Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
10:14 | 19/04/2021

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής συγχαίρει τους συναδέλφους της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Νοτιοανατολικής Αττικής, για τη σύλληψη μελών εγκληματικής οργάνωσης, τα οποία κατηγορούνται πως διέπρατταν συστηματικά κλοπές καταλυτών από πολυτελή αυτοκίνητα σε περιοχές των Νοτίων Προαστίων.

Ειδικότερα, από την προαναφερθείσα Υπηρεσία, κατόπιν συντονισμένης και καλά οργανωμένης επιχείρησης η οποία πραγματοποιήθηκε, από ειδική ομάδα που είχε συσταθεί, τις πρωινές ώρες της Τετάρτης 14/04/2021 στον Άλιμο, συνελήφθησαν τέσσερις (4) ημεδαποί κατηγορούμενοι για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, ενώ έχει ταυτοποιηθεί και αναζητείται άλλο ένα (1) άτομο.

Οι συλληφθέντες, είχαν συστήσει κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα εγκληματική ομάδα με διαρκή δράση, έχοντας διακριτούς και εναλλασσόμενους ρόλους. Αντικείμενό τους η αφαίρεση καταλυτών από πολυτελή αυτοκίνητα στις περιοχές Ηλιούπολης, Αλίμου, Ελληνικού, Αργυρούπολης, Γλυφάδας, Βούλας και Βάρης.

Όσον αφορά τον τρόπο δράσης τους, οι ανωτέρω μετέβαιναν πρωινές ώρες από την περιοχή του Ζεφυρίου όπου διέμεναν, στις προαναφερθείσες περιοχές προς αναζήτηση πολυτελών οχημάτων, κατά κύριο λόγο τύπου τζιπ. Αφού τα εντόπιζαν προχωρούσαν στην αφαίρεση των καταλυτών τους.

Ως "επιχειρησιακό" αυτοκίνητο χρησιμοποιούσαν ένα Ι.Χ.Ε. ιδιοκτησίας ενός εκ των μελών της ομάδας, στο οποίο φόρτωναν πλήθος διαφόρων ειδών από μεταλλικά και άλλα αντικείμενα, παριστάνοντας τους πλανόδιους συλλέκτες μεταλλικών και άλλων αντικειμένων από κάδους απορριμμάτων.

Άπαντες οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ συνεχίζεται η έρευνα για την εγκληματική δράση των ανωτέρω.

Οι συνάδελφοι της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Νοτιοανατολικής Αττικής με αυτήν τους την επιτυχία εμπέδωσαν το αίσθημα ασφάλειας προστατεύοντας τις περιουσίες των πολιτών και για αυτό το λόγο τους αξίζουν θερμά συγχαρητήρια.

                                               Για το Δ.Σ.


                      -Ο-                                                                 -Ο-
                 Πρόεδρος                                                Γενικός Γραμματέας
    ΚΑΛΛΙΑΚΜΑΝΗΣ Γεώργιος                              ΚΟΡΟΜΗΛΑΣ Νικόλαος

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis