Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
15:47 | 20/12/2017

H ενημέρωση που ακολουθεί αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της Δημοκρατικής Ενωτικής Κίνησης Αστυνομικών (Δ.Ε.Κ.Α.):

Στις αρχές του έτους 2018 αναμένεται να εγκατασταθεί στις διευθύνσεις και υποδιευθύνσεις ασφαλείας το σύστημα AFIS που θα διευκολύνει την καθημερινότητα των συναδέλφων στη λήψη δακτυλικών αποτυπωμάτων και φωτογραφιών.

[custom:google-ads]

Η τεχνολογία αυτή που χρησιμοποιείται εδώ και σχεδόν 25 χρόνια απο το FBI και άλλους όμορους φορείς στο εξωτερικό και καταργεί ουσιαστικά τα παραδοσιακά ‘’μελάνι-κύλινδρο-πλάκα’’ που μέχρι σήμερα ταλαιπωρούσαν τους Αστυνομικούς των Τμημάτων Τροχαίας, Ασφάλειας και Τάξης.

Tο σύστημα Αυτόματης αναγνώρισης δακτυλικών αποτυπωμάτων (Automated Fingerprint Identification System-AFIS) είναι ένας βιομετρικός πολυλειτουργικός σταθμός εργασίας που αφορά την απόκτηση, αποθήκευση και ανάλυση δακτυλοσκοπικών δεδομένων. 

Πρόσφατα το σύστημα έχει αναβαθμιστεί και στη τεχνολογία  ¨απλής αποτύπωσης¨ που με ένα απλό σκανάρισμα των δακτυλικών αποτυπωμάτων εμφανίζει αποτελέσματα και ιστορικό προσαχθέντων, αν είναι σεσημασμένοι ή όχι και αν εκκρεμεί κάποια δικαστική απόφαση.

Ένα τέτοιο σύστημα εξυπηρετεί και τους προσαγόμενους πολίτες καθόσον η διαδικασία μειώνεται στο ελάχιστο.

Επίσης, το εύρος των εφαρμογών του συστήματος αυτού, επιτρέπει την περαιτέρω εξέλιξη, με φορητά ασύρματα συστήματα εφοδιασμένα στις πεζές και εποχούμενες περιπολίες.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ:  Ενημέρωση για την βραχεία άδεια - Δείτε έως πότε παίρνει παράταση

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis