Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
13:59 | 19/12/2016

Συνελήφθησαν, στις 13-12-2016 και 14-12-2016 στην Νέα Ιωνία, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Νέας Ιωνίας, ένας 55χρονος ημεδαπός και ένας 48χρονος υπήκοος Αλβανίας αντίστοιχα, για πλαστογραφίες και απάτες μετά από υφαρπαγή βεβαιώσεων από Δημόσια Υπηρεσία. Επιπλέον, αναζητούνται δύο (2) ημεδαποί συνεργοί τους.

Ειδικότερα, ύστερα από διερεύνηση καταγγελίας αναφορικά με την δράση ατόμων στην Νέα Ιωνία, τα οποία με τη χρήση πλαστών εξουσιοδοτήσεων και πλαστών εγγράφων νόμιμης παραμονής αλλοδαπών στη Χώρα, υπέβαλλαν αιτήσεις έκδοσης Αριθμού Φορολογικού Μητρώου (Α.Φ.Μ.) και Αριθμού Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (Α.Μ.Κ.Α.) για λογαριασμό των προσώπων αυτών, εντοπίστηκαν οι ανωτέρω σε Δημόσια Υπηρεσία, την στιγμή που προέβαιναν στις αντίστοιχες αιτήσεις.

Στην κατοχή τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλαστά δικαιολογητικά έγγραφα και συγκεκριμένα εξουσιοδότηση και βεβαίωση κατάθεσης αίτησης έκδοσης άδειας διαμονής, τα οποία ήταν απαραίτητα για την έκδοση των εν λόγω αιτούμενων Αριθμών Μητρώου.

Από την έρευνα, εξακριβώθηκε ότι οι βεβαιώσεις κατάθεσης αίτησης για έκδοση άδειας παραμονής, είχαν εκδοθεί είτε για λογαριασμό άλλου προσώπου είτε από διαφορετική Δημόσια Υπηρεσία.

Περαιτέρω, από την κατ’ οίκον έρευνα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν υπεύθυνες δηλώσεις αμφιβόλου γνησιότητας, πλήθος φωτοαντιγράφων διαβατηρίων καθώς και πλήθος άλλων εγγράφων.

Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιασθεί δεκαέξι (16) περιπτώσεις.

Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών ο οποίος τους παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis