Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
13:28 | 18/11/2017
Επεκτείνονται μέχρι την Κίνα οι ποινικές έρευνες που βρίσκονται σε εξέλιξη και αφορούν την προμήθεια 35 χιλιάδων στολών στρατού ξηράς και ναυτικού για κάλυψη των αναγκών της Εθνικής Φρουράς.
 
Σύμφωνα με την εφημερίδα "Ο Φιλελεύθερος", το Υπουργείο Δικαιοσύνης απέστειλε αίτημα δικαστικής συνδρομής στις Κινεζικές Αρχές, ζητώντας στοιχεία και πληροφορίες σε σχέση με τις καταγγελίες που αφορούν πλαστογραφία εγγράφων με σκοπό την παραπλάνηση των αρμόδιων Αρχών, οι οποίες υποβλήθηκαν ενώπιον των διωκτικών Αρχών από δικηγορικό γραφείο που εκπροσωπεί εταιρεία που διεκδικούσε τον διαγωνισμό.
[custom:google-ads]
 
Στη διερεύνηση της υπόθεσης ενεπλάκη και ο Γενικός Ελεγκτής Οδυσσέας Μιχαηλίδης, ο οποίος, με επιστολή του προς το Προεδρικό, τον περασμένο Σεπτέμβριο, επιβεβαίωσε ότι οι στολές που είχαν παραδοθεί από τον ανάδοχο, δηλαδή από την εταιρεία που κέρδισε τον διαγωνισμό, προέρχονταν από άλλη χώρα και εργοστάσιο κατασκευής από αυτά που είχε δηλώσει στην προσφορά του.
 
Η Κεντρική Επιτροπή Αλλαγών και Απαιτήσεων (ΚΕΑΑ), ως το αρμόδιο όργανο, ενέκρινε, μετά από εισήγηση του Υπουργείου Άμυνας και τη σύμφωνη γνώμη του Γενικού Ελεγκτή, αλλαγή της σύμβασης και παραλαβή των στολών, με αποκοπή, όμως, ως πέναλτι ποσοστού 5% επί του συνολικού ποσού της σύμβασης, η οποία κατακυρώθηκε για το ποσό των €695.800 συν ΦΠΑ. Παράλληλα, τόσο η ΚΕΑΑ όσο και ο Γενικός Ελεγκτής υπέδειξαν στο εν λόγω δικηγορικό γραφείο να προχωρήσει σε καταγγελία στην Αστυνομία προκειμένου να διερευνηθούν οι καταγγελίες για πλαστογραφία.
 
Σύμφωνα πάντα με τον Φιλελεύθερο, ο Γενικός Εισαγγελέας έδωσε οδηγίες όπως η υπόθεση παραμείνει σε εκκρεμότητα μέχρι οι κινεζικές Αρχές απαντήσουν στο αίτημα δικαστικής συνδρομής που υποβλήθηκε από πλευράς Κυπριακών Αρχών.
 
Πηγή:  www.reporter.com.cy
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis