Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
22:14 | 15/12/2020

Ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Ευρυτανίας:

Με μεγάλη ικανοποίηση ακούσαμε στην ολομέλεια της Βουλής, τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ να δηλώνει-δεσμεύεται για την προώθηση Προεδρικού Διατάγματος σχετικά με ένα νέο βαθμολόγιο για το Αστυνομικό Προσωπικό προσαρμοσμένο στα νέα ασφαλιστικά δεδομένα των 40 ετών υπηρεσίας.

Επίσης σύμφωνα με το άρθρο 36 του υπό ψήφιση Νομοσχεδίου «Ρυθμίσεις σωφρονιστικής νομοθεσίας, διατάξεις για το Ταμείο Προνοίας Απασχολουμένων στα Σώματα Ασφαλείας και λοιπές διατάξεις αρμοδιότητας Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη» αυξάνεται ο χρόνος φοίτησης στην Σχολή Αστυφυλάκων ΕΛ.ΑΣ., κατά ένα εξάμηνο, ώστε να διαρκεί εφεξής (δηλαδή από το εκπαιδευτικό έτος 2021-2022 ) έξι εξάμηνα, με αποτέλεσμα την ανωτατοποίηση της Σχολής Αστυφυλάκων.

Τα ανωτέρω αποτελούσαν πάγιες και πρωταρχικές διεκδικήσεις της Ομοσπονδίας, εδώ και χρόνια και φαίνεται ότι υλοποιούνται και πρέπει οπωσδήποτε να συγχαρούμε την τωρινή διοίκηση της Π.Ο.ΑΣ.Υ. και τον Πρόεδρό της κ. ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟ Γρηγόριο, για το πείσμα, την υπομονή, την μεθοδικότητα που επέδειξαν και είχαν ως αποτέλεσμα την θετική έκβαση των ανωτέρω χρόνιων διεκδικήσεων.

Οι Έλληνες Αστυνομικοί, που καθημερινά αντιμετωπίζουν την πάσης φύσεως εγκληματικότητα, που καθημερινά διενεργούν ελέγχους για την τήρηση των μέτρων του COVID19 (θρηνώντας ήδη τρεις νεκρούς), που καθημερινά εμπλέκονται στο μεταναστευτικό από τον Έβρο μέχρι το Καστελόριζο, που εργάζονται νυχθημερόν με κομμένες άδειες, αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα και το μεγαλύτερο λάθος μας, θα ήταν να επαναπαυθούμε στις ανωτέρω κατακτήσεις. Όλοι μαζί, με προτάσεις, με σύμπνοια, με μεθοδικότητα πρέπει να στηρίξουμε την Ομοσπονδία μας για την επίλυσή τους.

Όσον αφορά την Πολιτεία, θα πρέπει άμεσα να υλοποιήσει τις ανωτέρω εξαγγελίες της, μιας και είναι πολλές οι φορές που οι εξαγγελίες έμειναν μόνο στα λόγια, μόνο που τους προειδοποιούμε ότι αυτή τη φορά η αντίδραση του Συνδικαλιστικού κινήματος θα είναι σφοδρή. Θα πρέπει όλοι να αναλογιστούν, την ουσιώδη συμμετοχή της Ελληνικής Αστυνομίας, σε όλες τις πτυχές της καθημερινότητα της Χώρας και μετά από αυτό θα αντιληφθούν την πραγματική μας αξία.   

  Αναμένουμε σύντομα από την Πολιτεία την επίλυση χρονιζόντων εργασιακών και οικονομικών αιτημάτων μας, με αποκορύφωμα την αναγνώριση του επαγγέλματός μας ως << Επικίνδυνο και Ανθυγιεινό >> καθώς και την άμεση χορήγηση επιδόματος στους Αστυνομικούς, για την εμπλοκή τους στην πανδημία του COVID19 και την ανάκληση των αδειών τους.

Η Ένωσή μας βρίσκεται πάντα δίπλα στους συναδέλφους μας και προσπαθεί με ενέργειές της να βελτιώνει την υπηρεσιακή τους καθημερινότητα.

                                              ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

 

      Ο Πρόεδρος                                                                                        Ο Γ. Γραμματέας

 

  Κοσμάς ΤΣΙΑΜΑΚΗΣ                                                                              Χρήστος ΚΑΤΗΣ

       6977352559                                                                                           6948878144

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis