Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
11:34 | 22/07/2015

Θύμιζε... Φαρ Ουέστ ο τρόπος με τον οποίο λήστεψαν τα θύματά τους τα συνολικά 12 μέλη μιας συμμορίας στην οποία μετείχαν και δυο ανήλικοι. Έκλεισαν με τέσσερα (!) αγροτικά το δρόμο στο φορτηγάκι ενός ζευγαριού στην ευρύτερη περιοχή της Αμαρύνθου στην Εύβοια και τους ακινητοποίησαν με την απειλή όπλου.
 

Η ληστεία έγινε μέρα- μεσημέρι, στις 16:10΄της Δευτέρας, στην εθνική οδό Χαλκίδας– Λεπούρων όπου κινούνταν με το φορτηγάκι τους ένας 41χρονος και η 24χρονη σύζυγός του. Ξαφνικά, είδαν να περνούν από το αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας στο δικό τους τέσσερα αγροτικά ανακόπτοντας την πορεία τους και αναγκάζοντάς τους να σταματήσουν. Από μέσα βγήκαν, όχι ένας ή δυο, αλλά... 12 νεαροί ένας από τους οποίους κρατούσε πιστόλι και τους ζήτησαν όσα χρήματα είχαν! Άρπαξαν 130 ευρώ από το εμβρόντητο ζευγάρι και τράπηκαν σε φυγή.

Τα θύματα ειδοποίησαν την Αστυνομία και αμέσως ξεκίνησε οργανωμένη επιχείρηση από άνδρες της Ασφαλείας Χαλκίδας, της Ο.Π.Κ.Ε., της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και του αστυνομικού τμήματος Ερέτριας, με αποτέλεσμα να εντοπιστούν τρία από τα αγροτικά των δραστών στην περιοχή του Βασιλικού Χαλκίδας και να συλληφθούν οκτώ από αυτούς, ηλικίας 47, 43, 22, 21, 20, 19, 16 και 15 χρόνων. Δυο από αυτούς είχαν πάνω τους τα κλεμμένα χρήματα που αποδόθηκαν στο ζευγάρι.

Τα τρία αγροτικά κατασχέθηκαν μαζί με τέσσερα κινητά που είχαν οι νεαροί κακοποιοί, οι οποίοι παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας με κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα για ληστεία και κατά περίπτωση για παράβαση του νόμου περί όπλων. Η Ασφάλεια Χαλκίδας συνεχίζει τις έρευνες για τον εντοπισμό και την σύλληψη των τεσσάρων συνεργών τους. 

 

protothema.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis