Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
12:00 | 11/10/2016

Ο Ντενί Βιλνέβ, πού για χρόνια τον ήξερε κόσμος κυρίως μέσα από το φεστιβαλικό κύκλωμα, έχει καταφέρει όχι μόνο να κάνει ένα ομαλό πέρασμα σε μεγαλύτερου προϋπολογισμού ταινίες, αλλά να θεωρείται πια ένα όνομα-εγγύηση για σοβαρές δημιουργίες μέσα στο Hollywood, όπως το Prisoners και το Sicario.

Γι' αυτό και όταν πρωτοβγήκε η είδηση πως θα σκηνοθετούσε τη συνέχεια του Blade Runner, αντί του Ρίντλεϊ Σκοτ που θα εκτελέσει τελικά χρέη παραγωγού, αντιμετωπίστηκε με ενθουσιασμό. Το όραμα και η οπτική ματιά του κατά 35 χρόνια νεότερου τότε Σκοτ, που εκτόξευσε το Blade Runner κάνοντάς το έναν από τους ακρογωνιαίους λίθους του σινεμά επιστημονικής φαντασίας, θα μπορούσε να συνεχιστεί επάξια με τις ιδέες και το ταλέντο του 49χρονου Καναδού, ειδικά δε μετά την πολύ θετική υποδοχή του Arrival, της ταινίας του που έπαιξε σε Βενετία και Τορόντο.

Τίποτα σχεδόν δεν είχε μαθευτεί για το sequel του Blade Runner πέραν του ονόματος του σκηνοθέτη, του πρωταγωνιστή Ράιαν Γκόσλινγκ και μερικών ενδεικτικών φωτογραφιών από το στάδιο του pre-production, μέχρι χθες. Πλέον, έχουμε τον επίσημο τίτλο της ταινίας (Blade Runner 2049) που παράλληλα δίνει και τον χρόνο στον οποίο μεταφέρεται η πλοκή – το πρώτο Blade Runner εξελισσόταν στο 2019. Μαθαίνουμε επίσης πως ο αειθαλής Χάρισον Φορντ θα εμφανιστεί ξανά ως Rick Deckard (άγνωστος ο χρόνος συμμετοχής του), ενώ πέρα από τον Γκόσλινγκ θα συμπληρώνουν το δυνατό καστ, η Ρόμπιν Ράιτ και ο Τζάρεντ Λέτο, που μετά την απογοήτευσή του για τον μικρό ρόλο του Τζόκερ στην Ομάδα Αυτοκτονίας, ανακαλύπτει των κόσμο των ανθρωποειδών.

Επίσης, θα το δούμε σε έναν χρόνο από τώρα, αφού πήρε νέα ημερομηνία κυκλοφορίας, από τον Ιανουάριο του 2018 που γνωρίζαμε, στις 6 Οκτωβρίου 2017. Το Blade Runner 2049 όμως θα αποτελέσει και ένα βασικό τεστ για μια από τις μεγαλύτερες επενδύσεις που κάνει το Hollywood τα τελευταία χρόνια, αυτήν της εικονικής πραγματικότητας. Πέρα από την προβολή του στους κινηματογράφους θα παρουσιαστεί σε νέες πλατφόρμες VR, χωρίς όμως ακόμη να έχει διαρρεύσει αν αυτό θα συμβεί παράλληλα χρονικά όπως και τί ακριβώς εμπειρίες θα χαρίζει στον θεατή. Η Alcon Interactive που ανέλαβε αυτή την μετατροπή έχει ως στόχο να γίνει η ταινία ένα είδος σημείου αναφοράς για μια νέα εποχή του κινηματογράφου, κατ' αντιστοιχία με τους νεωτερισμούς που εισήγαγε το φιλμ του 1982.

Πηγή: www.lifo.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis