Στην επιμνημόσυνη τελετή συμμετείχε αντιπροσωπεία του Προεδρείου και εκλεγμένοι Αντιπρόσωποι της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών με επικεφαλής τον Πρόεδρο κ. Πάκο Δημοσθένη. Οι Ομοσπονδίες υπενθύμισαν στην Πολιτεία το χρέος της να λαμβάνει συνεχώς τα απαραίτητα μέτρα για τη θωράκιση του λειτουργήματος του αστυνομικού, ώστε να παραμείνει στάσιμη η μακρά λίστα των αδικοχαμένων συναδέλφων μας, ενώ κάλεσαν την ελληνική κοινωνία να συνεχίσει να στηρίζει το συνδικαλιστικό μας κίνημα στον αγώνα που κάνει για μια σύγχρονη και δημοκρατική Ελληνική Αστυνομία, ικανή να αντεπεξέλθει στις προκλήσεις της εποχής.

        Στεφάνια κατατέθηκαν στο Μνημείο Πεσόντων, που βρίσκεται στον προαύλιο χώρο του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, από τον Πρόεδρο της Π.Ο.ΑΣ.Υ. κ. ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟ Γρηγόριο, τον Πρόεδρο της Π.Ο.ΑΞΙ.Α. κ. ΚΑΤΣΙΑΜΑΚΑ Ιωάννη, τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ Ελευθέριο, τον Γενικό Γραμματέα Δημοσίας Τάξης κ. ΤΣΟΥΒΑΛΑ Κωνσταντίνο, τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο κ. ΚΑΡΑΜΑΛΑΚΗ Μιχαήλ,  από εκπροσώπους των πολιτικών κομμάτων, τον Πρόεδρο I.P.A. κ. ΚΑΡΑΠΑΤΑΚΗ Ιωάννη και τον Σύλλογο Συζύγων Θανόντων ΑΞ.Ι.Α..  

       Ως ένστολο σώμα θρηνούμε μεγάλο αριθμό νεκρών ηρώων εν καιρώ ειρήνης. Τα Προεδρεία των Ομοσπονδιών, αφού διαβεβαίωσαν τους συγγενείς των αδικοχαμένων συναδέλφων μας ότι πάντα θα βρίσκονται στο πλευρό τους, συνεχίζουν τον αγώνα τους ιδιαίτερα τις δύσκολες μέρες που διανύουμε για την προάσπιση των δικαίων θέσεων του Συνδικαλιστικού μας κινήματος και για την διάλυση της παραπληροφόρησης κατά των ενστόλων, ενισχύοντας προς τούτο τη γραμμή άμυνάς μας, άμυνας και για τους συναδέλφους μας που αγωνίζονται υπό αντίξοες και επικίνδυνες  συνθήκες να επιτελέσουν την αποστολή τους αλλά και για τον ίδιο τον θεσμό της Αστυνομίας, που η αποδόμησή του πλήττει την ίδια την κοινωνία.     

      Το συνδικαλιστικό μας κίνημα, δεν λησμονεί τους πεσόντες αστυνομικούς και επιζητεί την έμπρακτη στήριξη τόσο της κοινωνίας όσο και της Πολιτείας, ώστε η Ελληνική Αστυνομία να ανταποκριθεί στη δύσκολη και επικίνδυνη αποστολή της.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Αθηνών

Ο Πρόεδρος Πάκος Δημοσθένης

Ο Γενικός Γραμματέας Χύτας Κων/νος