Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
11:59 | 09/08/2019

 Ως Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών, χαιρετίζουμε την πρωτοβουλία της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Πειραιά και ιδιαιτέρως του Προέδρου της κ. ΛΙΟΤΣΟΥ Σπυρίδωνα, για τα άμεσα αντανακλαστικά που επέδειξε σε ζήτημα που ανέκυψε και απασχόλησε έντονα μεγάλη μερίδα αστυνομικών. Συγκεκριμένα, με την προσωρινή ανακοίνωση των αποτελεσμάτων υποδοχής τέκνων αστυνομικών σε βρεφικούς, βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς που χρηματοδοτούνται μέσω ΕΣΠΑ 2019-2020, από την Ελληνική Εταιρία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Ε.Τ.Α.Α Α.Ε), διαπιστώθηκε η απόρριψη της αρχικής αίτησης αρκετών Αστυνομικών, ως «ελλιπούς», εξαιτίας του υπολογισμού των αναδρομικών (αρ. 10 του Ν.4575/2108) στο συνολικό τους εισόδημα έτους 2018, και συγκεκριμένα λόγω υπέρβασης του ανώτατου εισοδηματικού ορίου.   Αυτό είχε ως αποτέλεσμα τον αποκλεισμό αρκετών οικογενειών αστυνομικών από τους παιδικούς σταθμούς μέσω ΕΣΠΑ.

Η Ένωση Πειραιά με το υπ’ αριθ. 061 από 15/07/2019 έγγραφό της, γνωστοποίησε το όλο ζήτημα στην Π.Ο.ΑΣ.Υ., η οποία με την αστραπιαία αντίδρασή της, όπως προκύπτει και από τις υπ’ αριθ. 305/10/2α από 17/07/2019 και 305/10/2β από 08/08/2019 ανακοινώσεις της, μας ενημέρωσε ότι το θέμα με τους βρεφικούς, βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς έχει τακτοποιηθεί πλήρως και η όλη διαδικασία ολοκληρώθηκε επιτυχώς για τα Σώματα Ασφαλείας και τις Ένοπλες Δυνάμεις, ξεπερνώντας τα όποια πρόβλημα ανέκυψαν στην πορεία. Από δω και στο εξής, οι συνάδελφοι το μόνο που έχουν να πράξουν είναι να «κατεβάσουν» εκ νέου το voucher, μέσω της σχετικής εφαρμογής, όπου εκεί θα διαπιστώσουν από μόνοι τους ότι δεν απαιτείται καμία προσκόμιση εγγράφου, όπως προσωρινώς τους είχε ζητηθεί μετά την εξέταση της ένστασης.  

Συνάδελφοι,

Ο αγώνας πρέπει να είναι συνεχής και αρραγής, αφού όπως αντιλαμβάνεστε πρέπει να απευθυνόμαστε στους αρμόδιους Υπουργούς εν μέσω θέρους, ακόμα και για τα αυτονόητα !!! Το συνδικαλιστικό κίνημα ενωμένο συνεχίζει δυναμικά τον αγώνα για τη θωράκιση των δικαιωμάτων των μελών του.

                                                               Για το Δ.Σ.

             Ο Πρόεδρος                                                             Ο Γενικός Γραμματέας

        ΠΑΚΟΣ Δημοσθένης                                                      ΧΥΤΑΣ Κωνσταντίνος

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis