Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
18:44 | 17/01/2020

Τις καλύτερες κριτικές έλαβαν τα υπηρεσιακά άρβυλα της HAIX σε μεγάλη έρευνα που έγινε σε 1.000 αστυνομικούς στην Αμερική!

Διαβάστε παρακάτω αναλυτικά ολόκληρο το άρθρο της έρευνας.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα υποδήματα της Haix, επισκεφτείτε τη διεύθυνση www.neomed.gr

 

Έρευνα της HAIX για τα υπηρεσιακά άρβυλα Black Eagle Athletic 2.0 και Tactical 2.0 GTX με Φερμουάρ

6 Ιανουαρίου 2020 • της Melanie Basich

Η Haix απέστειλε 1.000 ζεύγη άρβυλα Black Eagle Side Zip, με πλαϊνό φερμουάρ, σε αξιωματικούς της αστυνομίας για μαζική δοκιμή.

Η κατασκευάστρια εταιρεία υπηρεσιακών υποδημάτων σωμάτων ασφαλείας, Haix Γερμανίας, διεξήγαγε διαγωνισμό για να επιλέξει 1.000 αστυνομικούς να φορέσουν - να δοκιμάσουν τα άρβυλα  Black Eagle Side Zip   της εταιρείας. Η εταιρεία λέει ότι επιθυμούσε αστυνομικοί να δοκιμάσουν την ποιότητα των υποδημάτων Haix.

Επιλεγμένοι αξιωματικοί από όλη τη χώρα έλαβαν δωρεάν ένα ζευγάρι άρβυλα Haix τα οποία θα κρατούσαν μετά την ολοκλήρωση της δοκιμής.

Οι συμμετέχοντες είχαν την επιλογή του Black Eagle Tactical 2.0 GTX High Side Zip σε δέρμα με Goretex ή το Black Eagle Athletic 2.0 T High Side Zip σε ύφασμα χωρίς Goretex.

Η Haix ζήτησε από κάθε επιλεγμένο συμμετέχοντα να φορέσει τα παπούτσια, και αφού τα φορέσει στη δουλειά για τέσσερις εβδομάδες, να καταγράψει στην εταιρεία τα σχόλιά του υπό την μορφή έρευνας.

Ρίξτε μια ματιά στα αποτελέσματα.

 

Ποιότητα Υλικών και Κατασκευή

Για την έρευνα, οι αξιωματικοί βαθμολόγησαν διάφορες πτυχές που αφορούν τις μπότες Haix Black Eagle σε κλίμακα από 1 έως 10, με τον αριθμό 1 ως ελάχιστο βαθμό και τον αριθμό 10 για την εξαιρετική αξιολόγηση ως προς τις περισσότερες κατηγορίες.

Για την ποιότητα των υλικών και την κατασκευή, όσοι τις φόρεσαν έδωσαν υψηλή βαθμολογία με συνολική μέση βαθμολογία 9.24/ 10.

Ένας δοκιμαστής ήταν "πολύ εντυπωσιασμένος με το δέρμα και τις ραφές", προσθέτοντας ότι "το δέρμα πήρε μια γρήγορη λάμψη και αντιστέκεται στο γδάρσιμο".

Πολλοί ερωτηθέντες αξιολόγησαν την κατασκευή κάθε μπότας με βάση το πόση κακομεταχείριση θα μπορούσαν αυτές να υποστούν χωρίς να καταστραφούν. "Οι ραφές και τα πέλματα κράτησαν κάτω από αξιοσημείωτη κακομεταχείριση και χρήση στην καθημερινή περίπολο χωρίς ελαττώματα ή ζημιές", είπε ένας αξιωματικός. "Έχω πάει σε πολλαπλές καταδιώξεις πεζός και κράτησαν καλά», είπε ένας άλλος.

Αυτές οι μαρτυρίες δεν περιορίζονταν σε περιπολίες, καθώς ένα άτομο που τις φόρεσε ανέφερε: «Είμαι χειριστής K-9 και αισθάνομαι ότι θα αντέξει στη φθορά και στο σκίσιμο».

Συνολική άνεση

Η άνεση είναι πολύ προσωπικό θέμα, οπότε οι απαντήσεις της έρευνας αυτής της κατηγορίας κατέλαβαν ευρύ φάσμα. Παρά τις διαφορές απόψεων, οι αξιωματικοί έδωσαν μια μέση βαθμολογία 8,58 στα 10 για τη συνολική άνεση.

Ένας δοκιμαστής δήλωσε ότι η μπότα παρείχε "εκπληκτική άνεση και άμεση χρηστικότητα και λειτουργικότητα" και πρόσθεσε: "Η μπότα ανταποκρίνεται στο μέγεθος και εφάπτεται άνετα γύρω από όλο το πόδι μου." Ένας βετεράνος αξιωματικός τις ονόμασε ως "τις πιο άνετες και χρηστικές μπότες που είχε στα περισσότερα από 30 χρόνια υπηρεσίας στην αστυνομία".

Άλλοι είπαν ότι έπρεπε να «στρώσουν» τις μπότες για διαφορετικά χρονικά διαστήματα, αλλά μετά τις βρήκαν άνετες, συμπεριλαμβάνοντάς τες στις "πιο άνετες σε σχέση με κάθε άλλη μπότα με πλαϊνό φερμουάρ που έχω δοκιμάσει!"

Ένας δοκιμαστής εξέφρασε την κρίση για το χρονικό διάστημα που θα μπορούσε να φορέσει την μπότα Black Eagle Side Zip, λέγοντας "καταπληκτική μπότα για τις ημέρες 14ωρης υπηρεσίας. Έχω κάποιες που είναι πιο άνετες, αλλά δεν θα διαρκέσουν όσο αυτές».

Ορισμένοι δοκιμαστές δήλωσαν ότι θα προτιμούσαν περισσότερη στήριξη στην ποδική καμάρα ή περισσότερη προστασία στις φτέρνες. Ένας ερωτηθείς δήλωσε ότι παρείχε πολύ καλή στήριξη ως ελαφριά μπότα. Ένας άλλος πρόσθεσε μια παχύτερη εσωτερική σόλα για επιπλέον ενίσχυση και στη συνέχεια τις βρήκε "εξαιρετικά άνετες”.

Βάρος της μπότας

Σε μια κλίμακα που κυμαίνεται από 1 για την πιο βαριά έως 10 για την πιο ελαφριά, όσοι φόρεσαν και έκριναν τις μπότες Haix έδωσαν βαθμολογία με μέσο όρο 9,26.

Κοινή απάντηση δόθηκε και όσον αφορά τη σύγκριση με τα αθλητικά παπούτσια, επειδή οι αξιωματικοί είπαν ότι αισθάνθηκαν τόσο ελαφρύς, με έναν από αυτούς που τις φόρεσε να τις αποκαλεί "μεγάλες μπότες χωρίς όμως την αίσθηση της μεγάλης μπότας".

Άλλοι αισθάνθηκαν ότι οι μπότες, αν και δεν ήταν εξαιρετικά ελαφριές, είχαν το κατάλληλο βάρος για τον προορισμό τους. Ένας αξιωματικός που τις βαθμολόγησε με "6" ως προς την κλίμακα βάρους, δήλωσε ότι η μπότα "δεν είναι πολύ ελαφριά αλλά για την υποστήριξη που παρέχει αξίζει τον κόπο". Άλλαπαρόμοιασχόλιασυμπεριέλαβαν: "Για μια δερμάτινη μπότα που κρατά επίσης τα πόδια σας ζεστά, θα έλεγα ότι δεν είναι πάρα πολύ βαριά "και" Οι μπότες είναι εξαιρετικά ελαφριές, λαμβάνοντας υπόψη κυρίως την δερμάτινη κατασκευή τους".

Ένας αξιωματικός έκρινε ότι η μπότα δεν έχει πολύ βαριά ενίσχυση και ως προς την επίδοση στο χώρο εργασίας, ανέφερε ότι "Η μπότα είναι τέλεια για ενεργή περιπολία. Μπορώ να τρέξω, να κυνηγήσω, να παλέψω και να ελιχτώ εύκολα".

Πλαϊνό Φερμουάρ

Όταν βγήκε το πλαϊνό φερμουάρ, αρκετοί άνθρωποι δήλωσαν ότι δεν τους αρέσουν συνήθως οι μπότες με φερμουάρ από άποψη προτίμησης. Άλλοι είναι πιστοί οπαδοί

του στυλ επειδή βρίσκουν ότι αυτό κάνει τις μπότες τους πιο εύκολες ως προς το να τις φορέσουν και να τις βγάλουν. Η μέση βαθμολογία που προέκυψε ήταν 8,77.

Αρκετοί δοκιμαστές δήλωσαν ότι παρέμειναν ευχάριστα έκπληκτοι με τις μπότες Haix που δοκίμασαν. "Δεν είμαι ακόμα φανατικός οπαδός του πλαϊνού φερμουάρ αλλά από όλες τις μπότες με φερμουάρ που έχω δοκιμάσει οι δικές σας είναι οι καλύτερες μέχρι τώρα", είπε ένας.

Ένας άλλος συμμετέχων σχολίασε: "Το πλαϊνό φερμουάρ είναι καλό, αλλά υπάρχει χώρος για βελτίωση", λέγοντας ότι θα μπορούσε να είναι "λίγο πιο απαλό".

Αντοχή ολίσθησης

Οι δοκιμαστές έδωσαν στις μπότες υψηλή βαθμολογία για αντοχή στην ολίσθηση, με μέσο όρο 9,08. "Δεν γλιστράνε σε ολισθηρά από λάδια δάπεδα", είπε ένας αξιωματικός. Σε μια κλήση σε εστιατόριο γρήγορου φαγητού "οι παλιές μου μπότες θα είχαν γλιστρήσει αλλά οι μπότες Haix δε γλίστρησαν".

Οι περισσότεροι αξιωματικοί φορούσαν τις μπότες σε ζεστές και ξηρές συνθήκες.

Πολλοί ερωτηθέντες μπόρεσαν να τις δοκιμάσουν σε ένα ευρύ φάσμα καιρικών συνθηκών. "Η αντίσταση αυτής της μπότας είναι πραγματικά εκπληκτική", είπε ένας ευχαριστημένος αξιωματικός. "Τις έχω φορέσει σε ακραίες ζεστές και χαμηλές θερμοκρασίες, με χιόνι, βροχή και πάγο. Οι μπότες έχουν μεγάλη αντοχή στην ολίσθηση. Ένας άλλος "εργάστηκε σε ένα ατύχημα σε μια παγωμένη γέφυρα και δεν γλίστρησε καθόλου! "

Άλλοι δήλωσαν ότι θα είχαν δώσει στις μπότες υψηλότερη βαθμολογία αν είχαν την ευκαιρία να τις δοκιμάσουν σε παγωμένες ή χιονισμένες συνθήκες.

Ένας από αυτούς που τις φόρεσαν αισθάνθηκε σίγουρος για την απόδοσή τους: "Δεν αισθάνομαι ότι θα υπάρξουν προβλήματα με το χιόνι λόγω του πέλματος της μπότας".

Αδιαβροχοποίηση

Οι αξιωματικοί που δοκίμασαν την δερμάτινη Black Eagle Tactical με Goretex τις αξιολόγησαν για αδιαβροχοποίηση, δίνοντας μια μέση βαθμολογία 8,38.

Πολλοί ευχαρίστως μοιράστηκαν την καλή εμπειρία που είχαν σε βροχερές βάρδιες.

Ένας αξιωματικός που αιφνιδιάστηκε από την αλλαγή του καιρού ήταν ευτυχής που φορούσε τις μπότες Haix "όταν δουλεύοντας για ένα συμβάν έξω ένα βράδυ, βρέθηκε εκτεθειμένος σε μια καταιγίδα. Το μόνο επάνω μου που ήταν στεγνό ήταν τα πόδια μου. Εξαιρετικά αδιάβροχες. Πολύ καλές."

Αναπνευσιμότητα, θερμοκρασία και ιδρώτας

Η έρευνα ζήτησε επίσης από τους συμμετέχοντες να αξιολογήσουν τις επιλεγμένες μπότες Haix Black Eagle με βάση την αναπνευσιμότητα, τη θερμοκρασία του ποδιού και τον ιδρώτα του ποδιού.

Για το τελευταίο, η κλίμακα κυμάνθηκε από 1 για υπερβολικό ιδρώτα έως 10 για ελάχιστο ιδρώτα.

Η μέση βαθμολογία για όλες τις κατηγορίες κυμάνθηκε μεταξύ 8 και 9, με συνολική μέση βαθμολογία 8,79 για αναπνευσιμότητα, 8,66 για τη θερμοκρασία των ποδιών, και 8,32 για ιδρώτα ποδιών.

«Σιχαίνομαι να έχω ιδρωμένα πόδια», έγραψε ένας αξιότιμος αξιωματικός. "Η οσμή του ποδιού μου εξαφανίστηκε κυριολεκτικά, όπως και η φαγούρα που έχω όταν μετά από την εργασία βγάζω τις μπότες μου. Αυτό είναι μακράν ένα από τα καλύτερα χαρακτηριστικά αυτής της μπότας ".

Όσον αφορά τη θερμοκρασία, μερικοί προτιμούν να έχουν ξεχωριστή καλοκαιρινή μπότα και χειμερινή μπότα. Αλλά άλλοι θεώρησαν ότι η μπότα Haix θα λειτουργούσε καλά και στις δύο περιπτώσεις. "Εξαιρετική! Διατηρεί τα πόδια μου σε καλή θερμοκρασία είτε είναι δροσιά είτε ζέστη. δίνει μια καλή ισορροπία. "

Ένας αξιωματικός επιθυμεί και άλλοι να επωφεληθούν από τη θετική του εμπειρία και να διαδώσουν τη φράση: "Αρκετοί συνεργάτες αγόρασαν αυτές τις μπότες αφού άκουσαν πόσο άνετες, ανθεκτικές, ελαφριές και αναπνεύσιμες ήταν".

Αντοχή

Όταν ερωτήθηκαν για ανθεκτικότητα, ένας σημαντικός αριθμός συμμετεχόντων στη δοκιμή έδωσε τις απαντήσεις του με την προειδοποίηση ότι ένας μήνας ίσως να μην είναι αρκετός χρόνος για τον προσδιορισμό της μακράς χρονικής διάρκειας. Αυτό θα μπορούσε να έχει επηρεάσει το τελικό αποτέλεσμα, αλλά μια μέση βαθμολογία 8,99 δείχνει ότι ήταν ευχαριστημένοι με την αντοχή της μπότας κατά τη διάρκεια της περιόδου δοκιμασίας, σε διάφορες λεπτομέρειες.

“Έχω βάλει αυτές τις μπότες αρκετούς μήνες κατά τη διάρκεια 10ωρης βάρδιας περιπολίας και εξακολουθούν να φαίνονται το ίδιο καλές όσο την ημέρα που τις πήρα”, απάντησε ένας αξιωματικός περιπολίας.

Ένας τακτικός αξιωματικός είπε: "Χρησιμοποίησα πεζή αρκετές φορές τις μπότες μου όταν έπρεπε να σκαρφαλώσω πολλές σκάλες και να μπω σε χωράφια και ως μέλος των ομάδων ειδικών αποστολών. Μου άρεσε η ανθεκτικότητα σε αυτή την περίπτωση".

Ένας άλλος δοκιμαστής περίμενε να φορέσει τις μπότς Black Eagle μόνο για λίγο: "Οι μπότες είναι γερές και ανθεκτικές και νομίζω ότι θα διαρκέσουν πολύ."

Συνολικά, οι αξιωματικοί φόρεσαν και δοκίμασαν τα άρβυλα Haix Black Eagle Tactical 2.0 GTX High Side Zip και τα Black Eagle Athletic 2.0 T High Side Zip ήταν ευχαριστημένοι με τα νέα υποδήματα τους.

Στην πραγματικότητα, το 74% δήλωσε ότι θα τα συνιστούσε σε έναν φίλο.

Πηγή :  policemag.com

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis