Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
22:44 | 14/01/2017

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΚΤΑΚΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ

Η ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΠΟΥ ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΣΤΗ ΦΟΡΑ ΓΝΩΡΙΣΑΝ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ
ΤΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ ΜΕ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΕΝΩΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΩΝ ΤΟΥΣ

Συναδέλφισσες - Συνάδελφοι,

Στις 11 Ιανουαρίου, πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα το 20ο έκτακτο πανελλαδικό συνέδριο της Ομοσπονδίας μας (Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.). με τη συμμετοχή των Δ.Σ. των πρωτοβάθμιων Ενώσεων. Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε με αφορμή τις εξελίξεις σχετικά με τη στελέχωση των Π.Υ. των περιφερειακών αεροδρομίων της εταιρείας Fraport, από το Π.Σ. και τις μεταθέσεις που ετοιμάζει η κυβέρνηση για χιλιάδες πυροσβέστες.

Ενώ λοιπόν, η κυβέρνηση επιφυλάσσει σωρεία μεταθέσεων και μετακινήσεων για χιλιάδες πυροσβέστες, όχι μόνο για τα αεροδρόμια, αλλά και για υπηρεσίες σε όλη τη χώρα γεγονός που θα προκαλέσει ακόμη μεγαλύτερα προβλήματα στην πυρασφάλεια ολόκληρων περιοχών, το προεδρείο της Ομοσπονδίας (Δ.Α.Κ.Υ.Π.Σ. - ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ - με τη στήριξη και των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ), αντί να οργανώνει άμεσα ένστολες πανελλαδικές κινητοποιήσεις, περιορίζεται στο να διεξάγει συνέδρια, δίνοντας χρόνο στην κυβέρνηση να προχωρά ανενόχλητα την πολιτική της εναντίον μας.

Και σε αυτό το συνέδριο, επιβεβαιώθηκε ότι, στις προθέσεις του προεδρείου της Ομοσπονδίας και των υπολοίπων παρατάξεων (Α.Ε.Π. ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ - ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ απουσίαζε λόγω αντικειμενικών δυσκολιών η παράταξη ΌΛΟΙ ΜΑΖΙ) και Ενώσεων, δεν είναι η οργάνωση κινητοποιήσεων ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης ΣΥ.ΡΙΖ.Α. - ΑΝ.ΕΛ. Από τις τοποθετήσεις τους έμεινε στο απυρόβλητο η πολιτική της κυβέρνησης, στην οποία δεν καταλόγισαν καμία ευθύνη και λειτουργώντας παραπλανητικά και αποπροσανατολιστικά, επέρριπταν ευθύνες μόνο στον Υπουργό και τον Αρχηγό του Π.Σ. Στο συνέδριο προσκλήθηκαν οι διασπαστικές συνδικαλιστικές Ενώσεις Ε.Α.Π.Σ. και Ε.Π.Α.Υ.Π.Σ., που με τις θέσεις τους και την πρακτική τους, συμβάλλουν στην αθώωση της κυβερνητικής πολιτικής. Είναι χαρακτηριστικό ότι από τις τοποθετήσεις τους, απουσίαζε κάθε αναφορά στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, που ευθύνεται για όλες τις αρνητικές εξελίξεις που συμβαίνουν στο χώρο μας.

Η πλειοψηφία της Ομοσπονδίας διαφώνησε με την πρόταση της Ενωτικής Αγωνιστικής Κίνησης Πυροσβεστών, να πραγματοποιηθεί παράσταση διαμαρτυρίας στη Βουλή με τη συμμετοχή όλων των αντιπροσώπων - συνέδρων και των πρωτοβάθμιων ενώσεων για: Να απαιτήσουμε και να διεκδικήσουμε να πάρει πίσω η κυβέρνηση, όλα τα μέτρα που έχει σκοπό να εφαρμόσει εναντίον μας και που μας διαλύουν τη ζωή. Να αυξηθούν οι δαπάνες από τον κρατικό προϋπολογισμό για την κάλυψη όλων των αναγκών του Π.Σ. και να μονιμοποιηθούν άμεσα, οι 5ετούς θητείας και οι συμβασιούχοι συνάδελφοι. Να ενημερώσουμε και να απαιτήσουμε να πάρουν επίσημα θέση όλα τα κόμματα (πλην της φασιστικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής).

Η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών, ξεκαθάρισε ότι δεν πρέπει να εγκλωβιστούμε σε συζήτηση, διάλογο και διαβούλευση με την κυβέρνηση, όπως αναφέρονταν και στο ψήφισμα της Ομοσπονδίας. Τόνισε επίσης και το γεγονός ότι είναι κάθετα αντίθετη με τις προτάσεις της πλειοψηφίας της Ομοσπονδίας για τις μεταθέσεις και τις μετακινήσεις, που συμπλέουν με αυτές της κυβέρνησης.

Στη συνέχεια τα μέλη της Ε.Α.Κ.Π., πήγαν στη Βουλή ανάρτησαν πανό και κατέθεσαν τις προτάσεις και το πλαίσιο διεκδικήσεων της στο γραφείο της προεδρίας της Βουλής, προκειμένου να προωθηθούν σε όλα τα κόμματα (πλην της οργάνωσης της Χρυσής Αυγής).

Μετά από αρκετή ώρα ήρθαν στη Βουλή και το προεδρείο της Ομοσπονδίας, οι υπόλοιπες παρατάξεις και οι Ενώσεις, προκειμένου να καταθέσουν το ψήφισμα της Ομοσπονδίας και σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα μετέβησαν προς το Αρχηγείο του Π.Σ., με σκοπό να συναντήσουν τον κ Αρχηγό.

Μετά απ’ αυτή την εξέλιξη η Ε.Α.Κ.Π. μετέβηκε στο Αρχηγείο, όπου διαπιστώθηκε ότι η Ομοσπονδία δεν κατόρθωσε να συναντηθεί με τον κ Αρχηγό, διότι όπως ειπώθηκε από τον πρόεδρο της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ., δεν ήταν δυνατή η επικοινωνία μαζί του γιατί το επιτελείο του δεν γνώριζε που βρίσκεται. Παρότι η Ε.Α.Κ.Π. επέμεινε στην πρότασή της, για παράσταση διαμαρτυρίας στη Βουλή από το σύνολο των συνδικαλιστικών εκπροσώπων, με απόφαση της πλειοψηφίας της Ομοσπονδίας μεταβήκαμε έξω από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, με σκοπό τη συνάντηση με τον κ Υπουργό. Έπειτα από αρκετή ώρα αναμονής, πληροφορηθήκαμε ότι τελικά ο κ Υπουργός δεν θα δεχτεί την αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας. Η Ε.Α.Κ.Π. είχε προειδοποιήσει για αυτή την εξέλιξη, αλλά δεν εισακούστηκε.

Αποδείχτηκε για ακόμα μια φορά η αδιέξοδη και η συνειδητά παραπλανητική τακτική του προεδρείου και της πλειοψηφίας της Ομοσπονδίας, που έχει βάλει στο περιθώριο τους συναδέλφους πυροσβέστες. Αναδείχτηκε για πολλοστή φορά, η πλήρης αδιαφορία και απαξίωση τόσο από τη μεριά της κυβέρνησης αλλά και από τη Φυσική Ηγεσία, μετά την άρνησή τους να συναντηθούν με την Ομοσπονδία.

Στη σύσκεψη που ακολούθησε στα γραφεία της Ομοσπονδίας, η Ε.Α.Κ.Π. ζήτησε να αποφασιστεί ένστολη πανελλαδική κινητοποίηση στη Βουλή τις επόμενες μέρες και κλιμάκωση των κινητοποιήσεων. Το προεδρείο της Ομοσπονδίας, συνέχισε να καλλιεργεί αυταπάτες, επιχειρώντας νέα προσπάθεια συνάντησης με τον Υπουργό την επόμενη ημέρα, ενώ παράλληλα παρέπεμψε τις κινητοποιήσεις για το επόμενο διάστημα.

Συναδέλφισσες - Συνάδελφοι

Σας καλούμε να βγάλετε τα συμπεράσματά σας και να οργανώσουμε τον αγώνα μας. Να απαιτήσετε από τις Ενώσεις σας και την Ομοσπονδία την άμεση έναρξη αγωνιστικών κινητοποιήσεων ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, που υλοποιεί και διευρύνει την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων Ν.Δ. - ΠΑ.ΣΟ.Κ.

Η νέα μείωση στην κατανομή της υπηρετούσας δύναμης των υπηρεσιών του Π.Σ. (όπως προκύπτει μέσα από τη διαταγή του Α.Π.Σ.), σε συνδυασμό με τις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει η υπηρεσία μας με τη στελέχωση των Π.Υ. των αεροδρομίων και των Εθνικών οδών, προμηνύουν την άμεση εφαρμογή του νέου Κανονισμού Μεταθέσεων που έχει ετοιμάσει η κυβέρνηση για να μας ξεσπιτώνει, καθώς και την κατάργηση πυροσβεστικών υπηρεσιών και κλιμακίων.

Η λογική των διαβουλεύσεων, του διαλόγου και της συζήτησης, είναι βούτυρο στο ψωμί της κυβέρνησης και των κυβερνητικών συνδικαλιστών και έχουν αξιοποιηθεί μέχρι σήμερα για το πετσόκομμα των δικαιωμάτων μας.

Έχουμε πια εμπειρία. Έχουμε όμως και ευθύνη όταν δεν συμμετέχουμε ενεργά μέσα από τα σωματεία μας και αφήνουμε ανενόχλητες τις συνδικαλιστικές ηγεσίες να μας αποπροσανατολίζουν και να υπονομεύουν τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε και άλλο χτύπημα στα δικαιώματά μας. Σας καλούμε να πάρετε ενεργά μέρος στις ενώσεις και να οργανώσουμε μαζί τον αγώνα μας για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής.

Καλούμε το προεδρείο της Ομοσπονδίας να αποφασίσει:

ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ
ΕΝΣΤΟΛΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΝΑ ΠΕΤΑΧΤΟΥΝ ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ
ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΜΑΣ

Για την Ε.Α.Κ.Π.

Η Εκτελεστική Γραμματεία

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis