Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
17:00 | 08/12/2014

 

Λίγες μόνο ημέρες από προηγούμενη σχετική ανακοίνωσή μας και πριν στεγνώσει το μελάνι της, επιβεβαιωθήκαμε τελολογικά για ακόμη μια φορά.

Τα όσα θλιβερά και απίστευτα συνέβησαν το Σαββατοκύριακο απέδειξαν με αναμφισβήτητο τρόπο ότι κάτι δεν πάει καθόλου καλά και ότι η Χώρα μας, με ευθύνες ολίγων συγκεκριμένων απέχει πόρρω από το να θεωρείται εν έτη 2014 οργανωμένη ευρωπαϊκή Πολιτεία. Πώς μπορούν να δικαιολογηθούν άραγε, η πυρπόληση του Α.Τ. Βύρωνα και τα όσα τραγικά έλαβαν χώρα εκεί το βράδυ της Πέμπτης 4/12/2014, η καταστροφή για ακόμη μια φορά του κέντρου της Αθήνας και ο άγριος ξυλοδαρμός – λυντσάρισμα συναδέλφων μας οι οποίοι άοπλοι και χωρίς καμία σοβαρή διοικητική υποστήριξη, έλαβαν εντολές για τη μετακίνηση δια της Γ.Σ.Ε.Ε. όταν όλη η Ελλάδα γνώριζε ότι από ημέρες πολλές τελούσε υπό κατάληψη από εκατοντάδες άτομα του λεγόμενου αντιεξουσιαστικού χώρου;

Πλέον προκύπτει μείζον θέμα για το τι θέλει η Επίσημη Πολιτεία από τον εργαζόμενο αστυνομικό. Προκύπτει επίσης μείζον θέμα για το αν υποχρεούται νόμιμα και είναι συνταγματ5ικά επιτρεπτό, ο εργαζόμενος αστυνομικός να γίνεται βορά για χρόνια εκτόνωση κάποιων και να αναδέχεται στωικά και αναντίρρητα άοπλος άμεσο κίνδυνο κατά της ζωής του. Προκύπτει τέλος μέγιστο θέμα για τους «ευφείς νόες» που σχεδίασαν τα μέτρα του τριημέρου για τους οποίους πρέπει να αναζητηθούν οι ποινικές και πειθαρχικές ευθύνες τους, τουλάχιστον για έκθεση, παράβαση καθήκοντος και παραυτουργία σε κάθε είδους σωματική βλάβη που περιγράφεται στον Ελληνικό Ποινικό Κώδικα. Η Ε.ΑΣ.Υ.Α. έχει γίνει δέκτης δεκάδων έντονων διαμαρτυριών συναδέλφων οι οποία μας μετέφεραν πρωτοφανώς αγριότητας εικόνες οι οποίες εκθέτουν την εικόνα της Σύγχρονης Αστυνομίας Ευρωπαϊκού Κράτους.

Το Δ.Σ. Καλεί όσους συναδέλφους υπέστησαν και κινδύνευσε η σωματική τους ακεραιότητα και επιθυμούν να ασκήσουν τα νόμιμα δικαιώματά τους να προσέλθουν στα Γραφεία της Ε.ΑΣ.Υ.Α. για τη σχετική δήλωση και περιγραφή.

Παράλληλα δηλώνεται ότι εντός των προσεχών ημερών θα κατατεθεί σχετική μηνυτήρια αναφορά κατά όσων ανερυθρίαστα σχεδίασαν και παρέλειψαν με εγκληματικό τρόπο να φροντίσουν για την ασφάλεια των συναδέλφων μας.

Η κατάσταση δεν πάει άλλο πια.

 Και είναι αυτονόητο ότι ο καθένας πλέον θ’ αναλάβει τις ευθύνες που του αναλογούν.

 

Για το Δ.Σ.

                     - Ο -                                                                                   - Ο -

                 Πρόεδρος                                                                     Γεν. Γραμματέας

                                             

ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος                                                    ΡΗΓΑΣ Νικόλαος

 

http://www.easya.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis