Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
16:32 | 06/11/2018

Πριν από 11 χρόνια η φονική ενέδρα στα Ζωνιανά, με αποτέλεσμα το θάνατο του Στάθη Λαζαρίδη

11 χρόνια μετά, οι συνάδελφοι ειδικοί φρουροί, του Στάθη Λαζαρίδη στην Κρήτη, δεν ξεχνούν τη «μαύρη» εκείνη επιχείρηση στα Ζωνιανά που στοίχισε τη ζωή του πατέρα ενός μωρού δύο μηνών, ζητώντας να βρεθούν οι δολοφόνοι και να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη.

[custom:google-ads]

«Οι δολοφόνοι του Στάθη Λαζαρίδη δεν βρέθηκαν ποτέ», αυτό είναι το στίγμα που στοιχειώνει τους συναδέλφους του ειδικού φρουρού στην Κρήτη, 11 χρόνια μετά τη δολοφονική επίθεση από ενόπλους στα Ζωνιανά.

Ο Χρήστος Τσανακτσίδης, Πρόεδρος της Ένωσης Ειδικών Φρουρών Κρήτης, τονίζει ότι ακόμα και σήμερα περιμένουν να λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη όποιοι ευθύνονται για τη δολοφονία του Στάθη Λαζαρίδη, ο οποίος επέβαινε στα πρώτα αυτοκίνητα που δέχτηκαν τους πυροβολισμούς.

Το ιδιότυπο «άβατο» στο Μυλοπόταμο δεν υπάρχει πια, όμως η μείωση της εγκληματικότητας στον Μυλοπόταμο σταδιακά «ξεθωριάζει» και η βαριά εγκληματικότητα έχει επιστρέψει στην περιοχή, όπως καταλογίζουν οι ειδικοί φρουροί που απαιτούν την ηθική δικαίωση για τον θάνατο του Στάθη Λαζαρίδη που έδινε μάχη σε άγρυπνο κώμα επί 8 χρόνια για να επανέλθει στη ζωή, όμως εν τέλει, άφησε την τελευταία του πνοή λίγο πριν τα μεσάνυχτα της 6ης Σεπτεμβρίου του 2015, στο 401 νοσοκομείο στην Αθήνα, όπου νοσηλευόταν σε ηλικία 35, πια, ετών.

Οι αστυνομικοί των ΤΑΕ που είχαν λάβει μέρος στην επιχείρηση στα Ζωνιανά για να πραγματοποιήσουν έφοδο για τον εντοπισμό φυτειών κάνναβης, δέχτηκαν θύελλα πυροβολισμών από αγνώστους.

Ακόμη και σήμερα, παραμένει ζητούμενο το αλεξίσφαιρο γιλέκο, η συνεχής εκπαίδευση και ενώ άβατα όπως τότε στα Ζωνιανά, μπορεί να μην υπάρχουν, όμως ούτε και αστυνομικές επιχειρήσεις των τριών ατόμων μπορούν να υπάρξουν, 11 χρόνια μετά...

Πηγή:   neakriti.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis