Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
22:58 | 29/05/2017

Μπορεί από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη να υπάρχει η βούληση για ενίσχυση των αστυνομικών δυνάμεων στο Αίγιο. Μπορεί το περιστατικό του ξυλοδαρμού μετά ληστείας, του συμβούλου της υπουργού Τουρισμού, Πέτρου Δαδιώτη να κινητοποίησε δυνάμεις ώστε να γίνει αποδεκτό το αίτημα Μητροπολίτη και Δημάρχου. Μπορεί η περιοχή να στενάζει από το βάρος της εγκληματικότητας που αυξάνεται διαρκώς, ωστόσο στην Ελληνική πραγματικότητα πρέπει να κρατάμε μικρό καλάθι.

Σύμφωνα όμως με νεότερη πληροφόρηση του “protionline.gr”, η στελέχωση μια αστυνομικής Ομάδας Προστασίας και Καταστολής του Εγκλήματος (ΟΠΚΕ) , παραμένει άπιαστο όνειρο για το Αίγιο, με δεδομένο ότι η περίοδος των κρίσεων και των μεταθέσεων έχει παρέλθει.

Έτσι σύμφωνα με τον σχεδιασμό της ΕΛ.ΑΣ, προτιμήθηκε σε αυτή τη φάση να ενισχυθεί η ΟΠΚΕ στη Πάτρα, από 17 σε 25 άτομα, ώστε να δοθεί η δυνατότητα κάποια μέλη της ομάδας να έρχονται καθημερινά στο Αίγιο . Αυτή η εξέλιξη μικραίνει τις προσδοκίες των τοπικών παραγόντων που ετοιμάζονται να κάνουν καινούριο διάβημα προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα, μήπως πετύχουν κάτι καλύτερο.

Έρχεται η ομάδα ΔΙΑΣ

Ειλημμένη απόφαση θεωρείται μόνο η εγκατάσταση 6 δικυκλιστών στο Αίγιο που θ’ αποτελούν της τοπική ομάδα «ΔΙΑΣ» και θα περιπολούν από άκρη σ’ άκρη την Αιγιάλεια. Για την στελέχωση αυτής της ομάδας θα γίνουν κάποιες μικρές μετατάξεις από κοντινά τμήματα της Δυτικής Ελλάδας και μάλλον δύο εξ’ αυτών ήδη υπηρετούν στο Αίγιο. Τα νέα δεδομένα και η είδηση της έλευσης δύο ομάδων καταστολής και προστασίας χαροποίησαν της τοπική κοινωνία, ωστόσο τα πράγματα θα είναι καλύτερα αλλά όχι στο βαθμό των προσδοκιών που καλλιεργήθηκαν, αν και η διεκδίκηση για καλύτερη αστυνόμευση από φορείς της πόλης θα συνεχιστεί αμείωτη .

protionline.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis