Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
17:44 | 05/11/2018

«Η καθιέρωση των ψηφιακών πτυχίων είναι μία πολύ σημαντική πρωτοβουλία, όπως, επίσης, και η δικτύωση των Φοιτητικών Εστιών των Πανεπιστημίων» ανέφερε ο κ. Γαβρόγλου.

Στόχος του υπουργείου είναι να διευρυνθούν οι ψηφιακές υπηρεσίες στον χώρο της ανώτατης εκπαίδευσης όπως:

Η καθιέρωση των ψηφιακών πτυχίων, για την ταχεία, οικονομική και ασφαλή διαχείριση όλων των διαδικασιών διαχείρισης των τίτλων σπουδών που εκδίδονται από τα ελληνικά δημόσια ιδρύματα της ανώτατης εκπαίδευσης.

[custom:google-ads]

Στις αρχές του 2019 θα γίνει η πειραματική λειτουργία του νέου μηχανισμού για πέντε αντιπροσωπευτικά ΑΕΙ. 

Μέχρι την έναρξη του νέου ακαδημαϊκού έτους 2019-2020 αναμένεται να τεθεί σε παραγωγική λειτουργία για τον Διεπιστημονικό Οργανισμό Αναγνώρισης Τίτλων Ακαδημαϊκών και Πληροφόρησης και για τα ΑΕΙ που θα επιλέξουν να συμμετάσχουν.

*Η δικτύωση των φοιτητικών εστιών, για την εξασφάλιση ταχείας και καθολικής πρόσβασης σε όλους τους οικότροφους φοιτητές. 

Μέχρι το τέλος του τρέχοντος ακαδημαϊκού έτους θα έχει ολοκληρωθεί το σχετικό έργο, καθώς ο σχετικός διαγωνισμός είναι ήδη σε εξέλιξη.

*Η παροχή κινήτρων για την απόκτηση από τους πρωτοετείς προπτυχιακούς φοιτητές, διαδικτυακής ευρυζωνικής σύνδεσης. 

Για τη φετινή χρονιά προβλέπεται η επιχορήγηση μέχρι 10 ευρώ μηνιαίως, για 12μηνη σταθερή ή κινητή ευρυζωνική σύνδεση. Από τις 5 Νοεμβρίου, όλοι οι πρωτοετείς φοιτητές μπορούν να λαμβάνουν τον προσωπικό τους κωδικό για να συμμετάσχουν σε αυτή την δράση, που εκτελείται από κοινού με το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής.

ΝΙΚΟΛΙΤΣΑ ΤΡΙΓΚΑ

Πηγή:  ethnos.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis