/07/2018

Την κινητοποίησή τους έξω από το υπουργείο Οικονομικών, στην οδό Νίκης, συνεχίζουν οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία, οι οποίοι ζητούν συνάντηση με τον υπουργό, Ευκλείδη Τσακαλώτο, σχετικά με το θέμα των βαρέων και ανθυγιεινών και των επιτοκίων των στεγαστικών δανείων των δημοσίων υπαλλήλων.

Εκτός από τα πανό που έχουν αναρτήσει έξω από το υπουργείο, μεταξύ των οποίων απεικονίζεται ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, να φτιάχνει γιατροσόφια «Τσιπροξιλ», οι εργαζόμενοι ζήτησαν να μπουν εντός του κτιρίου, προκειμένου να εκφράσουν τα αιτήματά τους. Κάτι τέτοιο δεν στάθηκε δυνατό και παρά την προσπάθειά τους να εισέλθουν από την πίσω πλευρά του κτιρίου, με αποτέλεσμα να υπάρξει ένταση με τις αστυνομικές δυνάμεις να προχωρούν σε χρήση χημικών για να τους απωθήσουν.

Οι διαδηλωτές «απάντησαν», πετώντας αυγά που είχαν… πρόχειρα, καθώς ήταν μέσα στα «εφόδια» του όλου σκηνικού διαμαρτυρίας που είχαν στήσει. Τα μέλη της ΠΟΕΔΗΝ άπλωσαν στο πεζοδρόμιο και βλήτα, τα οποία στη συνέχεια εκτόξευσαν προς τις δυνάμεις των ΜΑΤ, τοποθετώντας και ένα πλακάτ με τη φράση «Δεν τρώμε κουτόχορτο».

[custom:google-ads]

Εντός του κτιρίου πέρασε αρχικά -από την πλευρά της οδού Νίκης- ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, ο οποίος ωστόσο στην ένταση που επικράτησε αργότερα, στην πίσω πλευρά του κτιρίου, βρέθηκε ξαπλωμένος στο πεζοδρόμιο από τα χημικά. Τελικά, μετά από λίγο σηκώθηκε και συνεχίζει με τους υπόλοιπους συγκεντρωμένους την κινητοποίηση.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες:

Πηγή: newsbeast.gr

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis