Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
18:33 | 26/02/2019

Δείτε την ανακοίνωση που εξέδωσε η Ένωση Αστυνομικών Αθήνας:

Στις 14/2/2019 το Δ.Σ. της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών συνεδρίασε στο αμφιθέατρο της  Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής μετά το πέρας της αιμοδοσίας που έλαβε χώρα την ίδια ημέρα.

Η κίνηση αυτή από πλευράς μας υπήρξε συμβολική, στο πλαίσιο των αποφάσεων μας για ουσιαστικές επισκέψεις στις Υπηρεσίες που ανήκουν στα γεωγραφικά όρια της Ένωσής μας.

[custom:google-ads]

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, μας απασχόλησαν κατά κύριο λόγο τα ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοι – μέλη μας στη Διεύθυνση Αλλοδαπών αλλά και στη Διεύθυνση Μεταγωγών που στεγάζεται στο ίδιο κτίριο.

Μετά τη λήξη της συνεδρίασης επισκεφθήκαμε τους Διοικητές των δύο Υπηρεσιών αλλά και υπηρεσιακούς χώρους και διαπιστώσαμε τα εξής:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο.Π.Κ.Ε. για πολιτική εκδήλωση, για γήπεδα, για πορείες, για ορκωμοσία Πυροσβεστών. Ο.Π.Κ.Ε. για την εγκληματικότητα υπάρχει;

Διεύθυνση Αλλοδαπών

  • Καθαριότητα: Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες της Διοίκησης και των υπηρετούντων συναδέλφων εκεί, το πρόβλημα της καθαριότητας υφίσταται, απειλεί την υγεία αστυνομικών, πολιτών, κρατουμένων και απαιτεί άμεση λύση. Οι προσωρινές λύσεις δεν αρκούν, βάζουν το πρόβλημα απλά κάτω από το χαλί.  Τη συγκεκριμένη ημέρα τα πάντα είχαν καθαριστεί, όπως όμως μας κατήγγειλαν οι συνάδελφοί μας το πρόβλημα παραμένει. Αν η μέριμνα για καθαριότητα υπήρξε λόγω της επίσκεψής μας είναι κάτι που δεν θα το μάθουμε ποτέ.
  • Κρατητήρια: Η μετατροπή των κρατητηρίων της Δ/νσης Αλλοδαπών σε ΠΡΟΚΕΚΑ με απόφαση της Ηγεσίας, μας βρίσκει κάθετα αντίθετους. Ο χώρος δεν ενδείκνυται για τέτοια χρήση, τα προβλήματα στην υγιεινή και την ασφάλεια  είναι καθημερινά και όσοι εκτελούν υπηρεσία εκεί απλά βαδίζουν σε τεντωμένο σχοινί. Για το θέμα αυτό ζητήσαμε τη συνδρομή του Νομικού μας Τμήματος ώστε να στραφούμε στη δικαιοσύνη για την προστασία τόσο των αστυνομικών όσο και των κρατουμένων. Η πραγματικότητα άλλωστε είναι αμείλικτη με όλους όσους διαφωνούν με αυτά που αναφέρουμε. Οι συχνές ταραχές που προκαλούνται από τους «φιλοξενούμενους – κρατουμένους» (το 2018 πήρε μια πτέρυγα φωτιά η οποία ακόμα δε λειτουργεί),  οι οποίοι προαυλίζονται σε ελάχιστο χώρο και οι αποδράσεις, είναι γεγονότα που δεν αμφισβητούνται και απαιτούν εδώ και τώρα αντιμετώπιση!!!
  • Κτιριακές εγκαταστάσεις απαρχαιωμένες και χωρίς συντήρηση, με αποτέλεσμα οι σωληνώσεις να σπάνε και να πλημμυρίζουν τα γραφεία και άλλοι χώροι.

Διεύθυνση Μεταγωγών

Τα ίδια ζητήματα με την καθαριότητα και τις κτιριακές εγκαταστάσεις αντιμετωπίζουν και οι υπηρετούντες στο Μεταγωγών. Το μεγαλύτερο όμως ζήτημα εδώ είναι η έλλειψη προσωπικού. Είναι απίστευτο ότι η Διεύθυνση Μεταγωγών Δικαστηρίων Αττικής έχει 120 μόνιμους υπηρετούντες από τους 470 που θα έπρεπε να έχει και για να καλύψει τις καθημερινές της ανάγκες ενισχύεται με αστυνομικούς από όλη την Αττική με ημερήσιες διαθέσεις, δεκαήμερες διαθέσεις, τρίμηνες αποσπάσεις.

Η κατάσταση αυτή δημιουργεί προβλήματα στις ήδη ελλειμματικές Υπηρεσίες που διαθέτουν το προσωπικό τους και δεν αποτελεί λύση για το Μεταγωγών που η αποστολή του είναι συγκεκριμένη και απαιτεί εκπαίδευση – εξειδίκευση.   

Στο σημείο αυτό πρέπει να τονίσουμε ότι το αντικείμενο των μεταγωγών κρατουμένων σε δικαστήρια και καταστήματα κράτησης αποτελεί ένα πάρεργο που θα έπρεπε κατά την άποψή μας να ανήκει στο Υπουργείο Δικαιοσύνης και όχι στης ΕΛ.ΑΣ. Επίσης θέσαμε υπ’όψιν του Διοικητή του Μεταγωγών παράπονα μελών μας που διατίθενται από άλλες Υπηρεσίες και του ζητήσαμε την ισονομία στην μεταχείριση του προσωπικού.

Όσο για το ζήτημα της έλλειψης προσωπικού η λύση είναι μία και μοναδική. Άμεση τροποποίηση του Π.Δ. των μεταθέσεων ώστε οι νεοεξερχόμενοι όλων των βαθμών να μπορούν να τοποθετούνται πέρα των Αστυνομικών Τμημάτων στο Μεταγωγών (όπως και στη Δ.Α.Ε.Α.). Είναι η μόνη λύση ώστε να μην απασχολούνται πλέον άλλες  Υπηρεσίες με το αντικείμενο αυτό, αλλά και για να υπάρχει κατάρτιση – εκπαίδευση –επαγγελματισμός. Όλα τα άλλα δεν ανήκουν σε σύγχρονη Αστυνομία.

Θα συνεχίσουμε τις επισκέψεις μας σε όλες τις Υπηρεσίες που αντιμετωπίζουν ζητήματα, θα συνεχίσουμε τις συναντήσεις με υπηρεσιακούς παράγοντες, κυρίως όμως θα φέρνουμε τα πάντα στο φως της δημοσιότητας, αδιαφορώντας για εκείνους που υπερασπιζόμενοι το προσωπικό τους συμφέρον τα βλέπουν όλα καλά.

                                                                  Για το Δ.Σ.

                      - Ο -                                                                                  - Ο -

                  Πρόεδρος                                                               Γεν. Γραμματέας                                   

         ΠΑΚΟΣ Δημοσθένης                                                        ΡΗΓΑΣ Νικόλαος

 

 
 
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis