Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
18:12 | 12/05/2019

Έντονος προβληματισμός και μοναδικό θέμα συζήτησης μεταξύ των συναδέλφων αστυνομικών το τελευταίο διάστημα είναι η εκλογική αποζημίωση που πρέπει να λάβουν λόγω των επικειμενων εκλογών καθώς και ο καθορισμός του ύψους αυτής, επίσης πότε επιτέλους αυτή θα ανακοινωθεί, διότι σε άλλους εμπλεκόμενους φορείς έχει ήδη ανακοινωθεί ιδιαιτερα αυξημένη σε σχέση με προηγούμενες εκλογές.

[custom:google-ads]

Εμείς θέλουμε να επισημάνουμε το εξής, η Ελληνική Αστυνομία δέχεται πράγματι το μεγαλύτερο βάρος κατά τη διενέργεια των εκλογών, πολλές ημέρες πριν αυτές πραγματοποιηθούν καθόσον είναι υπεύθυνη για την ασφάλεια και τάξη των πολιτών κατά τις προεκλογικές συγκεντρώσεις, καθώς και για την πραγματοποίησή τους διότι μεγάλος αριθμός συναδέλφων εκτελεί υπηρεσία στα εκλογικά τμήματα της χώρας κάνοντας εκατοντάδες χιλιόμετρα, όλοι δε οι συνάδελφοι εργάζονται πολύ περισσότερο από το προβλεπόμενο ωράριο.

Ξέρουμε ότι ο ρόλος της Ελληνικής Αστυνομίας στην εκλογική διαδικασία είναι σημαντικός και απαραίτητος.

Πριν από μερικά χρόνια η πολιτεία αναγνώριζε τις υπηρεσίες μας καθορίζοντας την εκλογική αποζημίωση στο ύψος των 950 €.

Τα τελευταία χρόνια και μετά την οικονομική κρίση αυτή κατρακύλησε στο 1/10 του προηγούμενου ποσού, γεγονός αντιφατικο και απαράδεκτο διότι πρόκειται για τις ίδιες ακριβώς υπηρεσίες.

Σήμερα λίγες ημέρες πριν τις εκλογές οι οποίες θα πραγματοποιηθούν σε δύο συνεχόμενες Κυριακές, η πολιτεία μας αφήνει στο σκοτάδι χωρίς να μας έχει ανακοινώσει το ύψος της εκλογικής μας αποζημίωσης.
Ζητάμε άμεσα την ανακοίνωση από τους αρμόδιους φορείς του ύψους της εκλογικής μας αποζημίωσης. καθώς και την έκδοση σχετικής Υπουργικής Απόφασης πριν την διεξαγωγή των εκλογών, το ύψος δε του ποσού να είναι ανάλογο των προσφερόμενων υπηρεσιών μας.

ΠΛΑΦΟΥΝΤΖΉΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΣ ΠΟΑΣΥ
ΜΕΛΟΣ ΑΝ.Α.ΣΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Βίντεο από την επίθεση στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ: «Βροχή» οι μολότοφ

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis