Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
19:29 | 29/03/2017

Την 22-03-2017 ημέρα Τρίτη και ώρα 11:00’, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Αστυνομικού Μεγάρου Κομοτηνής πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η 23Η ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ της Ένωσής μας, που είχε ως κεντρικό μήνυμα : « Όταν θέλουμε …. ΜΠΟΡΟΥΜΕ!!! ».

Κατά την διάρκεια της Συνέλευσης, βραβεύθηκαν :
Α) Δώδεκα (12) μέλη της Ένωσής μας για τους αγώνες και την πολύτιμη προσφορά τους στο Αστυνομικό Συνδικαλιστικό Κίνημα.        
Β) Το μέλος μας κ. ΣΦΕΤΚΟΠΟΥΛΟΥ Στυλιανή, για το κοινωνικό της έργο μέσω της εθελοντικής της δράσης στην Μ.Κ.Ο. «Γιατροί Καρδιάς».
Γ) Ο Ειδικός Φρουρός κ. ΜΥΣΤΡΙΔΗΣ Γεώργιος, για τον ιδιαίτερο ζήλο και την υψηλή του υπηρεσιακή απόδοση.

Τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή για τους πεσόντες την ώρα του καθήκοντος αστυνομικούς.

Επίσης εγκρίθηκαν από το Σώμα, ο Διοικητικός - Οικονομικός απολογισμός έτους 2016 και ο Οικονομικός προϋπολογισμός 2017.

Έγινε αναλυτική ενημέρωση των μελών μας, για θέματα Οικονομικά - Ασφαλιστικά - Συνταξιοδοτικά από τον Τμηματάρχη του 4ου Τμ. Δ/νσης Οικονομικών Α.Ε.Α. Αστυνομικό Υποδιευθυντή κ. ΠΛΑΤΙΑ Κωνσταντίνο.

Τα μέλη μας ενημερώθηκαν από την Αστυνομική Διευθύντρια (ΥΓ) κ. ΤΣΟΥΛΙΑΓΚΑ Σοφία σχετικά με τα λοιμώδη νοσήματα – μετάδοση και λήψη μέτρων προστασίας από αυτά.

Τις εργασίες της Γ.Σ. τίμησαν με την παρουσία τους ο εκπρόσωπος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ιεράς Μητρόπολης Μαρωνείας και Κομοτηνής πατήρ Παρασκευάς, ο Ταμίας της Π.Ο.ΑΣ.Υ. κ. ΚΟΥΛΙΑΚΗΣ Γεώργιος, το μέλος του Δ.Σ. της Π.Ο.ΑΣ.Υ. κ. ΝΤΑΒΟΥΡΑΣ Αθανάσιος, ο Επίτιμος Πρόεδρος της Ε.Α.Υ. Ροδόπης και πρώην Πρόεδρος της Π.Ο.ΑΣ.Υ.  κ.ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ Χρήστος, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ροδόπης κ. ΤΣΑΛΙΚΙΔΗΣ Νικόλαος,   ο Δήμαρχος Κομοτηνής κ. ΠΕΤΡΙΔΗΣ Γεώργιος, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Υποστράτηγος κ. ΜΕΝΕΞΙΔΗΣ Νικόλαος, ο Αστυνομικός Διευθυντής της Δ.Α. Ροδόπης Αστυνομικός Υποδιευθυντής κ. ΣΕΒΔΥΝΙΔΗΣ Μιχαήλ, ο Διοικητής της Σχολής Αστυφυλάκων Αστυνομικός Διευθυντής κ. ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ Παύλος, ο Αντιπρόεδρος της Ε.Α.Υ. Θεσσαλονίκης κ. ΠΑΔΙΩΤΗΣ Δημήτριος, ο Πρόεδρος της Ε.Α.Υ. Πιερίας κ. ΦΩΤΗΣ Δημήτριος, ο Πρόεδρος της Ε.Α.Υ. Δράμας κ. ΠΙΤΣΙΚΟΓΛΟΥ Απόστολος, ο Πρόεδρος της Συνδικαλιστικής Κίνησης Αστυνομικών Νομού Ξάνθης κ. ΓΟΥΝΑΡΙΔΗΣ Νικόλαος, ο Πρόεδρος της Σ.Ε.Α.Υ. Αλεξανδρούπολης κ. ΤΣΙΑΚΙΡΗΣ Δημήτριος, ο Πρόεδρος της Σ.Ε.Α.Υ. Ορεστιάδας κ. ΑΚΙΔΗΣ Ηλίας, η Ταμίας της Ένωσης Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας Α.Μ.Θ. κ. ΖΟΥΠΗ Κορίνα - Αικατερίνη, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Νομού Ροδόπης κ. ΚΥΡΙΑΖΙΔΗΣ Αργύριος, ο Πρόεδρος του παραρτήματος Αλεξανδρούπολης της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών (Ι.Ρ.Α.) κ. ΧΑΤΖΗΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ Κωνσταντίνος και ο Γραμματέας του παραρτήματος Ροδόπης της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών (Ι.Ρ.Α.) κ. ΦΕΓΓΟΜΥΤΗΣ Δημήτριος, οι οποίοι απηύθυναν χαιρετισμό δηλώνοντας την συμπαράστασή τους στους αγώνες μας για την επίλυση των δικαίων αιτημάτων μας.

Με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου δεν προσκλήθηκε κανένας εκ των Βουλευτών του Νομού μας στην 23η Γενική μας Συνέλευση, διότι κατά την διάρκεια του έτους 2016, όσες φορές κι αν απευθυνθήκαμε σε αυτούς (είτε εγγράφως, είτε σε κατ’ ιδίαν συναντήσεις) προκειμένου να τους γνωρίσουμε τα θέματα που απασχολούν τα μέλη μας, το μόνο που πήραμε εκ μέρους τους ήταν δηλώσεις συμπάθειας, υποσχέσεις περί στήριξης και προώθησης των αιτημάτων μας…. αλλά οι δηλώσεις και οι υποσχέσεις τους παρέμειναν ως τέτοιες μόνο, χωρίς μέχρι σήμερα να έχουν στηρίξει ή προωθήσει προς επίλυση κανένα από αυτά. Δεν ανταποκρίθηκαν ούτε καν στην πρόσκλησή μας να αποδώσουν μαζί μας την οφειλόμενη τιμή στους πεσόντες στο καθήκον αστυνομικούς, στο μνημόσυνο που τελέσαμε την 18 Φεβρουαρίου 2017. Αν ήθελαν...  μπορούσαν!!!

Η απουσία τους από το πλευρό μας, αποτέλεσε και τον λόγο της μη πρόσκλησής τους στην φετινή μας Συνέλευση. Ελπίζουμε ότι στην διάρκεια του τρέχοντος  έτους θα μας δώσουν λόγους για να τους προσκαλέσουμε στην επόμενη Γενική μας Συνέλευση. Αν θέλουν… μπορούν!!!

Την Γενική Συνέλευση απασχόλησαν τοπικά αλλά και θεσμικά – οικονομικά – ασφαλιστικά προβλήματα που αφορούν τον κλάδο μας.

Αναδείχθηκε η αυτονόητη υποχρέωση της εκάστοτε Κυβέρνησης μιας δημοκρατικά δομημένης κοινωνίας, να αναγάγει σε πρώτιστη προτεραιότητα το αγαθό της ασφάλειας του πολίτη, μαζί με άλλα αγαθά όπως αυτά της υγείας και της παιδείας. Ο τρόπος είναι ένας και μοναδικός και δεν υπάρχει άλλος εκτός του να θωρακίσει (θεσμικά – εργασιακά – οικονομικά) η Πολιτεία τον Έλληνα αστυνομικό, με τρόπο τέτοιο που θα τον καθιστά απόλυτα ασφαλή, γιατί «Ασφαλής αστυνομικός σημαίνει και ασφαλής πολίτης».

Έγινε εκτενής αναφορά στην υποχρέωση που έχει η Πολιτεία απέναντι στους πολίτες της να διασφαλίσει για τους αστυνομικούς, ένα εκδημοκρατισμένο και αξιοκρατικό περιβάλλον εργασίας με σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, αξιοκρατία στον τρόπο εισαγωγής – ανέλιξη στην ιεραρχία, αναβαθμισμένη εκπαίδευση – μετεκπαίδευση, πρόσληψη ικανού αριθμού προσωπικού, απαλλαγή από πάρεργα και φρουρήσεις V.I.P., παροχή σύγχρονου υλικοτεχνικού εξοπλισμού, υγιεινή και ασφάλεια στην εργασία, αναμόρφωση κώδικα μεταθέσεων και πειθαρχικού δικαίου, ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΥ ΚΑΙ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΟΥ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ και φυσικά να κάνει επιτέλους τον αστυνομικό κοινωνό του υπέρτατου δημοκρατικού δικαιώματος του κάθε εργαζόμενου δηλαδή ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ.

Υπερτονίστηκε η πολιτική ευθύνη της Κυβέρνησης ΝΑ ΣΥΜΜΟΡΦΩΘΕΙ στις αμετάκλητες αποφάσεις του ΣτΕ με τις οποίες κρίθηκαν αντισυνταγματικές οι οικονομικές περικοπές των ενστόλων, αλλά και η αποκλειστική ευθύνη της για τις δυσμενείς συνέπειες που επέφερε η ψήφιση του νέου ασφαλιστικού νόμου με τις ισοπεδωτικές διατάξεις, την άλωση του ΤΕΑΠΑΣΑ με την ένταξή του στον ΕΦΚΑ και τις συντάξεις πείνας και αναξιοπρέπειας που επεφύλασσε για τους αστυνομικούς που επί 40 έτη παλεύουν με το έγκλημα εκτεθειμένοι σε κίνδυνο  ζωής, υγείας και ψυχικής ακόμη ισορροπίας.

Την Γενική Συνέλευση απασχόλησε το θέμα των προτεινόμενων - από το Διοικητικό Συμβούλιο – Τροποποιήσεων Διατάξεων του Καταστατικού της Ένωσής μας αλλά και οι δημοσιεύσεις (στο facebook και στην ηλεκτρονική σελίδα ενημέρωσης «BLOKO» ανάρτηση 19-03-2017 ώρα 08:31μμ) που έγιναν από το μέλος μας και επικεφαλής του ΕΚΑ Ροδόπης κ. ΚΑΤΡΑΝΙΔΗ Ευστάθιο, με τίτλο «Καταγγελία αστυνομικού – καταστρατηγούν το νόμο στη Ροδόπη» περί δήθεν μη νομιμότητας των προτεινόμενων προς τροποποίηση διατάξεων και προσπάθειας «ότι επιχειρείται εκ των πλαγίων με την μέθοδο ατάκτως εριμμένα, καταστρατήγηση του Ν.1264/82 και του νεότερου συνδικαλιστικού Ν.3938/11».

Η νομική σύμβουλος της Ένωσής μας δικηγόρος κ. ΚΑΛΗ Χαριθέα, διαβεβαίωσε το Σώμα της Γενικής Συνέλευσης περί της απόλυτης νομιμότητας και της σύμπνοιας των προτεινόμενων τροποποιήσεων με τις απαιτήσεις του Ν.1264/82 όπως αυτός τροποποιήθηκε με τον Ν.3938/11. Η Γενική Συνέλευση αφού μελέτησε τις προτεινόμενες προς τροποποίηση διατάξεις του καταστατικού (οι οποίες διανεμήθηκαν σε έντυπη μορφή σε όλα τα μέλη) καταδίκασε την συμπεριφορά του συγκεκριμένου μέλους, χαρακτηρίζοντάς την ως συμπεριφορά που δεν συνάδει με την ιδιότητα του μέλους του Δ.Σ. και η οποία κατατείνει στο να βλάψει τα συμφέροντα της Ένωσης.

Στο σημείο αυτό η Πρόεδρος δηλώνοντας προσβεβλημένη από την συμπεριφορά του επικεφαλής του ΕΚΑ Ροδόπης κ. ΚΑΤΡΑΝΙΔΗ Ευστάθιου, έθεσε τον εαυτό της στην κρίση της Γενικής Συνέλευσης προκειμένου ως Σώμα να αποφανθεί περί της ακεραιότητας του χαρακτήρα της και την αγωνιστικότητά της για τα συμφέροντα της Ένωσης. Η Γενική Συνέλευση ψήφισε ΟΜΟΦΩΝΑ υπέρ της Προέδρου της Ένωσης, παρέχοντας στο πρόσωπό της την απόλυτη εμπιστοσύνη για να συνεχίσει το δύσκολο έργο της και ζήτησε να προχωρήσει η ψηφοφορία για την τροποποίηση των διατάξεων του καταστατικού.

Ψήφισαν συνολικά 227 μέλη, εκ των οποίων καταμετρήθηκαν 220 ψήφοι «ΝΑΙ» στις προτεινόμενες τροποποιήσεις του Καταστατικού μας, 05 ψήφοι «ΟΧΙ» και 02 ψήφοι «ΛΕΥΚΟ».
Καταρτίστηκε το επισυναπτόμενο ΨΗΦΙΣΜΑ στο οποίο καταγράφονται τα θεσμικά, οικονομικά, ασφαλιστικά και τοπικά αιτήματα. Εγκρίθηκε ΟΜΟΦΩΝΑ και η Γενική Συνέλευση εξουσιοδότησε το Διοικητικό Συμβούλιο για την ανάδειξη και προώθηση προς επίλυση των καταγεγραμμένων σε αυτό αιτημάτων, με παρεμβάσεις και εντατικοποίηση των μορφών αγώνων όπου και αν αυτό χρειαστεί.

Ευχαριστούμε τον Τμηματάρχη του 4ου Τμ. Δ/νσης Οικονομικών Α.Ε.Α. Αστυνομικό Υποδιευθυντή κ. ΠΛΑΤΙΑ Κωνσταντίνο, που για τέταρτη συνεχή χρονιά συμμετέχει στις εργασίες της Γ.Σ., καθώς και τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο  κ. ΤΣΟΥΒΑΛΑ Κωνσταντίνο που ενέκρινε το αίτημά μας για την παροχή εκ μέρους του Αρχηγείου υπεύθυνης και αναλυτικής ενημέρωσης για θέματα Οικονομικά – Ασφαλιστικά – Συνταξιοδοτικά, στα μέλη μας, καθώς και την Αστυνομική Διευθύντρια (ΥΓ) κ. ΤΣΟΥΛΙΑΓΚΑ Σοφία για την ενημέρωση των μελών μας σε θέματα Υγιεινής και Πρόληψης από λοιμώδη νοσήματα.

Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α
ΤΗΣ 23ΗΣ ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ
ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΡΟΔΟΠΗΣ

 

Εμείς τα μέλη της 23ης Τακτικής Γενικής Συνέλευσης της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης ΕΓΚΡΙΝΟΥΜΕ το παρόν ψήφισμα και εξουσιοδοτούμε το Δ.Σ. για την επίλυση – υλοποίηση των παρακάτω αιτημάτων :

A) ΘΕΣΜΙΚΑ
1. Αναγνώριση του δικαιώματος στην ΑΠΕΡΓΙΑ στους Αστυνομικούς με τροποποίηση του άρθρου 23 του Συντάγματος.
2. Αναγνώριση της ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΤΗΤΑΣ του επαγγέλματος του Αστυνομικού.
3. Άμεση εφαρμογή του Ν.4058/2012 (άρθρο 25 παρ. 4) και απογραφή ως Τ.Ε., των δικαιούχων Αστυνομικών υπαλλήλων.
4. Επαναφορά των 6700 οργανικών θέσεων αστυνομικού προσωπικού, που καταργήθηκαν με διάταξη του Νόμου περί Αναδιάρθρωσης της Ελληνικής Αστυνομίας.
5. Διασφάλιση του συστήματος πρόσληψης Αστυνομικών ΜΟΝΟ μέσω Πανελληνίων εξετάσεων, για να πάψει επιτέλους η παραγωγή Αστυνομικών δύο ταχυτήτων και να ολοκληρωθεί η ομογενοποίηση ώστε να έχουν επιτέλους οι πολίτες στην υπηρεσία τους άρτια εκπαιδευμένους Αστυνομικούς.
6. Αναβάθμιση του συστήματος εκπαίδευσης, μετεκπαίδευσης, ειδίκευσης και δια βίου εκπαίδευσης. Ίδρυση Αστυνομικού Πανεπιστημίου με έδρα τις εγκαταστάσεις του Τ.Δ.Α. Κομοτηνής.
7. Τροποποίηση – Βελτίωση του βαθμολογίου, προς άρση των δημιουργηθέντων αδικιών. Άμεση ρύθμιση της αδικίας που υφίστανται οι Ανθυπαστυνόμοι με προαγωγές νεοτέρων τους στο βαθμό του Υ/Β΄, κατάσταση που αναγκάζει τους Ανθυπαστυνόμους προκειμένου για την άρση μέσω δικαστικών αποφάσεων την σε βάρος τους αδικία, να μετατρέπονται σε «αιμοδότες» της βιομηχανίας προσφυγών που υποβάλλονται από δικηγορικά γραφεία. Θέσπιση αξιοκρατικού και αδιάβλητου συστήματος κρίσεων και προαγωγών για όλους τους βαθμούς.
8. Τροποποίηση - βελτίωση  του ισχύοντος  κώδικα  μεταθέσεων - αποσπάσεων, καθώς και θέσπιση αντικειμενικών κριτηρίων για τις εσωτερικές μεταθέσεις - μετακινήσεις.
9. Αναμόρφωση - Βελτίωση του Πειθαρχικού Δικαίου, με ρητή αναφορά συγκεκριμένης πειθαρχικής ποινής στους υπεύθυνους για την τήρηση των Προεδρικών Διαταγμάτων που αφορούν στα εργασιακά δικαιώματα των αστυνομικών (ωράριο εργασίας, έκδοση υπηρεσίας σε εβδομαδιαία βάση, μεταθέσεις – αποσπάσεις – προσωρινές μετακινήσεις, υγιεινή - ασφάλεια στην εργασία, κ.λ.π.).
10. Βελτίωση και απαρέγκλιτη εφαρμογή του Π.Δ. 45/2008 περί υγιεινής και ασφάλειας, για να διασφαλιστεί η αβλαβής εκτέλεση των καθηκόντων του Αστυνομικού προσωπικού.
11. Εφαρμογή του δικαιώματος απόσπασης των υπαλλήλων λόγω σπουδών στην έδρα του εκπαιδευτικού ιδρύματος, με θέσπιση ασφαλιστικών δικλίδων που θα διασφαλίζουν την μη εκμετάλλευση του προνομίου αυτού για αλλότριους  λόγους.
12. Αναβάθμιση του θεσμικού μας ρόλου με τη συμμετοχή σε όλα τα Συλλογικά Όργανα λήψης αποφάσεων των αιρετών εκπροσώπων που αφορούν τον κλάδο.
13. Απαλλαγή της Αστυνομίας από ξένα προς την αποστολή της έργα (επιδόσεις δικογράφων, εφαρμογή διατάξεων Υγειονομικού Κανονισμού, Γ.Ο.Κ., Α.Ε.Π.Ι., μέτρα τάξης σε ποδοσφαιρικούς αγώνες, κ.λ.π.).
14. Άμεση κοστολόγηση της μετακίνησης Αστυνομικών δυνάμεων για αθλητικά ή άλλα μέτρα και ανάρτηση του κόστους στο πρόγραμμα ΔΙΑΥΓΕΙΑ, ώστε να σταματήσει η άμετρη κατασπατάληση δυνάμεων σ’ αυτόν τον τομέα. Σε ότι αφορά τις αθλητικές συναντήσεις, μετακύλιση αυτού του κόστους στις ιδιωτικές εταιρίες των εμπόρων του αθλητισμού.
15. Κατάργηση της διαδικασίας των ειδικών εκλογικών καταλόγων στη άσκηση του εκλογικού δικαιώματος του Αστυνομικού προσωπικού στις Βουλευτικές και Αυτοδιοικητικές εκλογές.

B) ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ – ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ
1. Υλοποίηση της προεκλογικής δέσμευσης του Πρωθυπουργού περί συμμόρφωσης της Κυβέρνησης στις αμετάκλητες δικαστικές αποφάσεις του ΣτΕ, με τις οποίες κρίθηκαν αντισυνταγματικές οι περικοπές που μας επιβλήθηκαν με τον Ν.4093/12.
2. Αναγνώριση της εργασίας ως επικίνδυνη και ανθυγιεινή και χορήγηση αντίστοιχου επιδόματος με τους ισχύοντες όρους και προϋποθέσεις για τον δημόσιο τομέα, όπου αυτό έχει χορηγηθεί.
3. Πραγματική αμοιβή με ωριαία αποζημίωση για την νυχτερινή εργασία, καθώς και για την 6η ημέρα εργασίας, για Κυριακές, αργίες – εξαιρέσιμες και υπερωρίες, μέσω κλαδικής σύμβασης.
4. Τροποποίηση του άρθρου 4 παρ. 3 «Βεβαίωση και Είσπραξη προστίμων» της υπ’ αριθ.  Γ.Π.οικ.104720/25-08-2010 Κ.Υ.Α. Υπουργών Εσωτερικών, Οικονομικών, Πολιτισμού και Τουρισμού, Προστασίας του Πολίτη, Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ώστε το ποσοστό 80% των επιβαλλομένων προστίμων του αντικαπνιστικού Νόμου (τα οποία εισπράττονται ως δημόσια έξοδα) και σύμφωνα με τις διατάξεις της ανωτέρω Κ.Υ.Α. προβλέπεται να αποδίδονται στις Αυτοδιοικητικές Αρχές, για την ανταποδοτική υποστήριξη και την ανατροφοδότηση του ελεγκτικού μηχανισμού, να αποδίδονται πλέον σε Κωδικό του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, με δεδομένο ότι οι αρμοδιότητες ελέγχου και εφαρμογής του Αντικαπνιστικού Νόμου - μετά την κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας- μεταβιβάστηκαν  στην Ελληνική Αστυνομία. Εφόσον λοιπόν ο πόρος αυτός αποδιδόταν ως ανταποδοτικός στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, μετά την μεταβίβαση αρμοδιότητας ελέγχου και εφαρμογής του Νόμου στην Ελληνική Αστυνομία, θα πρέπει και η ανταποδοτική απόδοση να μεταβιβαστεί ανάλογα στον νέο ελεγκτικό μηχανισμό.
5.  Άρση του «παγώματος» των μισθολογικών ωριμάνσεων και μισθολογικών προαγωγών, όπως αυτό επιβλήθηκε με  τις διατάξεις του άρθρου 236 του Ν.4389/2016 (ως τροπ. με την παρ. 1 του άρθρου 9 του Ν.4393/2016) και αφορά το χρονικό διάστημα από 01-01-2017 έως και 31-12-2018.         
6. Επέκταση των ευεργετικών διατάξεων που ισχύουν για τους δημοσίους υπαλλήλους που υπηρετούν σε   παραμεθόριες  περιοχές και στους Αστυνομικούς.
7. Επέκταση εφαρμογής και στο Αστυνομικό προσωπικό των προβλεπομένων από το άρθρο 39 Ν.3996/5-8-2011  (δικαίωμα αναγνώρισης πλασματικού χρόνου για κάθε τέκνο).
8. Επέκταση του Ν.3865/10 για την προσαρμογή του χρόνου θεμελίωσης συνταξιοδοτικού δικαιώματος παλαιών και νέων ασφαλισμένων και μετά την 31-12-2014 με την προσαύξηση κατά 1,5 έτος για κάθε επόμενο χρόνο μέχρι και τη συμπλήρωση 35 ετών για την εφαρμογή των 40 ή 60 ετών.
9. Επέκταση εφαρμογής και για τους αστυνομικούς, των διατάξεων του άρθρου 11 του Ν.4361/2016 (ΦΕΚ 10/Α/1-2-2016) «Ρύθμιση θεμάτων μεταθέσεων οπλιτών, μέριμνας προσωπικού και άλλες διατάξεις» που καθορίζει το επίδομα εξομάλυνσης για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων αλλά και ειδικές περιπτώσεις στελεχών όπως οι διαζευγμένοι αλλά και άγαμοι με παιδιά.
10. Ενιαίος κλάδος υγείας για όλο το Αστυνομικό προσωπικό.
11. Δημιουργία νοσηλευτικού ιδρύματος για την κάλυψη των αναγκών του προσωπικού της  Ελληνικής Αστυνομίας.


Γ) ΤΟΠΙΚΑ  ΘΕΜΑΤΑ
1. Κάλυψη όλων των κενών οργανικών θέσεων αστυνομικών της Δ.Α. Ροδόπης, για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των ειδικών απαιτήσεων της περιοχής και για την παροχή αναβαθμισμένων υπηρεσιών ασφάλειας και αστυνόμευσης στους πολίτες του τόπου μας.
2. Νέο οργανόγραμμα για τις Υπηρεσίες της Δ.Α. Ροδόπης με αυξημένες οργανικές θέσεις χαμηλόβαθμου προσωπικού, που να ανταποκρίνεται στα νέα πληθυσμιακά δεδομένα , αλλά και αυτά της αυξημένης εγκληματικότητας, τις ανάγκες διαχείρισης των αυξημένων μεταναστευτικών ροών και τις ιδιαιτερότητες της περιοχής μας που άπτονται αστυνομικού ενδιαφέροντος και άμεση κάλυψη αυτών με αστυνομικό προσωπικό.
3. Παύση της αποδυνάμωσης της Δ.Α. Ροδόπης, που συντελείται με αποσπάσεις προσωπικού σε άλλες Δ.Α. στα πλαίσια της διαχείρισης του μεταναστευτικού.
4. Λειτουργία της ήδη ιδρυθείσας με  Π.Δ. αυτοτελούς Υπηρεσίας Μεταγωγών Δικαστηρίων στην έδρα της Δ.Α. Ροδόπης και επάνδρωσή της με προσωπικό προερχόμενο από άλλες Διευθύνσεις Αστυνομίας ως νεοϊδρυθείσα Υπηρεσία.
5. Άμεση μετεγκατάσταση των Περιφερειακών Υπηρεσιών  Α.Τ. Σαπών και Α.Τ. Φιλύρας, σε άλλους χώρους, διότι οι υφιστάμενοι είναι τελείως ακατάλληλοι και επισφαλείς.
6. Ολοκλήρωση όλων των έργων του Τμήματος Δοκίμων Αστυφυλάκων Κομοτηνής (Σκοπευτήριο, Γυμναστήριο, Αμφιθέατρο, Στίβος μάχης κ.λ.π.), έργα που έχουν σχέση με την ποιότητα της εκπαίδευσης των Δοκίμων Αστυφυλάκων.
7. Αντικατάσταση του πεπαλαιωμένων οχημάτων (διαγραφή ακινητοποιημένων οχημάτων λόγω ασύμφορου της επισκευής τους) και υλικοτεχνικού εξοπλισμού με νέο, που θα προσφέρει ασφάλεια στο Αστυνομικό προσωπικό.
8. Ίδρυση και λειτουργία σκοπευτηρίου στην έδρα της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, κατ’ εφαρμογή του Ν.3169/2003.
9. Δημιουργία ολοήμερου παιδικού σταθμού και κέντρου δημιουργικής απασχόλησης παιδιών, για τα τέκνα Αστυνομικών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης.
10. Ίδρυση και λειτουργία Αστυνομικού Σταθμού ή Αστυνομικού Τμήματος Διαβατηριακού ελέγχου, με προσδιορισμό ικανού αριθμού οργανικών θέσεων για την εύρυθμη λειτουργία της Υπηρεσίας και στελέχωσή της με τη διαδικασία της νεοϊδρυθείσας υπηρεσίας με παράλληλη μεταφορά της σε κατάλληλο σημείο εντός Ελληνικού εδάφους ώστε ο έλεγχος να είναι ασφαλέστερος για τους πολίτες αλλά και για τους αστυνομικούς, οι οποίοι αυτήν τη στιγμή όντας άοπλοι εκτίθενται σε υπαρκτό και πραγματικό κίνδυνο.
11. Συνέχιση λειτουργίας του Α.Σ. Νέας Καλλίστης καθώς με δεδομένο ότι αστυνομεύει την περιοχή του Νομού μας που παρουσιάζει ιδιαίτερα αυξημένο τουριστικό ενδιαφέρον και επισκεψιμότητα, η κατάργησή του θα επιφέρει αδυναμία αστυνόμευσης με επακόλουθο την αύξηση της εγκληματικότητας και την υποβάθμιση της περιοχής. Επάνδρωση αυτού με ικανό αριθμό δύναμης ώστε να μπορεί να ανταπεξέλθει επάξια στις ιδιαίτερα αυξημένες ανάγκες αστυνόμευσης.
12. Επαναφορά της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης στον κατάλογο των εξαιρούμενων από τις διατάξεις του άρθρου 3 του Π.Δ. 100/2003 Διευθύνσεων Αστυνομίας και παροχή του ευεργετήματος της λήψης μορίων χιλιομετρικής απόστασης, υπολογιζόμενου του χρόνου της απόσπασης ως ΜΗ διανυθέντος στον τόπο συμφερόντων χρόνος, όπως ακριβώς ίσχυε πριν την τροποποίηση που επέφερε το Π.Δ.75/2016.

Το παρόν ψήφισμα να αποσταλεί στους :

1. ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ
2. ΑΡΧΗΓΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
3. Π.Ο.ΑΣ.Υ.
4. ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΝΟΜΟΥ ΡΟΔΟΠΗΣ
5. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΑΝΑΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ & ΘΡΑΚΗΣ
6. ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΡΟΔΟΠΗΣ
7. ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ
8. ΓΕΝΙΚΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ Π.Α.Μ.Θ.
9. ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΡΟΔΟΠΗΣ
10. ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΣΧΟΛΗΣ ΑΣΤΥΦΥΛΑΚΩΝ
11. ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ
12. ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΡΟΔΟΠΗΣ


ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ 23ΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ
ΚΟΜΟΤΗΝΗ  21-03-2017

 

Ακολουθεί η ομιλία της Προέδρου:

"Αξιότιμοι κύριοι προσκεκλημένοι,
1) Πατήρ Παρασκευά, εκπρόσωπε του Σεβασμιότατου   
Μητροπολίτη Ιεράς Μητρόπολης Μαρωνείας και Κομοτηνής
2)κ. Αντιπεριφερειάρχη
3)κ. Δήμαρχε Κομοτηναίων
4)Στρατηγέ μου
5)κ. Διευθυντή της Δ.Α.Ροδόπης
6)κ. Διοικητή της Σχολής Αστυφυλάκων
7)κ. Ταμία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.
8)κ. Επίτιμε Πρόεδρε της Ε.Α.Υ.Ροδόπης και πρώην Πρόεδρε της Π.Ο.ΑΣ.Υ.
9)κ. Αντιπρόεδρε της Ε.Α.Υ.Θεσσαλονίκης
10)κ. Πρόεδρε της Ε.Α.Υ.Πιερίας
11)κ. Πρόεδρε της Ε.Α.Υ. Δράμας
12)κ. Πρόεδρε της Σ.Κ.Α. Ν. Ξάνθης
13)κ. Πρόεδρε της Σ.Ε.Α.Υ. Αλεξανδρούπολης
14)κ. Πρόεδρε της Σ.Ε.Α.Υ. Ορεστιάδας
15)κα εκπρόσωπε της Ένωσης Αξιωμ. Ελλ. Αστυνομίας Α.Μ.Θ.
16)κ. Πρόεδρε του Συνδέσμου Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Ν. Ροδόπης
17)κ. Γραμματέα της Ι.Ρ.Α. Ροδόπης
18) κ. Πρόεδρε της Ι.Ρ.Α. Αλεξανδρούπολης

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Σας καλωσορίζω στην 23η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης, σας ευχαριστώ που ανταποκριθήκατε στο κάλεσμά μας και τιμάτε με την παρουσία σας τις εργασίες μας.

Παρακαλώ τους προσκεκλημένους να παρακολουθήσουν μέχρι τέλους τις εργασίες της Γενικής μας Συνέλευσης, διότι σήμερα θα αναδειχθούν τα θέματα που απασχολούν τον σε αντίξοες και επικίνδυνες συνθήκες, σκληρά εργαζόμενο   Έλληνα αστυνομικό, τόσο σε Πανελλήνιο όσο σε τοπικό επίπεδο και θα ορισθεί το διεκδικητικό μας πλαίσιο για το 2017 το οποίο, όπως όλοι σας μπορείτε να διαπιστώσετε με μία ανάγνωση του προτεινόμενου ψηφίσματος, εστιάζει κυρίαρχα σε διεκδικήσεις που η ικανοποίησή τους από την Κυβέρνηση θα έχει ως αποτέλεσμα την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών ασφάλειας στους συμπολίτες μας τους οποίους πιστά υπηρετούμε.

Ύψιστης σημασίας το περιφρουρούμενο αγαθό της ζωής και ασφάλειας. Αυτονόητη η υποχρέωση της εκάστοτε Κυβέρνησης μιας δημοκρατικά δομημένης κοινωνίας, να το αναγάγει σε πρώτιστη προτεραιότητα, μαζί με άλλα αγαθά που οφείλει να διασφαλίζει στους πολίτες της, όπως  αυτά της υγείας και της παιδείας.

Πώς μπορεί όμως να αισθάνεται και να είναι ασφαλής ο Πολίτης μίας χώρας; Με έναν και μοναδικό τρόπο. Όταν στις υπηρεσίες του θα έχει έναν ασφαλή αστυνομικό. Γιατί όπως και παλιότερα είχαμε διατρανώσει ως σύνθημα των αγώνων μας, τόσο σε Τοπικό όσο και σε Πανελλαδικό επίπεδο, «Ασφαλής αστυνομικός σημαίνει και ασφαλής Πολίτης».

Τί σημαίνει ασφαλής αστυνομικός; Ασφαλής είναι ο αστυνομικός που κατ΄αρχήν θα εργάζεται σε ένα εκδημοκρατισμένο και αξιοκρατικό περιβάλλον το οποίο θα του διασφαλίζει ότι  ο τρόπος εισαγωγής του για φοίτηση στις Αστυνομικές Σχολές θα είναι ΕΝΑΣ, ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ και ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΟΣ, η εκπαίδευση και η μετεκπαίδευσή του θα είναι αναβαθμισμένη και σύμφωνη με τα κελεύσματα των καιρών ώστε να του παρέχει όλα εκείνα τα επαγγελματικά εφόδια και αρετές που είναι αναγκαία για να επιτελέσει σωστά το δύσκολο και σημαντικό λειτούργημά του, η περαιτέρω εξέλιξή του στην ιεραρχία θα επέρχεται αποκλειστικά και μόνο μέσα από απόλυτα  αξιοκρατικές διαδικασίες αποκλείοντας κάθε κομματική ή άλλου είδους παρέμβαση και παρεμβολή, θα είναι εφοδιασμένος με τον απαιτούμενο κατά περίπτωση σύγχρονο υλικοτεχνικό εξοπλισμό και μέσα, τα οποία είναι απαραίτητα για να πολεμήσει το έγκλημα  (γιατί σε καθημερινό πόλεμο με το έγκλημα βρίσκονται οι αστυνομικοί και δεν είναι σχήμα λόγου), θα τον αφήνει η Πολιτεία να αφιερώνεται απρόσκοπτα στην εκτέλεση του κύριου έργου του και δεν θα φορτώνει καθημερινά στην πλάτη του.. χίλια μύρια πάρεργα  (επιδόσεις δικογράφων-στρατιωτικών εγγράφων, μέτρα τάξης σε ποδοσφαιρικούς αγώνες, εφαρμογή Υγειονομικού Κανονισμού – Γ.Ο.Κ., φύλαξη των συνόρων και διαχείριση μεταναστευτικού, φύλαξη VIP, εξυπηρέτηση ιδιωτικών συμφερόντων οργανισμών όπως η A.E.Π.Ι. κ.λ.π.,κ.λ.π.), θα τον διαθέτει στην υπηρεσία του λαού και όχι της ελίτ, θα θωρακίσει τον θεσμικό του ρόλο στην κοινωνία, θα επιδεικνύει σεβασμό στα ανθρώπινα αλλά και εργασιακά δικαιώματα όπως αυτό της Υγιεινής και ασφάλειας στην εργασία – της τήρησης ανθρώπινων ωραρίων – της έκδοσης της υπηρεσίας σε εβδομαδιαία βάση – της χορήγησης της δικαιούμενης ημερήσιας ανάπαυσης κάθε εβδομάδα - των αντικειμενικών κριτηρίων στις μεταθέσεις και αποσπάσεις όχι μόνο σε άλλη Διεύθυνση Αστυνομίας αλλά και στις εσωτερικές μετακινήσεις – της διευκόλυνσης στο δικαίωμά του για περαιτέρω σπουδές , θα θεσπίσει και θα επιβάλλει άμεσα συγκεκριμένες  τιμωρίες σε όποιον προϊστάμενο παραβιάζει τα εργασιακά δικαιώματα του αστυνομικού και τον αντιμετωπίζει όχι ως εργαζόμενο άνθρωπο αλλά ως αριθμό, θα του αναγνωρίσει επιτέλους το αυτονόητο το ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΚΑΙ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΟ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ δηλαδή- κάτι για το οποίο επί σειρά ετών δίνει αγώνες οι Ομοσπονδία μας και όμως ακόμη οι Κυβερνήσεις αρνούνται να αναγνωρίσουν (φαίνεται ότι οι 134 νεκροί αστυνομικοί που έχασαν την ζωή τους από το 1984 έως σήμερα κατά την εκτέλεση του καθήκοντος, καθώς και οι εκατοντάδες συνάδελφοι που τραυματίστηκαν σοβαρά και κατέστησαν άτομα με ειδικές ανάγκες, δεν είναι αρκετοί για τους Κυβερνώντες)   και φυσικά η Πολιτεία θα τον κάνει κοινωνό του υπέρτατου δημοκρατικού δικαιώματος του κάθε εργαζομένου που δεν είναι άλλο από αυτό το ίδιο το δικαίωμα στην Απεργία.

Φυσικά δεν λείπουν και οι διεκδικήσεις σε θέματα οικονομικά – ασφαλιστικά  και δεν θα μπορούσε να λείπουν όταν τα τελευταία χρόνια, πάντα με το πρόσχημα των μνημονιακών δεσμεύσεων, οι Έλληνες αστυνομικοί έχουμε αναχθεί σε θύματα μιας ανελέητης και δίχως οίκτο ληστρικής επίθεσης στα εισοδήματά μας (σημειώνοντας εδώ ότι οι αστυνομικοί ουδέποτε υπήρξαν τα προνομιούχα παιδιά του Δημόσιου τομέα, το αντίθετο μάλιστα θα έλεγα), στα  Ταμεία μας (ακόμη και στον ερανικό λογαριασμό του Ιδρύματος Εξοχές της Ελληνικής Αστυνομίας- ο οποίος συντηρείται αποκλειστικά από εισφορές των αστυνομικών για αντιμετώπιση σοβαρών θεμάτων υγείας αναξιοπαθούντων αστυνομικών και στήριξη των οικογενειών που πλήττονται από την απώλεια μέλους τους που υπηρετούσε στην Αστυνομία-  έβαλε το μακρύ της χέρι η τότε Κυβέρνηση), στα ώριμα συνταξιοδοτικά μας δικαιώματα.. και με το νέο ασφαλιστικό που ψηφίστηκε το περασμένο καλοκαίρι, η Πολιτεία επεφύλασσε για τους αστυνομικούς που επί 40 έτη θα παλεύουν με το έγκλημα εκτεθειμένοι σε κίνδυνο  ζωής, υγείας και ψυχικής ακόμη ισορροπίας, συντάξεις πείνας και αναξιοπρέπειας….!!!!!!  

Οι αστυνομικοί συνεχίζουμε ακόμη να προσφέρουμε νυχτερινή εργασία, εργασία την 6η ημέρα της εβδομάδας – τις εξαιρέσιμες και αργίες χωρίς να μας καταβάλλεται η πραγματική αμοιβή με ωριαία αποζημίωση σύμφωνα με τους κανόνες του εργατικού δικαίου !!!!

Οι αστυνομικοί εξαιρούμαστε ακόμη από τις ευεργετικές διατάξεις που ισχύουν για τους δημοσίους υπαλλήλους που υπηρετούν σε παραμεθόριες περιοχές!!!!!

Οι αστυνομικοί εξαιρούμαστε από το ευεργετικό δικαίωμα  αναγνώρισης πλασματικού χρόνου για κάθε τέκνο, το οποίο δίδεται στους υπόλοιπους δημοσίους υπαλλήλους σύμφωνα με τις διατάξεις  του άρθρου 39 του Ν. 3996/2011 !!!

Οι αστυνομικοί δεν συμπεριληφθήκαμε στις διατάξεις του άρθρου 11 του Ν.4361/2016 που καθορίζει το επίδομα εξομάλυνσης για τα στελέχη των ενόπλων Δυνάμεων αλλά και ειδικές περιπτώσεις στελεχών όπως οι διαζευγμένοι και άγαμοι με παιδιά!!!

Οι αστυνομικοί δεν συμπεριληφθήκαμε ούτε καν στις διατάξεις του άρθρου 31 του Ν.4440/2016 που ισχύει για τους δημοσίους υπαλλήλους και προβλέπει το δικαίωμα  άδειας με αποδοχές έως τέσσερις (4)εργάσιμες  ημέρες για κάθε ημερολογιακό έτος σε περίπτωση ασθενείας των τέκνων τους. Για τους υπαλλήλους  που είναι τρίτεκνοι  ή πολύτεκνοι, η ως άνω άδεια ανέρχεται σε πέντε (5) εργάσιμες ημέρες για κάθε ημερολογιακό έτος. Για τους υπαλλήλους  που είναι μονογονείς, η ως άνω άδεια ανέρχεται σε έξι (6) εργάσιμες  ημέρες για κάθε ημερολογιακό έτος…!!!!!

Φαίνεται μάλλον ότι εμείς οι αστυνομικοί όχι μόνο είμαστε υπάλληλοι δεύτερης κατηγορίας, αλλά γεννάμε και  παιδιά δεύτερης κατηγορίας, κατά την άποψη των εκάστοτε Κυβερνόντων…!!!!!

Αποκορύφωμα όλων δε, είναι η αδιάλλακτη άρνηση,  όχι μόνο της νυν αλλά και της προηγούμενης Κυβέρνησης, να συμμορφωθεί με τις αμετάκλητες αποφάσεις του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου της χώρας , σύμφωνα με τις οποίες κρίθηκαν αντισυνταγματικές τόσο οι περικοπές που μας επιβλήθηκαν με τον Ν. 4093/2012 και διατάσσουν την επαναφορά των μισθών μας στα επίπεδα πριν τον Αύγουστο του 2012, όσο και η αλά καρτ και κατά 50% ιδιότυπη και πρωτοφανή  «συμμόρφωση» που επέλεξε να νομοθετήσει το 2014 η προηγούμενη Κυβέρνηση …

Και όχι μόνο δεν συμμορφώνεται η Κυβέρνηση με τις αποφάσεις του ΣτΕ, αλλά μας επέβαλλε από 01 Ιανουαρίου 2017 μέχρι και τέλος Δεκεμβρίου 2018 το πάγωμα των μισθολογικών μας προαγωγών!!!! Παράλληλα δε, πληροφορούμαστε ότι επεξεργάζεται νέο μισθολόγιο, το οποίο κρατά ως επτασφράγιστο μυστικό στα συρτάρια των Υπουργικών γραφείων και αρνείται διάλογο με τους συνδικαλιστικούς εκπροσώπους των Σωμάτων Ασφαλείας…

Όλα αυτά όμως κυρίες και κύριοι, είναι εκείνα που πρέπει ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ να διασφαλίσει η Κυβέρνηση, η Πολιτική και η Φυσική μας Ηγεσία για λογαριασμό του Έλληνα αστυνομικού έτσι ώστε ο αστυνομικός θωρακισμένος θεσμικά, εκπαιδευμένος κατάλληλα, εφοδιασμένος με υλικοτεχνικό εξοπλισμό, αλλά και με υψηλό το ηθικό του ανάστημα και όχι κουρελιασμένο  από την αδιαφορία των υπευθύνων, να μπορέσει να προσφέρει το υπέρτατο αγαθό της  ασφάλειας που είναι ύψιστο δικαίωμα του κάθε πολίτη και αυτονόητη υποχρέωση της Πολιτείας προς τους πολίτες της.  

Το  κεντρικό σύνθημα της Συνέλευσής μας, «ΟΤΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ….ΜΠΟΡΟΥΜΕ!!!!», αποτυπώνει μία ξεκάθαρη και επιβεβαιωμένη πραγματικότητα που συναντάται πολλάκις και διαχρονικά μέσα στην ίδια την ιστορία της εξέλιξης του ανθρώπινου είδους και των κοινωνιών, εάν θέλετε.
Μεταφερόμενο δε, στην δική μας συνδικαλιστική πραγματικότητα, η δική μας Ένωση επί των ημερών της δικής μας Διοίκησης , ακριβώς επειδή πραγματικά θέλουμε ΜΠΟΡΕΣΑΜΕ κυρίες και κύριοι να κάνουμε και μικρά αλλά και μεγάλα πράγματα.

Μεγάλη μας κατάκτηση ήταν η αμιγής επαναλειτουργία του Τ.Δ.Α.Κομοτηνής , η οποία επιτεύχθηκε με σθεναρό αγώνα και πάντα με την στήριξη τότε της Ομοσπονδίας μας, των τοπικών φορέων και της κοινωνίας. Μάτωσε  βέβαια η ομιλούσα, όμως ΑΞΙΖΕ ΤΟΝ ΚΟΠΟ!!!!

Πώς το πετύχαμε να είμαστε η μόνη εκ των τριών ‘βιασθέντων’ Σχολών Αστυνομίας που επαναλειτουργεί αμιγώς; Με μία και μοναδική συνταγή. Το θέλαμε πολύ, αποφασίσαμε ότι θα αγωνιστούμε έτοιμοι να πληρώσουμε όποιο κόστος, κρατήσαμε τα μέλη μας ενωμένα, ενωμένοι μείναμε και με την κοινωνία και δώσαμε αγώνα σκληρό και πραγματικό στους δρόμους, στη Βουλή, στα Υπουργικά και Βουλευτικά γραφεία και ΜΠΟΡΕΣΑΜΕ!!!!! Οι αγώνες που έχουν όραμα , αγνούς σκοπούς και αποτελέσματα θετικά, εκεί δίνονται κυρίες και κύριοι. Στο πεδίο της μάχης, με κόπο και ιδρώτα.  Εκεί και στα θεσμικά όργανα, δυναμικά και ενωτικά, όχι στο Facebook  καθισμένοι αναπαυτικά και εκ του ασφαλούς πάνω από το πληκτρολόγιο ή κρυμμένοι κάποιες φορές πίσω από την ανωνυμία ή πίσω από πρόσωπα βιτρίνες, να διασπείρουμε διχόνοια ή ακόμη και ψευδείς ειδήσεις στην εναγώνια προσπάθειά μας να δείξουμε ότι δήθεν κάτι κάνουμε !!!! Αυτοί δεν είναι αγώνες κυρίες και κύριοι ή τουλάχιστον δεν είναι αγώνες που θα μας πάνε μπροστά…..

Με selfie δεν κερδίζονται οι αγώνες. Δυστυχώς όμως είναι σημεία των καιρών και ίσως γι΄αυτό τον τελευταίο καιρό όχι μόνο σταματήσαμε να κερδίζουμε, αλλά χάνουμε και από τα κεκτημένα μας. Αυτό όμως πρέπει να αλλάξει. Το συνδικάτο πρέπει να αποκτήσει ξανά αγωνιστικό όραμα και παλμό. Εσείς θα το κάνετε αυτό συναδέλφισσες και συνάδελφοι, καταδικάζοντας τέτοιου είδους συμπεριφορές και απομονώνοντας  αυτούς που τις εκδηλώνουν, είτε σε τοπικό είτε σε πανελλαδικό επίπεδο.

Με θέληση, δουλειά, ενότητα, όραμα και διάθεση για πραγματικό αγώνα ΜΠΟΡΟΥΜΕ!!!! Μπορούμε και τα μικρά και τα μεγάλα. Φυσικά και δεν μπορούμε να τα πετύχουμε όλα άμεσα ή με μία αγωνιστική μάχη. Χρειάζεται πολλές μάχες και επιμονή.

Με την επιμονή μας φέτος σε τοπικό επίπεδο και σε συνεργασία με την Διοίκηση της Δ.Α.Ροδόπης,  καταφέραμε την αύξηση του αριθμού των αστυνομικών που ενισχύουν την Διεύθυνσή μας σε 18, καταφέραμε την διακοπή της φρούρησης του Δικαστικού Μεγάρου εξοικονομώντας 4 αστυνομικούς ημερησίως, καταφέραμε την εξοικονόμηση 10 αστυνομικών ημερησίως από την 24ωρη φρούρηση των Φυλακών Κομοτηνής. Τρεις μόνο κινήσεις που ενισχύουν την λειτουργία της Δ.Α.Ροδόπης με 32 αστυνομικούς ημερησίως , με ό,τι αυτό συνεπάγεται και για την δυνατότητα λήψης ημερησίων αναπαύσεων από το προσωπικό, αλλά και για την ενίσχυση της πραγματικής αστυνόμευσης στο Νομό μας.

Δεν περιορίζονται βέβαια μόνο σε αυτές τις τρεις οι επιτυχείς παρεμβάσεις μας,  αλλά σε πολύ περισσότερες. Όμως όλα γίνονται με αγώνες, διάθεση εργασίας και συνεργασίας.
Μέσα από μία τέτοια διάθεση εργασίας και συνεργίας της Διοίκησης της Ένωσής μας, της Φυσικής μας Ηγεσίας σε τοπικό αλλά και σε επίπεδο Αρχηγείου, αλλά φυσικά και του Δημάρχου  Κομοτηνής, είμαστε πολύ κοντά  στην λειτουργία ενός παιδικού σταθμού που θα λειτουργεί αποκλειστικά για τις ανάγκες των παιδιών των αστυνομικών μας. Ευελπιστώ ότι σύντομα θα ολοκληρώσουμε και στην επόμενη Γενική μας Συνέλευση θα έχουμε την χαρά να σβήσουμε από τον κατάλογο των θεμάτων τοπικού επιπέδου το συγκεκριμένο αίτημα που εδώ και πολλά χρόνια είναι καταγεγραμμένο.

Δυστυχώς δεν καταφέραμε να πείσουμε το κράτος των Αθηνών για την σπουδαιότητα και την αναγκαιότητα, όχι μόνο της διατήρησης λειτουργίας του Αστυνομικού Σταθμού Ν.Καλλίστης , αλλά και την αναβάθμισή του σε Αστυνομικό Τμήμα. Παρότι κάναμε προτάσεις και συναντήσεις με τους λαμβάνοντες τις αποφάσεις, παρότι κατά τις συναντήσεις μας έδειξαν να ακούνε με προσοχή όλες τις αιτιολογημένες μας προτάσεις για την Αναδιάρθρωση στο Νομό μας, δυστυχώς για άλλη μία φορά αποφάσισαν για εμάς χωρίς εμάς… και όταν λέω χωρίς εμάς, δεν εννοώ μόνο την Ένωσή μας, αλλά εννοώ και την Διοίκηση της Δ.Α. Ροδόπης όπως και τους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Ευχόμαστε η απόφασή τους να μην κοστίσει στην ασφάλεια των κατοίκων της περιοχής, όμως δυστυχώς δεν μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι ως προς αυτό. Η ευθύνη όμως βαραίνει αποκλειστικά πια, αυτούς που πήραν τις αποφάσεις. Αν ήθελαν…μπορούσαν!!!!

Το συνδικάτο ούτε νομοθετεί , ούτε διοίκηση μπορεί να ασκήσει. Μπορεί όμως να αγωνίζεται παρεμβατικά και με σθένος ώστε να καταφέρνει όσο το δυνατόν περισσότερες βελτιωτικές αλλαγές και κατακτήσεις, αλλά και για να υπερασπίζεται τα κεκτημένα μας δικαιώματα. Αυτό ακριβώς κάνει και θα συνεχίσει να κάνει η παρούσα Διοίκηση της Ένωσής μας - είτε αυτό αρέσει,  είτε δεν αρέσει σε κάποιους ….

Ιδού πεδίο δόξης λαμπρό για όποιον θέλει να εργασθεί για τα δίκαια των συναδέλφων.

Τελειώνοντας θέλω να θέσω σε γνώση του Σώματος, αλλά και των προσκεκλημένων, την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου να μην καλέσουμε κανέναν εκ των Βουλευτών του Νομού μας στην 23η Γενική μας Συνέλευση. Η απόφασή μας αυτή βασίστηκε στο αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι κατά την διάρκεια του έτους 2016, όσες φορές κι αν απευθυνθήκαμε σε αυτούς (είτε εγγράφως , είτε σε κατ΄ιδίαν συναντήσεις) προκειμένου να τους γνωρίσουμε τα θέματα που απασχολούν τα μέλη μας, το μόνο που πήραμε εκ μέρους τους ήταν δηλώσεις συμπάθειας, υποσχέσεις περί στήριξης και προώθησης των αιτημάτων μας…. αλλά οι δηλώσεις και οι υποσχέσεις τους παρέμειναν ως τέτοιες μόνο. Το Προεδρείο της Ένωσής μας τους έχει κάνει κοινωνούς όλων των προβλημάτων μας, όμως μέχρι σήμερα δεν έχουν στηρίξει ή προωθήσει προς επίλυση κανένα από αυτά. Παλέψαμε και καταφέραμε όσα μπορέσαμε να καταφέρουμε, χωρίς την δική τους συμπαράσταση. Δεν ανταποκρίθηκαν ούτε καν στην πρόσκλησή μας να αποδώσουν μαζί μας την οφειλόμενη τιμή στους πεσόντες στο καθήκον αστυνομικούς, στο μνημόσυνο που τελέσαμε την 18 Φεβρουαρίου 2017. Αν ήθελαν…..μπορούσαν!!!!

Η απουσία τους από το πλευρό μας, αποτέλεσε και τον λόγο της μη πρόσκλησής τους στην φετινή μας Συνέλευση. Ελπίζουμε ότι στην διάρκεια του τρέχοντος  έτους θα μας δώσουν λόγους για να τους προσκαλέσουμε στην επόμενη Γενική μας Συνέλευση. Αν θέλουν….μπορούν!!!!!

Και κλείνοντας θα διαβεβαιώσω την τοπική Φυσική Ηγεσία που ανταποκρίθηκε στην πρόσκλησή μας και  μας τίμησε με την παρουσία της, ότι σε κάθε της προσπάθεια που θα αφορά στην αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών ασφάλειας στους συμπολίτες μας θα μας βρίσκει συμπαραστάτες, αρκεί αυτή να γίνεται με σωστό σχεδιασμό και σεβασμό στα ανθρώπινα και εργασιακά δικαιώματα των μελών μας. Διαφορετικά η μόνη επιλογή που θα μας αφήσουν, είναι να πράξουμε αυτό που το καθήκον μας  επιτάσσει, τιμώντας τον θεσμικό ρόλο που τα μέλη μας, μας εμπιστεύθηκαν να υπηρετήσουμε. Πάντα είχαμε και συνεχίζουμε να έχουμε πρόθεση καλής συνεργασίας, ακριβώς επειδή πιστεύουμε ότι μαζί μπορούμε να πετύχουμε πολλά περισσότερα, όμως όποτε χρειάστηκε δεν διστάσαμε ποτέ να μπούμε δυνατά στο πεδίο της μάχης. Με καλή θέληση όλα μπορούν να γίνουν και να έχουμε μόνο θετικά αποτελέσματα.

Από αυτή την αίθουσα που λαμβάνουν χώρα οι εργασίες της 23ης Ετήσιας Τακτικής Γενικής μας Συνέλευσης, στέλνουμε ηχηρό μήνυμα στα κέντρα των αποφάσεων, ότι το «τα αιτήματά σας, εξετάζονται» δεν μας αρκεί. Θέλουμε ξεκάθαρες απαντήσεις για το τί ακριβώς σχεδιάζουν. Δεν θα ανεχτούμε αναβολές, ασάφειες και δυσάρεστους αιφνιδιασμούς.
Διεκδικούμε το δίκιο μας και θα το κερδίσουμε γιατί έχουμε την δύναμη!!!! Η δύναμή μας είμαστε εμείς , είναι το συνδικάτο μας και η κοινωνία που έχουμε στο πλευρό μας. Στον αγώνα μας αυτό όμως καλούμε και θέλουμε δίπλα μας και την Φυσική μας Ηγεσία.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ , ΜΠΟΡΟΥΜΕ να φτιάξουμε ένα καλύτερο αύριο για την Αστυνομία, για τους αστυνομικούς και για την κοινωνία που υπηρετούμε!!!!

Παρακαλώ τον Πρόεδρο της Συνέλευσης να δώσει ενός λεπτού σιγή………

Ευχαριστώ"


ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣΟ ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΤΖΑΤΖΑΝΑ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΧΑΤΖΗΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis