Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
20:30 | 16/07/2018

Σας έχει περάσει ποτέ από το μυαλό πώς είναι να παίζει κάποιος την ελευθερία σας κορώνα-γράμματα; Αυτή τη θλιβερή εμπειρία βίωσε η Σάρα Γουέμπ, ένα βροχερό πρωινό του Απρίλη, στην περιοχή Ρόσγουελ της Τζόρτζια, πηγαίνοντας με το αυτοκίνητό της στη δουλειά.

Σε κάποιο σημείο η νεαρή κοπέλα υποχρεώθηκε να σταματήσει έπειτα από υπόδειξη της αστυνομίας. Εκεί την πλησίασε η αστυνομικός Κόρτνι Μπράουν η οποία την ρώτησε σχετικά με την ταχύτητα που είχε αναπτύξει. «Βρέχει, το οδόστρωμα είναι βρεγμένο και πήγαινες με 80 μίλια την ώρα σε αυτές τις συνθήκες. Είναι επικίνδυνη οδήγηση», της είπε. Η κοπέλα σαστισμένη ζήτησε συγνώμη, λέγοντας πως είχε καθυστερήσει στη δουλειά της.

Η αστυνομικός επέστρεψε στο περιπολικό και άρχισε να συζητά την υπόθεση με συναδέλφους της. Υπήρξε διαφωνία σχετικά με το μέγεθος της τιμωρίας που έπρεπε να της επιβληθεί.

[custom:google-ads]

Τη λύση έδωσε η αστυνόμος Μπράουν, η οποία έπαιξε την ελευθερία της κοπέλας στο στρίψιμο του νομίσματος, μέσω εφαρμογής στο κινητό της τηλέφωνο!

«Κορώνα σημαίνει σύλληψη, με τα γράμματα θα είναι ελεύθερη», σημείωσε η συνάδελφος, Κρίστι Γουίλσον. Συμφώνησαν, αλλά δεν τήρησαν αυτά που είπαν.

Το εικονικό στρίψιμο έδειξε γράμματα, αλλά η Γουίλσον αποφάσισε ότι έπρεπε να προχωρήσουν στη σύλληψή της. Την κατηγόρησαν λοιπόν για επικίνδυνη οδήγηση σε δύσκολες συνθήκες. Η Μπράουν της πέρασε χειροπέδες και τη μετέφερε στο περιπολικό. Η κοπέλα ξέσπασε σε λυγμούς και ενημέρωσε τηλεφωνικώς τον εργοδότη της για τη σύλληψη.

Όλο το περιστατικό, ωστόσο, είχε καταγραφεί σε κάμερα που φέρουν οι αστυνομικοί πάνω τους και προβλήθηκε από τον τηλεοπτικό σταθμό 11Alive.

«Αυτοί οι άνθρωποι έπαιξαν κορώνα-γράμματα την ελευθερία μου. Αυτό είναι αηδιαστικό», είπε η Σάρα Γουέμπ στο 11Alive μόλις παρακολούθησε το βίντεο.

Ο επικεφαλής της αστυνομίας του Ρόσγουελ, Ράστι Γκραντ, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό FOX 5 της Ατλάντα, δήλωσε πως έχει ήδη διατάξει εσωτερική έρευνα, ενώ οι δύο αστυνομικοί έχουν τεθεί σε υποχρεωτική διοικητική άδεια.

«Έχω πολύ μεγαλύτερες προσδοκίες από τους αστυνομικούς μας και είμαι συγκλονισμένος όταν ένας εκπρόσωπος του νόμου ευτελίζει μια τόσο σημαντική διαδικασία που έχει να κάνει με τη σύλληψη ενός προσώπου», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γκραντ.

Οι κατηγορίες που αντιμετώπισε η Γουέμπ απορρίφθηκαν και η υπόθεση έκλεισε.

Εμφανώς αναστατωμένη η κοπέλα ζήτησε την παραδειγματική τιμωρία των δύο αστυνομικών: «Πιστεύω ότι θα πρέπει να απολυθούν. Σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να είναι σε αργία και να πληρώνονται».

Διαβάστε περισσότερα στο newsbeast.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis