Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
19:44 | 07/10/2021

ΠΡΟΣ:

α) Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Τάκη ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟ

β) Αρχηγό Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο κ. Μιχαήλ ΚΑΡΑΜΑΛΑΚΗ

γ) Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Αττικής Υποστράτηγο κ. Παρασκευά ΣΑΝΙΔΑ

δ) Διευθυντή Ασφαλείας Αττικής Υποστράτηγο κ. Πέτρο ΤΖΕΦΕΡΗ

ε) Διευθυντή Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ν/Α Αττικής Αστυνομικό Διευθυντή κ. Αλέξιο ΚΩΤΣΙΟΠΟΥΛΟ

Θέμα: «Άμεση ενίσχυση των Τμημάτων Ασφαλείας της Νοτιοανατολικής Αττικής».

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής, επανειλημμένα έχει επισημάνει την ανάγκη ενίσχυσης με προσωπικό των Τμημάτων Τάξης και Ασφαλείας της Νοτιοανατολικής Αττικής ώστε η Παρούσα Δύναμη να ανταποκρίνεται της Οργανικής.

Όσον αφορά τα Τμήματα Τάξης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Νοτιοανατολικής Αττικής, τη δεδομένη στιγμή τοποθετήθηκαν Είκοσι Εννέα (29) νεοεξερχόμενοι αστυφύλακες, σε αντίθεση με πέρυσι που ενισχύθηκαν με μόνο Έξι (6) νεοεξερχόμενους αστυφύλακες.

Παρά τη φετινή αύξηση του αριθμού, πάλι αυτό δεν είναι αρκετό σε καμία περίπτωση προκειμένου να καλυφθούν οι ολοένα και αυξανόμενες ανάγκες στις οποίες καλούνται καθημερινά να ανταπεξέλθουν οι Αστυνομικοί της Ν/Α Αττικής.

Παρόμοια κατάσταση, με την Παρούσα Δύναμη να υπολείπεται κατά πολύ της Οργανικής, επικρατεί και στα Τμήματα Ασφαλείας της Υποδιεύθυνσης Αστυνομίας Νοτιοανατολικής Αττικής. Είναι γεγονός ότι τα Τμήματα Ασφαλείας της Νοτιοανατολικής Αττικής, όχι μόνο δεν έχουν ενισχυθεί με επαρκές ανθρώπινο δυναμικό ενώ συνεχίζεται αδιάλειπτα η διάθεση αστυνομικών προς άλλες Υπηρεσίες και στο «βανάκι» στην Ομόνοια, αλλά τα τελευταία χρόνια έχουν αποψιλωθεί εντελώς με διαρροές ειδικά προς τα «Επίσημα», την επαρχία και σε διάφορες Κεντρικές Υπηρεσίες.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι αστυνομικοί της Ασφάλειας απασχολούνται καθημερινά σε μια ευρεία γκάμα υπηρεσιακών αρμοδιοτήτων και κυρίως με την πάταξη της εγκληματικότητας που σχετίζεται με κλοπές, ληστείες, διαρρήξεις, διακίνηση ναρκωτικών, παραβατικότητα ανηλίκων, πλαστογραφίες, κ.λπ..

Επιπλέον, επισημαίνουμε ότι τα περισσότερα τμήματα Ασφαλείας στη Νοτιοανατολική Αττική κλείνουν τις βράδυνες ώρες λόγο των ελλείψεων σε προσωπικό, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Επομένως, κρίνεται επιτακτική και επιβεβλημένη, η άμεση ενίσχυση των Τμημάτων Ασφαλείας της Νοτιοανατολικής Αττικής με προσωπικό, διότι εκτός του ζητήματος της εύρυθμης λειτουργίας των Υπηρεσιών, από την έλλειψη αστυνομικών, επηρεάζεται άμεσα η αποτελεσματική αντιμετώπιση του εγκλήματος και αποδυναμώνεται το αίσθημα ασφαλείας των πολιτών.

ΚΟΡΟΜΗΛΑΣ ΚΑΛΛΙΑΚΜΑΝΗΣ

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis