Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
22:49 | 23/09/2016

Στις άμεσες προτεραιότητες της φυσικής και της πολιτικής ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ. είναι η αύξηση της επιχειρησιακής ετοιμότητας της ΕΛ.ΑΣ., ώστε να μπορέσει να ανταποκριθεί στις αυξημένες απαιτήσεις  που προκύπτουν από την αντιμετώπιση του εγκληματικού φαινομένου στα μεγάλα αστικά κέντρα, με πρώτο αυτό της πρωτεύουσας.

Ασφαλώς ένα από τα καλύτερα «χαρτιά» για την «ενδυνάμωση» του επιχειρησιακού «οπλοστασίου» της ΕΛ.ΑΣ. είναι αυτό των Ομάδων Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας.

Προς αυτή την επιλογή στρέφεται η ηγεσία του Σώματος προαναγγέλλοντας στη χθεσινή Συνέντευξη Τύπου για την αναδιάρθρωση της ΕΛ.ΑΣ., τη δημιουργία πολλών Ο.Π.Κ.Ε. για την Αττική.

 

Συγκεκριμένα ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. δήλωσε:

«…η αποδέσμευση μηχανοκίνητου στόλου από τις Υπηρεσίες παροχής προστασίας σε φυσικά πρόσωπα θα μας δώσει τη δυνατότητα να στελεχώσουμε, έχω την αίσθηση 30 με 50 ΟΠΚΕ στην Αττική με αποτέλεσμα να έχουμε τη δυνατότητα σε κάθε διαμέρισμα επιπέδου Διεύθυνσης Αστυνομίας να έχουμε τουλάχιστον μία και στη καλύτερη περίπτωση δύο ΟΠΚΕ το οκτάωρο στην Αττική.»

Επίσης ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη για το ίδιο θέμα πρόσθεσε τα εξής:

«Διπλασιάζεται περίπου ο αριθμός των διαθεσίμων ΟΠΚΕ, αυτό σας λέει ο κ. Αρχηγός γιατί έχει αποδειχτεί ότι οι μονάδες αυτές, τα τμήματα αυτά τα οποία έχουν την μεγαλύτερη αποδοτικότητα εκεί που υπάρχει το σκληρό έγκλημα είναι η ΟΠΚΕ. Αυξάνουμε αυτούς που είναι οι πιο αποτελεσματικοί.»

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis