Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
12:54 | 15/09/2016

Πριν καλά-καλά ξεκινήσει η ποδοσφαιρική χρονιά, γίναμε μάρτυρες σοβαρών επεισοδίων που εκτυλίχθηκαν χθες βράδυ στο «Τάσσος Παπαδόπουλος-Ελευθερία» κατά τη διάρκεια του αγώνα Futsal ΑΠΟΕΛ – Ανόρθωση, όπου ανεγκέφαλοι οπαδοί, γιατί μόνο έτσι μπορείς να τους χαρακτηρίσεις, τα έκαναν γης μαδιάμ.

Για άλλη μια φορά, η αστυνομία έτρεχε εκ των υστέρων να επιβάλει την τάξη, αφού οι χούλιγκαν σε χρόνο ντε τε κατάφεραν να μετατρέψουν το στάδιο, τόσο εντός όσο και εκτός, σε πεδίο μάχης.

 

 

Παρά το γεγονός ότι επρόκειτο για ένα ποδοσφαιρικό αγώνα υψηλού κινδύνου και ενώ η αστυνομία γνώριζε για αυξημένη προσέλευση οπαδών και από τις δυο ομάδες, κρίθηκε από τους προϊστάμενους, μετά από συσκέψεις και με τους αρμόδιους φορείς, όπως τον αγώνα αστυνομεύσουν 33 μέλη της δύναμης, αριθμός που θεωρήθηκε ικανοποιητικός για την αστυνόμευση του αγώνα.

Ως εκ τούτου η αστυνόμευση στο γήπεδο ήταν μειωμένη, με αποτέλεσμα οι ανεγκέφαλοι οπαδοί που ήταν εκατοντάδες και ενώ τα «ραντεβού» στο διαδίκτυο έδιναν και έπαιρναν, έπιασαν στον ύπνο την αστυνομία.

Μέχρι να κληθούν οι ενισχύσεις, οι αστυνομικοί που βρισκόντουσαν στο χώρο ήταν αδύνατο να τα «βάλουν» με τον όχλο, για αυτό και τα δακρυγόνα έπεφταν «βροχή».

 

 

Στην συνέχεια αφού έφθασε ένας μεγάλος αριθμός πάνοπλων αστυνομικών, οι χούλιγκαν συνέχισαν τις μάχες μαζί τους ενώ πέτρες, φωτιές, ρίψη αντικειμένων, δακρυγόνα και ζημιές, ήταν το σκηνικό που επικρατούσε για περίπου 3 ώρες.

Για τα επεισόδια ζητήθηκε αμέσως έκθεση γεγονότων από την ηγεσία της αστυνομίας, έκθεση η οποία θα περιλαμβάνει όλες τις λεπτομέρειες για τους χειρισμούς. 

Επίσης, από την άλλη πλευρά, εύλογα διερωτάται κάποιος αν οι σύνδεσμοι των ομάδων τήρησαν τα συμφωνηθέντα με την αστυνομία…  
 

 

Εν τω μεταξύ, σε παρέμβαση του ο Πρόεδρος του ΚΟΑ Κλεάνθης Κλεάνθους ανέφερε μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Facebook ότι «αν δεν μπορούμε να απομονώσουμε τους ανεγκέφαλους τότε να κλείσουμε τα γήπεδα, τουλάχιστον να μην πληγώνουμε τον αθλητισμό. Ο καθένα θέλοντας και μη θα αναλάβει τις ευθύνες του. Αύριο τα νεότερα......»

www.reporter.com.cy

 
http://www.reporter.com.cy/
 
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis