Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
17:29 | 18/08/2020

Ηράκλειο, 18 Αυγούστου 2020        

ΠΡΟΣ:

1.ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ(μέσω Π.Ο.ΑΣ.Υ)

2.ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ(μέσω Π.Ο.ΑΣ.Υ)

3. Α.Ε.Α./ΑΡΧΗΓΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ (μέσω Π.Ο.ΑΣ.Υ)

4. Α.Ε.Α./ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟΥ ΕΛ.ΑΣ. (μέσω Π.Ο.ΑΣ.Υ)

5. Α.Ε.Α/ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΗ ΝΟΤΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ (μέσω Π.Ο.ΑΣ.Υ)

6. ΓΕΝΙΚΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΚΡΗΤΗΣ                

7. Δ/ΝTHΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

KOIN:

1. Π.Ο.ΑΣ.Υ.

2. ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΝΟΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

3. ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΠΡΩΤΟΔΙΚΩΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

 

ΕΠΙΣΤΟΛΗ-ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Αξιότιμοι κύριοι,

Όπως όλα δείχνουν ήδη η πατρίδα μας εισέρχεται σε μία δεύτερη φάση εφαρμογής μέτρων για τον περιορισμό διασποράς του Covid-19 και όπως έγινε και στην πρώτη φάση που ξεκίνησε τον περασμένο Μάρτιο ο Έλληνας αστυνομικός θα έχει και πάλι τον πρώτο λόγο στον έλεγχο της εφαρμογής των μέτρων αυτών.

Κατά την πρώτη φάση η πολιτεία φάνηκε ανέτοιμη να παρέχει στον έλληνα αστυνομικό άμεσα επαρκές υγειονομικό υλικό, καθώς άργησε μήνες να διανεμηθεί στο προσωπικό, με αποτέλεσμα να εκτελεί εκτεθειμένο την υπηρεσία του εξασφαλίζοντας υλικό είτε με ιδία έξοδα είτε με πρωτοβουλία των Πρωτοβάθμιων Ενώσεων μέσω δωρεών ιδιωτών.

Η Ένωσή μας στο διάστημά αυτό με αίσθημα ευθύνης απέναντι στον συνάδελφο, εξασφάλισε από δωρεές ιδιωτών 200 ltαντισηπτικό GELχεριών, 300 ατομικά φιαλίδια αντισηπτικού GELχεριών, 4000ltαπολυμαντικό υγρό επιφανειών και οχημάτων, 1700 επαναχρησιμοποιούμενες υφασμάτινες μάσκες και 3000 ζευγάρια γάντια νιτριλίου κ.α. τα οποία ανά διαστήματα διανεμήθηκαν στους συναδέλφους μας πάντα σε συνεννόηση με την οικεία Αστυνομική Διεύθυνση. Επίσης μισθώσαμε ιδιωτικό συνεργείο που πραγματοποίησε απολύμανση όλων των αστυνομικών υπηρεσιών και οχημάτων του Νομού. Για πόσο όμως η ιδιωτική πρωτοβουλία θα αντικαθιστά την ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ της πολιτείας; Η ίδια πολιτεία που όταν έφτασε η ώρα των ευσήμων ΞΕΧΑΣΕ τον Έλληνα Αστυνομικό, ο οποίος σε όλο αυτό το διάστημα ήταν εκτεθειμένος στον κίνδυνο,  και τον αντάμειψε με ένα απλό SMS.  

Παράλληλα με τις από 19-06-2020 και 10-08-2020 επιστολές μας προς την πολιτική και φυσικά ηγεσία ζητήσαμε την πραγματοποίηση δειγματοληπτικού ελέγχου τόσο για τους αστυνομικούς όσο και για τους κρατούμενους που υπηρετούν στην Α.Δ. Ηρακλείου με ιδιαίτερη έμφαση σε όσους υπηρετούν στο Αεροδρόμιο και Υπηρεσίες που η επαφή με τουρίστες είναι άμεση. Δυστυχώς μέχρι σήμερα ούτε απάντηση λάβαμε ούτε κάποια πρωτοβουλία της Υπηρεσίας διαπιστώσαμε σχετικά με αυτό το πολύ σημαντικό θέμα. Αντίθετα διαβάζουμε καθημερινά ότι αστυνομικοί νοσούν και μπαίνουν σε καραντίνα.

Τέλος ζητάμε για την πραγματοποίηση άμεσης και έκτακτης δαπάνης ώστε να τοποθετηθούν προστατευτικά plexiglassσε όλα τα γραφεία υποδοχής πολιτών και σε όλα τα υπηρεσιακά οχήματα που μεταφέρουν κρατουμένους για την προστασία όλων.  

Ας μάθουμε από τα λάθη και τις κωλυσιεργίες του παρελθόντος και ελπίζουμε αυτή την φορά οι ενέργειες της πολιτείας να είναι έγκαιρες και αποτελεσματικές σεβόμενοι πάνω από όλα τον θεσμό του αστυνομικού και την υγεία τόσο την δική μας όσο και των οικογενειών μας. 

       Mε εκτίμηση,

  Για το Δ.Σ. της  Ένωσης  Αστυνομικών Yπαλλήλων N. Ηρακλείου.

 

     Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                   Ο ΑΝ. Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

ΠΙΚΡΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ                    ΧΑΡΑΛΑΜΠΑΚΗΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ

 

 

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis