Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
12:39 | 10/12/2021

Πριν από περίπου 15 ημέρες, μία έγκυος από τη Βουλγαρία πήγε στο νοσοκομείο Ζακύνθου για να γεννήσει, συνοδευόμενη από μία ηλικιωμένη Ζακυνθινή, τον γιο της και την σύζυγό του.

Την έγκυο, η οποία πριν ένα χρόνο ήταν στην δούλεψη της οικογένειας, την συμβούλεψαν εκείνοι να έρθει από τη Βουλγαρία για να γεννήσει στη Ζάκυνθο, κάτι που έβαλε σε υποψίες τους γιατρούς και τη διοίκηση του νοσοκομείου.

Όταν γυναίκα είπε πως η ετοιμόγεννη δεν θέλει το παιδί και θα το «πάρουν» ο γιος και η νύφη της και γι’ αυτό την συνοδεύουν, το νοσοκομείο ενημέρωσε άμεσα την αρμόδια κοινωνική υπηρεσία για τις υιοθεσίες, αλλά και την εισαγγελία, η οποία ζήτησε μητέρα και παιδί να παραμείνουν στο νοσοκομείο, μέχρι να εκδοθεί απόφαση και πόρισμα από την κοινωνική υπηρεσία.

Η απόφαση ήταν αρνητική ως προς την υιοθεσία του βρέφους από το ζευγάρι των Ζακυνθινών το οποίο κρίθηκε ακατάλληλο. Η εισαγγελία εξέτασε την υπόθεση αλλά και την συμπεριφορά της μητέρας απέναντι στο παιδί της. Η γυναίκα, που μία στιγμή ήθελε να δώσει το παιδί και την άλλη το μετάνιωνε, έχασε τον γονεϊκό έλεγχο με απόφαση της εισαγγελίας, και το παιδί αποφασίστηκε να μεταφερθεί σε ίδρυμα.

Η γυναίκα μόλις έμαθε ότι της αφαιρείται ο γονεϊκός έλεγχος και πως δεν μπορεί ούτε να δώσει το παιδί για υιοθεσία, άρχισε να φωνάζει και να απειλεί ότι θα πετάξει το παιδί από το παράθυρο. Αστυνομικοί και προσωπικό του νοσοκομείου κατάφεραν να αποσπάσουν το παιδί από τα χέρια της.

Αμέσως το βρέφος εξετάστηκε εκ νέου από παιδίατρο η οποία διαπίστωσε ότι το αγοράκι έχει κάποιο πρόβλημα με το βάρος του και ζήτησε την διακομιδή του στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο νοσοκομείο «Μητέρα» για να υποβληθεί σε περαιτέρω εξετάσεις και έλεγχος. Έτσι και έγινε και το 15 ημερών, ορφανό πλέον, βρέφος διακομίστηκε στο «Μητέρα». Λίγη ώρα αργότερα η μητέρα, η οποία διατεινόταν ότι έχει κάνει άλλα 4 παιδιά, μόλις έφυγαν οι αστυνομικοί από το νοσοκομείο, βρήκε ευκαιρία, μάζεψε τα πράγματά της και έφυγε. Τις πτυχές της πολύ περίεργης αυτής υπόθεσης διερευνούν οι αρχές.

Πηγή: ΕΡΤ Ζακύνθου

real.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis