Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
08:14 | 19/05/2020

Η κοινωνία μας εισέρχεται  στην κανονικότητα της ζωής με την σταδιακή άρση των μέτρων που είχαν ληφθεί για την πρόληψη και τον περιορισμό της εξάπλωσης του Covid -19.

Ταυτόχρονα έχουμε  όμως   και την απότομη επανεμφάνιση των προβλημάτων της   Ελληνικής  Αστυνομίας, που δεν είχαν εκλείψει αλλά τώρα έγιναν πιο έντονα και χρειάζονται  πιο επιτακτικά  την επίλυση τους.

Τα προβλήματα   είχαν  αναφερθεί αρμοδίως αλλά λόγω της πανδημίας παραμερίστηκαν προσωρινά.

 .  Πολλάκις έχουμε αναφέρει για την έλλειψη δύναμης σε πολλές Υπηρεσίες ιδίως των Αστυνομικών Τμημάτων και των Τμημάτων Ασφαλείας.

.    Χωρίς ενίσχυση σε ανθρώπινο δυναμικό παραμένουν τα Τμήματα Ασφαλείας τα οποία  έχουν να διεκπεραιώσουν την πλειοψηφία των αδικημάτων,   λόγω αρμοδιότητας που κακώς μεταβιβάστηκαν  σε αυτά.

 .  Τα περισσότερα Τμήματα Ασφαλείας παραμένουν κλειστά τη νύχτα εις βάρος της αστυνόμευσης μεγάλων περιοχών. 

.   Αρκετοί  Διοικητές των Α.Τ και των Τ.Α δεν φέρουν το βαθμό που δικαιολογείται σύμφωνα με την προβλεπόμενη οργανική δύναμη της Υπηρεσίας των. Δυστυχώς αναλαμβάνουν τη Διοίκηση, ιδιαίτερα σε Αστυνομικά Τμήματα,  νεοεξερχόμενοι  Υ/Β ή στην καλύτερη  των περιπτώσεων Υ/Α.

. Πολλά κρατητήρια παραμένουν κλειστά γιατί περιμένουν τις  αρμόδιες τεχνικές υπηρεσίες να αποφανθούν για το κόστος της επισκευής τους ή για να   αποφανθούν αν είναι κατάλληλα να επαναλειτουργήσουν. Ως συνέπεια είναι  να μην υπάρχουν χώροι φύλαξης για τους κρατούμενους και να ξεκινάει έτσι  ο μαραθώνιος δρόμος  για το  που θα κρατηθούν, ποιοι θα τους  μεταγάγουν και πότε.

 . Ένας άλλος  μεγάλος βραχνάς είναι οι διοικητικές απελάσεις καθώς οι προστατευτικές φυλάξεις των ασυνόδευτων ανηλίκων αλλοδαπών που έχουμε αναλάβει χωρίς να διαθέτουμε τις απαραίτητες υποδομές.

 . Βαθμολόγιο !!!!

Είναι ένα  μεγάλο πρόβλημα που συνεχώς δέχεται τροποποιήσεις κατά το δοκούν και τις περιστάσεις. Έτσι δημιουργούνται συνεχώς αδικίες, ανακατατάξεις στην επετηρίδα και κατατίθενται χιλιάδες αγωγές στα Διοικητικά Δικαστήρια για να δικαιωθούν οι θιγμένοι και αδικημένοι αστυνομικοί.

Αν συνεχιστεί η κατάσταση αυτή στην Αστυνομία θα υπάρχουν μόνο βαθμοφόροι και πολλοί Αξιωματικοί πολλών «ταχυτήτων» με ελάχιστους αστυφύλακες.Ιδιαίτερα αν δεν αυξηθεί σημαντικά ο αριθμός των εισακτέων για τη Σχολή Αστυφυλάκων μέσω πανελληνίων εξετάσεων ο βαθμός του Αστυφύλακα θα είναι «είδος» προς εξαφάνιση.

.  Μισθολόγιο !!!

Έχουμε ένα άδικο μισθολόγιο που πρέπει να επανεξεταστεί άμεσα. Δεν έχουν προβλεφθεί μισθολογικά κλιμάκια για όλα τα χρόνια που υπηρετεί ο αστυνομικός. Ιδιαίτερα  μετά το 30ο έτος της πραγματικής υπηρεσίας,  έχουμε το πάγωμα του βασικού μισθού. Έτσι ο αστυνομικός διεκδικεί τη βαθμολογική του προαγωγή του για να έχει αύξηση στις αποδοχές του.

Δυστυχώς έτσι ευτελίζονται οι βαθμοί και αν συνεχιστεί η κατάσταση αυτή θα έχουμε και Υπαστυνόμους με οργανική θέση Αστυφύλακα. Ήδη το 2021 θα έχουμε την προαγωγή στο βαθμό του Ανθυπαστυνόμου των Αστυφυλάκων της πρώτης σειράς με τις πανελλήνιες εξετάσεις.  

Σε τι εξυπηρετεί η κατάσταση αυτή;

Γιατί έχουμε συνδυάσει το βαθμολόγιο με το μισθολόγιο και έχουμε τον ευτελισμό των βαθμών;

Ας δοθεί μία αξιοπρεπή λύση στο μισθολόγιο, χωρίς αδικίες και περιχαρακώσεις σε κλιμάκια και κατηγορίες.                          

Οι λύσεις των προβλημάτων θεωρούνται αυτονόητες αλλά κανείς δεν ασχολείται για να επιλυθούν, περιμένοντας κάποιον  άλλον να αναλάβει την ευθύνη και το πιθανό «κόστος» που θα επιφέρουν .

                                                                                                                             Για το Δ.Σ

 

Ο Πρόεδρος                              Ο   Γ. Γραμματέας

Κανέλλος ΝΙΚΟΛΑΟΥ                 Ευάγγελος ΜΑΝΤΖΙΩΡΟΣ

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis