Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
12:27 | 02/08/2015

Στο χακί όπως και οι άντρες θα ντύνονται σύντομα οι γυναίκες που αν το επιθυμούν θα μπορούν να καταταγούν εθελοντικά στις Ένοπλες Δυνάμεις ανοίγοντας έτσι και έναν δρόμο πιθανής επαγγελματικής αποκατάστασης.

Ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος μιλώντας από την Τρίπολη για την Στρατιωτική Θητεία τόνισε: «Αυτή την ευκαιρία της κατάταξης στις Ένοπλες Δυνάμεις θα προσπαθήσω κατά την διάρκεια της θητείας μου στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας να την δώσω εθελοντικά και στις Ελληνίδες.

Να έχουμε εθελοντική κατάταξη στις Ένοπλες Δυνάμεις των Ελληνίδων εκείνων που ιδιαίτερα θέλουν να προχωρήσουν και να συμμετάσχουν εν συνεχεία ως Στελέχη των Ενόπλων μας Δυνάμεων».

Πηγές του ΥΠΕΘΑ λένε πως ίσως έτσι να καλυφθούν κάποια κενά στην στελέχωση των μονάδων όμως εκφράζονται και αμφιβολίες για το κατά πόσο οι υπάρχουσες υποδομές μπορούν να υποδεχτούν μια τέτοια συμβίωση.

Και προαναγγελία αύξησης της θητείας; Ο υπουργός μάλιστα κατά την διάρκεια δηλώσεων του άφησε να φανεί πως είναι επιθυμητή και η αύξηση της θητείας αφού τόνισε πως «όσο αφορά τους στρατεύσιμους είναι πολύ μικρή η θητεία, είναι εννέα μήνες θητεία, αυτό μας δημιουργεί αρκετά μεγάλα προβλήματα όσο αφορά τη στελέχωση, ιδιαίτερα της παραμεθορίου, για αυτό όλοι πάνε στην παραμεθόριο ιδιαίτερα στον Έβρο και στα νησιά.

Δεν φτάνουν οι εννέα μήνες θητεία, χωρίς βέβαια να υπάρχει η δυνατότητα να επεκτείνουμε αυτή τη θητεία» και συνέχισε λέγοντας πως: «η σκέψη που υπάρχει και την οποία σήμερα ανακοίνωσα από εδώ, αλλά και θα εξετάσουμε με τους Αρχηγούς και τα επιτελεία, είναι η δυνατότητα της εθελοντικής στράτευσης των γυναικών.

Τα στελέχη όπως είδατε και εσείς, οι γυναίκες στις Ένοπλες Δυνάμεις δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από τους άντρες συναδέλφους τους.

Είδαμε σήμερα γυναίκες εκπαιδευτές ακόμα και στο Τμήμα των Επιδείξεων. Αυτό σημαίνει ότι οι γυναίκες, οι μητέρες μας, οι κόρες μας, οι αδερφές μας μπορούν άριστα, εάν εκείνες το θελήσουν, γιατί θα είναι σε εθελοντική βάση, να υπηρετήσουν τις Ένοπλες Δυνάμεις, να λάβουν τη βασική εκπαίδευση, να μπορούν σε περίπτωση που χρειαστεί να αντιμετωπίσουν επάξια τον οποιοδήποτε κίνδυνο για την πατρίδα μας, να έχουν τη βασική κατάρτιση και παράλληλα να στελεχώσουν και υπηρεσίες που θα μπορέσουν να αποδεσμεύσουν άλλες δυνάμεις για την παραμεθόριο».

Σε ότι αφορά πάντως το χρόνο υλοποίησης της θητείας των γυναικών ο υπουργός τόνισε πως αυτό είναι μία σκέψη την οποία βάζει προς συζήτηση, «δεν είναι μία απόφαση». Και τόνισε πως «θα ξεκινήσει η συζήτηση στο Συμβούλιο Άμυνας με τα Επιτελεία, με την Πολιτική Ηγεσία, με την κοινωνία για να δούμε πως μπορεί να γίνει αυτό με τον καλύτερο τρόπο.

Δεν πρόκειται να κάνουμε την Ελλάδα, Ισραήλ ώστε να έχουμε υποχρεωτική στράτευση αλλά θα δώσουμε τη δυνατότητα στην εθελοντική στράτευση. Υπάρχουν παραδείγματα, ιδίως στην παραμεθόριο, γυναικών που κρατούν ολόκληρες περιοχές μόνες τους. Υπάρχει μία γυναίκα, την οποία συνάντησα στην Ήπειρο και βράβευσα η οποία είχε δεχθεί τέσσερις φορές επίθεση από εγκληματικά στοιχεία, κρατάει τέσσερα χωριά μόνη της . Όταν της είπα αν θέλει να ενταχθεί στην εθνοφυλακή μου είπε «με πολύ μεγάλη χαρά».

Είστε λεβέντισσες οι Ελληνίδες, οπότε δεν έχετε να ζηλέψετε τίποτα από τους άντρες, γιατί να μην δώσουμε τη δυνατότητα στις Ένοπλες Δυνάμεις να μπορέσετε να προσφέρετε».

ΠΗΓΗ: www.paraskhnio.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis