Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
23:38 | 27/09/2019

Την Τετάρτη 25/9/2019 ο Πρόεδρος της Ένωσης Ν/Α Αττικής Γεώργιος ΚΑΛΛΙΑΚΜΑΝΗΣ και το Διοικητικό Συμβούλιο αυτής, επισκέφτηκε τα συστεγαζόμενα Αστυνομικά Τμήματα Ελληνικού-Αργυρούπολης καθώς και τη Διεύθυνση Αστυνομίας Νοτιοανατολικής Αττικής.

Σε συνάντηση με το νέο Διευθυντή της Διεύθυνσης Ν/Α Αττικής Ταξίαρχο Βασίλειο ΒΡΑΝΤΖΑ, ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο, αφού του ευχήθηκε καλή δύναμη και καλή αρχή στα νέα του καθήκοντα, συζήτησε μαζί του θέματα που αφορούν τις υπηρεσίες που υπάγονται στη δικαιοδοσία του. Ο Ταξίαρχος μας ενημέρωσε για το επιχειρησιακό σχέδιο της Διεύθυνσης, σύμφωνα με το οποίο δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στην εμφανή αστυνόμευση με εποχούμενες περιπολίες των αστυνομικών τμημάτων, σε στενή συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής, την Άμεση Δράση και την Ομάδα Δίας.

Ο στόχος που έχει τεθεί είναι η σημαντική μείωση της εγκληματικότητας που απασχολεί τον πολίτη στην καθημερινότητά του, όπως κλοπές, διαρρήξεις και ληστείες. Επίσης επισήμανε ιδιαίτερα ότι παρά τις δυσχέρειες που προκαλεί η μεγάλη έλλειψη προσωπικού, οι αστυνομικοί της Διεύθυνσής μας επιδεικνύουν ιδιαίτερο ζήλο και φιλοτιμία κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους εργαζόμενοι πολλές φορές και πέραν του ωραρίου τους για να μπορέσουν να προσφέρουν στον πολίτη ποιοτικές υπηρεσίες ασφαλείας. Ακόμη τόνισε ότι από την πρώτη στιγμή ανάληψης των καθηκόντων του, έθεσε ως πρώτιστο καθήκον την τήρηση του κανονισμού εργασίας του προσωπικού, ελέγχοντας αυτό προσωπικά, με αυτοπρόσωπη παρουσία στα τμήματα τάξης αλλά και στις συγκεντρώσεις αυτών.

Επιπροσθέτως, τόνισε ότι βρίσκεται σε αγαστή συνεργασία με όλους τους δημοτικούς φορείς στις Διευθύνσεις, καθώς ήδη έχει συναντηθεί με όλους τους Δημάρχους και είναι ενήμερος των ιδιαίτερων προβλημάτων που αντιμετωπίζει η κάθε περιοχή.

Αναφερόμενος στα προβλήματα που αντιμετωπίζει, επισήμανε πως το γεωγραφικό ανάγλυφο, το μέγεθος της περιφέρειας και οι αραιοκατοικημένοι συνοικισμοί με πολλές εξοχικές κατοικίες οι οποίες κατοικούνται περιοδικά, προκαλεί πολλές δυσχέρειες στην αστυνόμευση αυτών των περιοχών προκειμένου να υπάρξει αποτελεσματική αστυνόμευσή τους, με συνέπεια να εμφανίζουν υψηλά ποσοστά κλοπών και διαρρήξεων. Αυτή η κατάσταση επιτάσσει την ενίσχυση της Διεύθυνσης με προσωπικό έτσι ώστε να μπορεί να επιτηρεί τις περιοχές αυτές με πολλές εποχούμενες περιπολίες και με αυτό τον τρόπο να υπάρξει πρόληψη αυτών των μορφών εγκλημάτων. Σημείωσε πως η Διεύθυνση Αστυνομίας Νοτιοανατολικής Αττικής λειτουργεί με μειωμένο προσωπικό κατά 40% σε σχέση με τις οργανικές της θέσεις.

Η Ένωση ενημερώθηκε πως ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός καθαριότητας από την Διεύθυνση και η καθαριότητα των κτιρίων λειτουργεί κανονικά, ενώ γίνονται προσπάθειες για την συντήρηση και την προμήθεια υλικοτεχνικού εξοπλισμού, αποδεχόμενος ότι σε αυτό τον τομέα υπάρχει όντως έλλειμμα.

Από τη μεριά του ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης, δήλωσε στον Ταξίαρχο ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα στη Διεύθυνση λόγω της έλλειψης ανθρώπινου δυναμικού και του τόνισε ότι θα πρέπει να τηρείται η εργασιακή νομοθεσία και να μην οφείλονται ημερήσιας αναπαύσεις.
Η Ένωσή μας, επισήμανε στον Ταξίαρχο πως θα είναι πορτολάνος στην διασφάλιση και την υπεράσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων των συναδέλφων, αρχής γενομένης από την απαρέγκλιτη χορήγηση των ημερήσιων αναπαύσεων, καθώς δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις στις οποίες οι οφειλόμενες ημερήσιες αναπαύσεις, σε κάποια αστυνομικά τμήματα, ξεπερνούν τις έξι (6) ανά αστυνομικό.

Οφείλουμε ωστόσο να παραδεχθούμε πως αυτό το πρόβλημα δεν είναι σημερινό αλλά έχει δημιουργηθεί εδώ και πολύ καιρό, εξαιτίας της γενικότερης αποψίλωσης που είχε δεχθεί η Ελληνική Αστυνομία στο σύνολό της ως οργανισμός, χωρίς αυτό φυσικά να είναι ένα άλλοθι για την διαχείριση του προσωπικού στο μέλλον.

Θεωρούμε ότι είναι ευτύχημα το γεγονός, χωρίς να ακυρώνουμε και το έργο των προηγούμενων διοικήσεων, στην κεφαλή της Δ.Α.Ν/Α.Α. να βρίσκεται στην προκειμένη χρονική στιγμή, ένας άνθρωπος ο οποίος υπηρετεί επάξια τον ένστολο συνδικαλισμό ως Πρόεδρος της Ένωσης Αξιωματικών Αττικής, υπερασπιζόμενος τα οικονομικά και θεσμικά δικαιώματα με σοβαρότητα και αίσθημα ευθύνης. Ευελπιστούμε ότι η συνεργασία μας θα αποφέρει καρπούς επ’ ωφελεία όλων των συναδέλφων που υπηρετούν στην Ν/Α Αττική.

Απευθυνόμενοι στην φυσική και πολιτική ηγεσία και ιδιαίτερα προς τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Αττικής, κρούομε τον κώδωνα του κινδύνου όσον αφορά τα τμήματα της Ν/Α Αττικής και θεωρούμε ότι αν δεν ενισχυθούν γενναία με αστυνομικούς που εξέρχονται την επόμενη εβδομάδα από τις σχολές, τότε καλύτερα να τα κλειδώσουν και να τα καταργήσουν διότι είναι απαράδεκτο και παράλογο αστυνομικά τμήματα να λειτουργούν πλέον μόνο για τον τύπο και ως «ταμπέλα» Ελληνική Αστυνομία, μιας και επί της ουσίας, δεν είναι σε θέση να ανταπεξέλθουν στο λειτούργημα το οποίο επιτελούν.

Η Ένωσή μας αναμένει τις εξελίξεις και θα είναι δίπλα στους συναδέλφους!!!!

                                         Για το Δ.Σ.

       -Ο-                                                                                     -Ο-
      Πρόεδρος                                                                      Γεν. Γραμματέας

ΚΑΛΛΙΑΚΜΑΝΗΣ Γεώργιος                                                  ΤΣΑΠΑΡΑΣ Γεώργιος
    6978079503                                                                        6948040159

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis