Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
15:44 | 01/06/2018

Ξεκινάει σταδιακά, με αστυνομικούς εκτός Κρήτης, η ενίσχυση του Αστυνομικού Τμήματος Αερολιμένα Ηρακλείου καθώς και του ΑΤ Χερσονήσου, ενόψει της καλοκαιρινής σεζόν.

Πρόκειται για ένα αίτημα της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων που εδώ και καιρό "φωνάζει" για τις ανάγκες των δύο συγκεκριμένων υπηρεσιών αφού καλούνται να "σηκώσουν" ένα μεγάλο βάρος του τουρισμού.

Είναι οι δύο υπηρεσίες που θα σηκώσουν το φορτίο του τουρισμού. Έστω και την τελευταία στιγμή, είχαμε μια ανταπόκριση από το Αρχηγείο και έχουν ήδη σταλεί κάποιοι αστυνομικοί εκτός Κρήτης. Εντός του Ιουνίου, συγκεκριμένα, περιμένουμε και δόκιμους αστυφύλακες προκειμένου να ενισχυθεί το ΑΤ αερολιμένα, αναφέρει στο Ράδιο Κρήτη και το ekriti ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Ηρακλείου, Γιώργος Πικράκης. 

[custom:google-ads]

Σύμφωνα με τον ίδιο, από σήμερα, εφαρμόζεται πλήρως και το ειδικό σχέδιο αστυνόμευσης της περιοχής της Χερσονήσου κι έτσι οι μηχανές της ομάδας ΔΙΑΣ της Άμεσης Δράσης, ξεκίνησαν τις περιπολίες στην περιοχή της Χερσονήσου και των Μαλίων.

Ο κ. Πικράκης ανέφερε μεταξύ άλλων ότι η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων είναι ικανοποιημένη ως ένα βαθμό αλλά δεν είναι ικανοποιημένη ως προς το σχεδιασμό. "Το θέμα είναι αυτά να είχαν προβλεφθεί από πέρσι και όχι τις τελευταίες 10 ημέρες. Αυτό είναι που μας ανησυχεί κάθε χρόνο" σημείωσε ο πρόεδρος της Ένωσης.

pikrakis.jpg

( Ο Γιώργος Πικράκης)

Ο τουρισμός είναι κάτι που κι εμείς ως αστυνομικοί θέλουμε να προστατέψουμε διότι προσφέρει δουλειά στους συγγενείς μας και τους φίλους μας οπότε το θεωρούμε χρέoς μας να βγαίνει μια καλή εικόνα προς τα έξω γιατί η ασφάλεια είναι το Α και το Ω, αναφέρει ο κ. Πικράκης.

Ενισχύεται και η ενδοχώρα

Ο κ. Πικράκης αναφέρθηκε και στην ενίσχυση της αστυνόμευσης της ενδοχώρας του νομού Ηρακλείου. Συγκεκριμένα και όπως είπε: "Η ενίσχυση της υπαίθρου θα γίνει από τις τακτικές μεταθέσεις οι οποίες όμως θα γίνουν στα τέλη του Αυγούστου. Πρόκειται για 12 άτομα εκτός Κρήτης που αναμένονται να έρθουν. Για τα άτομα αυτά, τόσο σε συναντήσεις μας με τον Αστυνομικό Διευθυντή Ηρακλείου όσο και με τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Κρήτης, έχουμε ζητήσει να ενισχύσουν κυρίως τις υπηρεσίες της υπαίθρου που αφορά την ενδοχώρα καθώς μετά τη μείωση των δυνάμεων και των ΤΑΕ Ηρακλείου - Μεσαράς μετά την αναδιάρθρωση, το θέμα με την εγκληματικότητα στην ύπαιθρο έχει γίνει εντονότερο".

Ρεπορτάζ - Γιώργος Ι. Παπαδάκης

Πηγή:  ekriti.gr

 

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis