Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
20:14 | 03/05/2017

Θύμα βασανιστηρίων από αστυνομικούς καταγγέλλει ότι έπεσε ένας 27χρονος μετά τη σύλληψή του τα ξημερώματα στη Θεσσαλονίκη. Ο νεαρός ήδη κατέθεσε μήνυση και από την εισαγγελία διατάχθηκε προκαταρκτική εξέταση για να διερευνηθεί η βασιμότητα των καταγγελιών και στη συνέχεια να αποδοθούν, εάν προκύπτουν, οι προβλεπόμενες ποινικές κυρώσεις.

Ο 27χρονος συνελήφθη τα ξημερώματα κατηγορούμενος για απόπειρα κλοπής σε φαρμακείο στην περιοχή της Ξηροκρήνης. Όπως καταγγέλλει κατά τη διάρκεια της σύλληψής του ξυλοκοπήθηκε άγρια από τους δύο αστυνομικούς που τον συνέλαβαν ενώ στη συνέχεια όπως αναφέρει τον έδειραν και άλλοι δύο άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. που ειδοποιήθηκαν για το περιστατικό από τους συναδέρφους τους και έσπευσαν στο σημείο.

Ο νεαρός στη μήνυση του αναφέρει ότι ξυλοκοπήθηκε και μέσα στο αστυνομικό τμήμα Αμπελοκήπων όπου οδηγήθηκε στη συνέχεια. Μάλιστα όπως αναφέρει για να γλιτώσει από το… ξύλο επιχείρησε να πηδήξει από το δεύτερο όροφο για να διαφύγει. "Τους έλεγα να μη με χτυπάνε στο πόδι μου καθώς πρόσφατα είχαν υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση και αυτοί επίτηδες με χτυπούσαν στο συγκεκριμένο σημείο" αναφέρει χαρακτηριστικά στη μήνυση του ο 27χρονος. Συνολικά ο νεαρός "φωτογραφίζει" ως δράστες του ξυλοδαρμού του, έξι αστυνομικούς και ζητά την ποινική τους δίωξη.

Ο εισαγγελέας που παρέλαβε τη μήνυση να διενεργηθεί προκαταρκτική εξέταση για να διαπιστωθεί εάν τελέστηκαν τα αδικήματα της παράβασης καθήκοντος και της πρόκλησης σωματικής βλάβης ενώ ζητά να εξεταστεί από ιατροδικαστή ο 27χρονος καθώς και να κληθεί να καταθέσει εκ νέου ώστε να δώσει περισσότερα στοιχεία για τους αστυνομικούς που καταγγέλλει ότι τον ξυλοκόπησαν.

Ο ίδιος μετά τη σύλληψή του οδηγήθηκε σήμερα στην εισαγγελία κατηγορούμενος για απόπειρα κλοπής, απείθεια και αντίσταση και παραπέμφθηκε να δικαστεί στο Αυτόφωρο αλλά ζήτησε και πήρε αναβολή.

Πηγή: dailythess

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αιτήσεις μετάθεσης στα τυφλά;

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis