Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
09:04 | 15/06/2015
Σε λιγότερο από δυο μήνες μία φρεγάτα Fremm θα περιπολεί στην νοτιοανατολική Μεσόγειο. Η Αίγυπτος παραλαμβάνει τη φρεγάτα ,με πλήρωμα που ήδη έχει εκπαιδευτεί στη Γαλλία. Ο Ολάντ μπορεί να μην τα κατάφερε στην Ελλάδα, αλλά πούλησε στην Αίγυπτο. Και μάλιστα μαζί με την φρεγάτα κατόρθωσε να πουλήσει και 24 μαχητικά αεροσκάφη Rafale.
Όλα αυτά η Αίγυπτος που βρίσκεται κι αυτή σε μια δύσκολη οικονομική φάση αλλά δεν εγκαταλείπει την άμυνά της στην τύχη της.

Η Fremm θα παραδοθεί στις 23 Ιουνίου. Η φρεγάτα θα φτάσει στην Αίγυπτο στις 5 Αυγούστου για να συμμετάσχει στις εκδηλώσεις για την επέκταση της διώρυγας του Σουέζ.
Η Αίγυπτος παρήγγειλε τη φρεγάτα και 24 μαχητικά Rafale  στις 16 Φεβρουαρίου. Λόγω του επείγοντος η φρεγάτα Normandie του γαλλικού Ναυτικού θα παραδοθεί στην Αίγυπτο. Οι Γάλλοι θα παρέχουν τεχνική και λογιστική υποστήριξη στο πλοίο για τα επόμενα πέντε χρόνια.

Η Αίγυπτος έχει προμηθευτεί και δύο κορβέτες Gowind 2500 από τη Γαλλία, με προοπτική απόκτησης άλλων δύο. Τα πλοία αυτά θα παραδοθούν μεταξύ του 2017 και 2019. Τέλος, στις 25 Ιουνίου, θα παραδοθούν στην Αίγυπτο τα πρώτα τρία μαχητικά Rafale από τα 24 – 16 μονοθέσια και 8 διθέσια – που έχει παραγγέλλει.



 
 
onalert.gr
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis