Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
17:14 | 07/04/2018

Μέχρι το καλοκαίρι θα είναι στα χέρια των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων

 

Μέσα στο καλοκαίρι ο Στρατός Ξηράς θα έχει στη διάθεση του τα ελικόπτερα ένοπλης αναγνώρισης και ελαφράς επιθετικής κρούσης τύπου «OH-58D Kiowa Warrior» θα οποία θα αναβαθμίσουν την παρουσία της Ελλάδας στα νησιά μας και βεβαίως στην επιτήρηση του εναέριου χώρου και του FIR Αθηνών.

Το ΓΕΣ εκτιμά ότι επιχειρησιακά βολεύει να αναπτυχθούν σε όλη την μεθόριο τα ελικόπτερα και να προσδώσoυν σημαντικές ικανότητες επιτήρησης λόγω της ύπαρξης του Mast Mounted Sight (MMS) που διαθέτει υψηλής ανάλυσης τηλεοπτική κάμερα, αισθητήρες θερμικής απεικόνισης και λέιζερ τηλέμετρο / καταδείκτη και την ίδια στιγμή επιτρέπει να εκτελεί επιχειρήσεις ημέρα και νύκτα, μια ικανότητα που μέχρι τώρα δεν διέθετε ο Ελληνικός Στρατος πέραν βεβαίως των Apache.

[custom:google-ads]

Αξίζει πάντως να σημειωθεί πώς από τα 70 ελικόπτερα τα περίπου μισά θα είναι επιχειρησιακά, καθώς ορισμένα θα αξιοποιηθούν για εκπαιδευτικούς σκοπούς και κάποια άλλα για ανταλλακτικά.

 

Το μικρό μέγεθος των Ε/Π «OH-58D Kiowa» (μήκος 12,85 μέτρα, διάμετρος ρότορα 10,67 μέτρα, ύψος 3,93 μέτρα) του ελικοπτέρου που επιτρέπει την εύκολη απόκρυψη – παραλλαγή στο έδαφος ενώ τα πολυβόλα των 7,62 χλστ., ρουκετών των 2,7», τα κατευθυνόμενα βλήματα αέρος – αέρος [ATAS Stinger] και αέρος –εδάφους [AGM-114 Hellfire]) μπορούν να το καταστήσουν πολυεργαλείο πολέμου με πολύ χαμηλό κόστος!

 

Με την Έλευση των Ελικοπτέρων «OH-58D Kiowa» η Ελλάδα αποκτά σημαντικό πλεονέκτημα σε Αιγαίο, Έβρο και Βόρεια Σύνορα και τα Μάχιμα Ελικόπτερα θα γίνουν οι εφιάλτες των Τουρκικών Μην Επανδρωμένων Αεροσκαφών

 

Δεν είναι τυχαία τα δημοσιεύματα του Τουρκικού Τύπου που λύσσαξαν για την απόκτηση των ελικοπτέρων που θα κάνουν την διαφορά σε Αιγαίο, Έβρο και βόρεια σύνορα.

Θα μπει τέλος στις τούρκικες περιπολίες αφού οι κατάρριψης τους δεν αποτελεί απειλή αλλά δικαίωμα και το τουρκικό σύστημα επιτήρησης δεν μπορεί σε καμιά περίπτωση να εντοπίσει τους «Μικρούς Ινδιάνους» της Αεροπορίας Στρατού.

Πηγή:  newsbomb.grε πληροφορίες από το pentapostagma.gr)

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis