Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
08:29 | 24/03/2020

Αντιπροσωπεία της Ένωσής μας, με επικεφαλής τον Πρόεδρο αυτής, κ. Σπύρο ΛΙΟΤΣΟ, επισκέφτηκε σήμερα, 23-03-2020, τις Υπηρεσίες του Πειραιά, προκειμένου να διαπιστωθεί η εφαρμογή της νομοθεσίας για τις ειδικές άδειες και η επάρκεια των απαραίτητων μέσων ατομικής προστασίας, καθώς και για να χορηγηθούν μάσκες και γάντια.

​Ειδικότερα, επισκεφτήκαμε τη Διεύθυνση Αστυνομίας Πειραιά, την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πειραιά, την Ομάδα ΔΙΑΣ Πειραιά, καθώς και τα Τμήματα Τροχαίας και Αλλοδαπών Πειραιά, όπου διαπιστώθηκε η εφαρμογή της μέχρι τώρα νομοθεσίας για τις συναδέλφισσες και τους συναδέλφους στις περιπτώσεις που είτε είναι γονείς είτε ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες, η ύπαρξη ποσότητας μασκών και γαντιών για τις άμεσες μόνο ανάγκες και όχι για την κάλυψη όλου του φάσματος των αρμοδιοτήτων τους, καθώς και η μη επάρκεια αντισηπτικών σχεδόν σε όλες τις Υπηρεσίες του Πειραιά.

Επίσης, χορηγήθηκαν στους επικεφαλής Διευθυντές / Διοικητές των προαναφερομένων Υπηρεσιών, 4.000 τεμάχια γαντιών και αντίστοιχων μασκών, από ενίσχυση της Περιφέρειας Αττικής, μετά από την υπ’ αριθ. 031/17-03-2020 επιστολή μας προς τον Περιφερειάρχη Αττικής, έτσι ώστε οι ποσότητες αυτές να κατανεμηθούν από τους ίδιους με βάση τις ανάγκες και τις ελλείψεις των Υπηρεσιών όλου του Πειραιά.

​Επισημαίνουμε ότι, ο λόγος ύπαρξης του συνδικαλιστικού μας κινήματος, ιστορικά, δεν είναι να αντικαθιστά ή/και να υποκαθιστά τη Διοίκηση και τους Διευθυντές / Διοικητές των Υπηρεσιών, αλλά να αναδεικνύει τα προβλήματα των συναδέλφων και να συνδράμει στην επίλυση αυτών. Στο πλαίσιο αυτό, τόσο η Ομοσπονδία μας, ζήτησε, έγκαιρα και πολύ πριν τα πρώτα κρούσματα του ιού covid-19 στη χώρα μας, από την Πολιτική και Φυσική Ηγεσία του Σώματος την ενίσχυση όλων των Υπηρεσιών με τα απαραίτητα μέσα ατομικής προστασίας, όσο και εμείς ζητήσαμε από τον Περιφέρεια Αττικής, από μία δηλαδή Δημόσια Αρχή, την ενίσχυση των Υπηρεσιών του Πειραιά με τα αντίστοιχα μέσα.

​Η Ένωσή μας ακαταπόνητα και υπομονετικά συνεχίζει το έργο της, ακόμα και στις δύσκολες αυτές ώρες που περνάει το έθνος μας, αλλά και όλη η ανθρωπότητα, βρισκόμενη πάντα δίπλα στις συναδέλφισσες και στους συναδέλφους μας, ενώ σταθερή παραμένει η άποψή της για το καθήκον και την υποχρέωση που έχει η πολιτεία απέναντι στην εργαζόμενη και στον εργαζόμενο αστυνομικό να τους εφοδιάζει με τα απαραίτητα μέσα, έτσι ώστε να ασκούν με ασφάλεια το λειτούργημά τους.

                                                                    Για το Δ.Σ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣΗ ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΛΙΟΤΣΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝΜΑΛΑΧΙΑ ΑΡΓΥΡΩ

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis