Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
19:15 | 15/11/2016

Ένταση επικρατεί τα τελευταία λεπτά στο κέντρο της Αθήνας, καθώς οι διαδηλωτές τουΚΚΕ στην Πανεπιστημίου και αριστεριστές και αντιεξουσιαστές στη Σταδίου απωθήθηκαν με χημικά από την αστυνομία, όταν προσέγγισαν τον φραγμό μετ τις κλούβες, στο ύψος της οδού μερικής. 

Μέσω της Πανεπιστημίου τα μέλη του ΚΚΕ που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ ξεκίνησαν πορεία από την Ομόνοια με τελικό προορισμό την αμερικανική πρεσβεία. Αυτή την ώρα, όμως, δεύτερη πορεία, αριστεριστών και αντιεξουσιαστών πορεύεται προς το Σύνταγμα μέσω της Σταδίου.

Παρά το γεγονός ότι τη Δευτέρα ανακοινώθηκε από την ΕΛΑΣ πως ενόψει της επίσκεψης του Αμερικανού προέδρου, Μπαράκ Ομπάμα, στην Αθήνα, απαγορεύονται όλες οι προγραμματισμένες συγκεντρώσεις το ΠΑΜΕ δεν ακύρωσε το σημερινό του κάλεσμα τονίζοντας σε σχετική ανακοίνωση: η επίσκεψη του Αμερικανού προέδρου "μυρίζει αίμα". 





Συγκεκριμένα,μεταξύ άλλων,  αναφέρουν: "Το αίμα του Ελληνικού λαού, όπου οι ΗΠΑ απαιτούν και νέα αντεργατικά μέτρα, νέα επίθεση στους μισθούς και τις συντάξεις, για να διασφαλίσουν την κερδοφορία των μονοπωλιακών τους ομίλων. Οι παρεμβάσεις των ΗΠΑ στις διαπραγματεύσεις ΔΝΤ-ΕΕ γίνονται στα πλαίσια της σύγκρουσης των επιχειρηματικών συμφερόντων των μονοπωλιακών ομίλων τους και είχαν και έχουν ως θύμα τον Ελληνικό λαό».
Τα μέλη του ΚΚΕ έκαναν τέσσερις προσυγκεντρώσεις που πλέον συγκλίνουν στην Ομόνοια. 



Αυτή την ώρα όμως, έχει ξεκινήσει και η πορεία αριστεριστών και αντιεξουσιαστών από το Πολυτεχνείο επίσης προς την αμερικανική πρεσβεία.  Πάνω από 3.500 είναι οι διαδηλψτές και έφθασαν ήδη στην Κλαυθμώνος. Ωστόσο, ο φραγμός της αστυνομίας έχει στηθεί και «περιμένει» τους διαδηλωτές στο ύψος της οδού Αμερικής.


Στο συλλαλλητήριο του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια παίρνει μέρος και ο γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, ενώ ήδη από χθες, με ανακοίνωσή του ο Περισσός έχει καταγγείλει ως αυταρχική και κατάπτυστη την απαγόρευση, θυμίζοντας ταυτόχρονα, ότι κάποτε ο ΣΥΡΙΖΑ κατήγγελε τέτοιες απαγορεύσεις από τις προηγούμενες κυβερνήσεις. Στις συγκεντρώσεις παίρνει μέρος και η ΛΑΕ με επικεφαλής τον Παναγιώτη Λαφαζάνη.



Οι αστυνομικοί δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να επιτρέψουν σε όσους συγκεντρωθούν να κάνουν πορεία και να επιχειρήσουν να προσεγγίσουν την περιοχή του Συντάγματος ή πολύ περισσότερο να πορευθούν προς την αμερικανική πρεσβεία. Έτσι, όσοι το επιχειρήσουν θα βρεθούν αντιμέτωποι αστυνομικούς φραγμούς που θα αποκλείουν κάθε δίοδο. Το πως θα εξελιχθεί πιθανή απόπειρα να σπάσουν οι φραγμοί προκαλεί ανησυχία, αλλά η αστυνομία αναφέρει ότι οι πορείες «δεν θα φτάσουν στην πρεσβεία». 



Σημειώνεται ότι πρόσκληση για συμμετοχή στη συγκέντρωση στο Πολυτεχνείο και στην πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία  κατά της επίσκεψης του Αμερικανού Προέδρου Μπαράκ Ομπάμα στην Αθήνα, απευθύνουν κόμματα και οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράςς με κοινή ανακοίνωσή τους.

Την ανακοίνωση υπογράφουν η ΛΑΕ, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, το Ξεκίνημα, το ΕΕΚ, η ΑΡΚ και ο σύλλογος «Γιάννης Κορδάτος».


 

 

www.protothema.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis