Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
20:14 | 21/10/2020

Ανακοίνωση της Παγκρήτιας Ένωσης Αξιωματικών Αστυνομίας:

Με αφορμή την πρόσφατη ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Χανίων σε βάρος Ανώτερου Αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ. (δείτε εδώ τη σχετική Ανακοίνωση της ΕΑΥΝ Χανίων), η Ένωση Αξιωματικών ΕΛ.ΑΣ. Περιφέρειας Κρήτης εξέδωσε την κάτωθι Ανακοίνωση : 

"Η Ένωση μας με αφορμή την πρόσφατη ανακοίνωσή της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Χανίων με την οποία καταφέρετε εναντίον Ανώτερου Αξιωματικού της Ελληνικής Αστυνομίας που υπηρετεί στο Νησί, θα ήθελε να τοποθετηθεί και να επισημάνει τα όρια που διέπουν το Σώμα που υπηρετούμε.

Σύμφωνα με τους κανονισμούς του Σώματος, το αστυνομικό προσωπικό οφείλει να σέβεται την ιεραρχία και να μην αναφέρεται με προσβλητικό και υποτιμητικό τρόπο κατά ανωτέρων του γινόμενο υπαίτιο διάπραξης ποινικών και πειθαρχικών παραπτωμάτων. Θεωρούμε άκομψες και άκρως προσβλητικές τις εκφράσεις και τους χαρακτηρισμούς με τους οποίους απευθύνονται στον Ανώτερο Αξιωματικό, στον οποίο έλεγχο για τις πράξεις του και τις παραλείψεις του μπορεί να ασκήσουν μόνο οι ιεραρχικά προϊστάμενοι του.

Τη δεδομένη δε χρονική στιγμή εκτιμούμε επιτηδευμένη και σκόπιμη την χρήση τέτοιων επιθέτων που προκαλούν το κοινό αίσθημα και δημιουργούν στρεβλές και επικίνδυνες εντυπώσεις για την Ελληνική Αστυνομία.

Αξιούμε την αποκατάσταση της ηθικής τάξης με την ανάκληση των ακραίων εκφράσεων και καλούμε στο σύνολό τους τις συνδικαλιστικές ενώσεις να τηρήσουμε το επίπεδο και το κύρος της αποστολής μας."

 

proedr genGram

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis