Ένταση στη Φιλοσοφική του ΕΚΠΑ μετά την «έξωση» στον Ρουβίκωνα

Ένταση στη Φιλοσοφική του ΕΚΠΑ μετά την «έξωση» στον Ρουβίκωνα

«Έξωση» από τη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών έκαναν οι καθηγητές στον Ρουβίκωνα. Η αναρχική ομάδα είχε καταλάβει ένα γραφείο στο κτίριο της σχολής, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις σε ακαδημαϊκό και πολιτικό επίπεδο. 

Το πρωί της Τετάρτης το ΕΚΠΑ έκανε γνωστό ότι ο χώρος βρίσκεται στη διάθεση της σχολής.

Παράλληλα, καθηγητές και οι εκπρόσωποι της Κοσμητείας της Φιλοσοφικής Σχολής απέκλεισαν συμβολικά την είσοδο του γραφείου για να αποτρέψουν ειρηνικά την συνέχιση της κατάληψης.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΙ από καθηγητές που βρίσκονται στο σημείο, ομάδα μαυροφορομένων τραμπούκων επιχειρεί ανακατάληψη και στο χώρο επικρατεί ένταση. Κάποιοι φέρονται να προσπάθησαν να αφαιρέσουν ακόμη και τα κινητά των καθηγητών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΚΠΑ, «η ακαδημαϊκή κοινότητα προασπίζεται την ακαδημαϊκή ελευθερία, την αξιοπρέπειά της και την απρόσκοπτη λειτουργία της. Ο χώρος 516 βρίσκεται στη διάθεση της Φιλοσοφικής Σχολής». 

 

 


 

 

Χθες η πρυτανία καταδίκασε τις καταλήψεις πανεπιστημιακών χώρων από «εξωπανεπιστημιακές» οργανώσεις και ζήτησε να σταματήσει η κατάληψη αίθουσας της Φιλοσοφικής απο τον «Ρουβίκωνα».

Το ΔΣ του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου Αθηνών κατά πλειοψηφία κάλεσε την οργάνωση  να προβληματιστεί από την αρνητική δημοσιότητα που πήρε η παρουσία του στη Φιλοσοφική Σχολή.

Πηγή:  thetoc.gr