Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
22:44 | 12/09/2016

Τις λεπτομέρειες για την υποβολή ηλεκτρονικής δήλωσης πόθεν έσχες από 1ης Οκτωβρίου για 120.000 υπόχρεους αλλά και οι αλλαγές στην χρηματοδότηση των κομμάτων, απασχόλησαν την πρώτη συνάντηση των θεσμών με τον ΓΓ υπεύθυνο για θέματα διαφθοράς κ. Γιώργο Βασιλειάδη.

AdTech Ad

Η ηλεκτρονική υποβολή της δήλωσης περιουσιακής κατάστασης θα ανοίξει την 1η Οκτωβρίου και έχει προθεσμία μέχρι και το τέλος του χρόνου. Η διαφορά για φέτος θα είναι οι ποινές για τους απείθαρχους. Εκτός δηλαδή από τις ποινικές ευθύνες θα υπάρχουν και πρόστιμα γα την εκπρόθεσμη υποβολή πόθεν έσχες που θα ξεκινούν από 150 έως και 400 ευρώ τα οποία θα διπλασιάζονται σε περίπτωση μη υποβολής της δήλωσης.

Το αντικείμενο της συζήτησης με τους θεσμούς ήταν η λειτουργία του όλου πλαισίου καθώς και τα προβλήματα που προκύπτουν από τους περιορισμούς που θέτει η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.

Με δεδομένο ότι τα στοιχεία όσων υποβάλλουν δήλωση θα είναι διαθέσιμα διαδικτυακά για τρία χρόνια μετά το χρόνο υποβολής του πόθεν έσχες υπάρχουν ερωτήματα γα την σκοπιμότητα αναλυτικής καταγραφής του τόπου κατοικίας των υπόχρεων της δήλωσης με δεδομένο ότι σε αυτούς περιλαμβάνοντα οι αιρετοί αλλά και οι ιδιοκτήτες ΜΜΕ.

Κατά την συνάντηση συμφωνήθηκε να υπάρχει μια πιο γενική καταγραφή των στοιχείων των δηλούντων από τα οποία θα αφαιρούνται κατά περίπτωση η οδός ή ο όροφος της οικίας για λόγους ασφαλείας.

Διαβάστε περισσότερα στο news247.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis