Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
07:58 | 16/03/2018

Καταγγελία της Ε.Α.ΣΥ.Ν.Κιλκίς για τα οχήματα της Δ.Α Κιλκίς:

Την 15/03/2018 η Ένωση μας προέβει σε καταγγελία με αποστολή εγγράφου προς την ηγεσία μας για την κατάσταση των υπηρεσιακών οχημάτων μετά και το τελευταίο συμβάν ακινητοποιήσης υπηρεσιακού οχήματος εν ώρα Υπηρεσίας.

-Η Ένωση μας ενημερώθηκε ότι πριν μερικές ημέρες περιπολικό όχημα ενεργώντας περιπολία ακινητοποιήθηκε διότι έσπασε ο μπροστινός δεξιός τροχός. Από καθαρή τύχη δεν υπήρξε τραυματισμός των αστυνομικών που εκτελούσαν Υπηρεσία διότι η ταχύτητα που είχε αναπτύξει ο οδηγός δεν ξεπερνούσε τα 20 χ.λ.μ την ώρα. Αναρωτιόμαστε ποιο θα ήταν το αποτέλεσμα του ατυχήματος, αν ο οδηγός είχε αναπτύξει την ανάλογη ταχύτητα που επιτρέπεται στην οδό που κινούταν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αναβάθμιση της συλλογής Νομοθεσίας του Policenet.gr

-Η Ένωση μας έχει καταγγείλει αρκετές φορές την κατάσταση που επικρατεί στη Διεύθυνση Αστυνομίας Κιλκίς σχετικά με τα υπηρεσιακά οχήματα που επανδρώνουν τις Υπηρεσίες και ότι θα πρέπει να πραγματοποιηθεί η ανάλογη ενίσχυση και αντικατάσταση. Η πάγια απάντηση στο αίτημα μας είναι ότι δεν υπάρχουν οχήματα. Γνωρίζουμε ότι και η Διεύθυνση Αστυνομίας Κιλκίς έχει αιτηθεί την ενίσχυση της με οχήματα αλλά μέχρι στιγμής καμία ενίσχυση, παράλληλα πραγματοποιεί διάφορες δράσεις για την συντήρηση τους. Αν δεν υπάρχουν οχήματα να μην υπάρξουν εποχούμενες περιπολίες.

-Διαθέτουμε οχήματα που ξεπερνούν τις 500.000 χιλιόμετρα, σβήνουν κατά την διάρκεια κίνησης τους, χωρίς ελαστικά, αμορτισέρ, με ηλεκτρολογικά προβλήματα, οχήματα που κατά την διάρκεια βροχόπτωσης μπάζουν νερά, οχήματα ερείπια. Αυτά λοιπόν τα οχήματα αν υποβαλλόντουσαν σε τακτικό τεχνικό έλεγχο όπως προβλέπεται για τα ιδιωτικά οχήματα, θα είχαν ακινητοποιηθεί όλα.

-Εκτός των άλλων πραγματοποιήθηκε η αναδιοργάνωση των Υπηρεσιών χωρίς να υπάρχει ο κατάλληλος υλικοτεχνικός εξοπλισμός επιβαρύνοντας τα σαραβαλάκια της Αστυνομίας με πολλαπλάσια χιλιόμετρα.

-Στην εποχούμενη περιπολία οι αστυνομικοί δεν πραγματοποιούν περίπατο, χρειάζονται οχήματα να μπορούν ν ανταπεξέλθουν των ιδιαίτερων συνθηκών της εργασίας. Αν δεν υπάρχουν λειτουργικά οχήματα να μην πραγματοποιούνται εποχούμενες  περιπολίες.

-Ζητάμε να επανεξετάσετε τα υπηρεσιακά οχήματα και να εγκρίνετε την κυκλοφορία μόνο αυτών που μπορούν πραγματικά να ανταπεξέλθουν στις ανάγκες μιας περιπολίας.

-Μην διατάσσετε περιπολίες μόνο για τους αριθμούς.

-Καταργήστε περιπολίες που δεν έχουν σκοπό την αστυνόμευση, εποπτείες κτλ.

 

Κώδικας οδικής κυκλοφορίας

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis