Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
11:44 | 02/12/2017

Για κατοχή 963,8 gr φυτικών αποσπασμάτων ινδικής κάνναβης, συνελήφθησαν ένας 23χρονος Πακιστανός και ένας 31χρονος Έλληνας, Ρομά, πρωινές ώρες της 30-11-2017, από στελέχη του γραφείου Ασφάλειας-Δίωξης Ναρκωτικών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε στον 23χρονο αλλοδαπό, κατά την αποβίβαση του από Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο, εντοπίστηκαν σε σακίδιο πλάτης, επιμελώς κρυμμένες δύο νάιλον συσκευασίες, οι οποίες περιείχαν φυτικά αποσπάσματα ινδικής κάνναβης, συνολικού μικτού βάρους 963,8gr.

Ο 23χρονος, σύμφωνα με την εφημερίδα "ΠΑΤΡΙΣ", ανέφερε στους λιμενικούς ότι είχε παραλάβει τα ναρκωτικά από συμπατριώτη του με σκοπό να τα παραδώσει στο Ηράκλειο σε άτομο το οποίο θα επικοινωνούσε τηλεφωνικώς μαζί του για να κανονίσουν τις λεπτομέρειες της συνάντησής τους. Με υπόδειξη των λιμενικών ο Πακιστανός απάντησε σε εισερχόμενη κλήση, την οποία έβαλε σε ανοιχτή ακρόαση. Στην άλλη γραμμή βρισκόταν ένας άνδρας, ο οποίος μιλούσε Ελληνικά. Λιμενικοί συμβούλευσαν τον Πακιστανό να δηλώσει στον φερόμενο παραλήπτη ότι βρισκόταν στην πλατεία Ελευθερίας και να ζητήσει περισσότερες πληροφορίες για το πώς θα μεταβεί στο σημείο της τελικής συνάντησης.

[custom:google-ads]

Σε επιχείρηση που ακολούθησε, σε συνεργασία με αστυνομικούς του γραφείου Δίωξης Ναρκωτικών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηρακλείου και στελεχών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. εντοπίστηκε και συνελήφθη ο 31χρονος, ο οποίος σε προκαθορισμένη συνάντηση που είχε με τον 23χρονο αλλοδαπό (μάλιστα έξω από το Αστυνομικό Μέγαρο Ηρακλείου!) επρόκειτο να παραλάβει τις ναρκωτικές ουσίες.

Σε νόμιμες κατ' οίκον έρευνες που ακολούθησαν από στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών Λ.Σ.ΕΛ.ΑΚΤ. βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τέσσερις (04) συσκευασίες, που περιείχαν ινδική κάνναβη συνολικού μικτού βάρους 13gr, 221 λαθραία πακέτα τσιγάρων, 62 συσκευασίες καπνού, 3 κινητά τηλέφωνα, 2 διαβατήρια και μία ταυτότητα.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου.

cretalive.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis