Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
18:52 | 20/11/2019

Λάβαμε την παρακάτω ηλεκτρονική επιστολή αναγνώστη μας που θίγει το θέμα του ορίου ηλικίας στις προσλήψεις των Σωμάτων Ασφαλείας την οποία δημοσιεύουμε:

Με αφορμή την προετοιμασία της επικείμενης προκήρυξης συνοριοφυλάκων καθώς και την ολοκλήρωση της πρόσφατης προκήρυξης των ειδικών φρουρών , θα ήθελα να εκφράσω την αδικία που έχει συμβεί σε βάρος μιας γενιάς , σε εμάς  τη γενιά του ’87.
Προ ολίγων ημερών ολοκληρώθηκε η προκήρυξη των ειδικών φρουρών με αντικειμενικά κριτήρια όπως προβλεπόταν από το προσοντολόγιο διορισμού στο δημόσιο , με όριο ηλικίας τα 28 έτη , την ίδια χρονική στιγμή που η τελευταία προκήρυξη ήταν το 2011.
 

Στο διάστημα  αυτό των 8 ετών επήλθαν πολλές αλλαγές , όπως το πάγωμα των προσλήψεων , η αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης – όπου η συγκεκριμένη απόφαση θα έπρεπε να συνάδει και με ταυτόχρονη αύξηση του ορίου ηλικίας σε ενδεχόμενη νέα πρόσληψη. Σε αυτά τα 8 έτη οικονομικής κρίσης όπου δεν πραγματοποιήθηκαν προσλήψεις ένστολου προσωπικού  δεν έγινε και καμία για εμάς τους νέους που αναζητούσαμε μια ευκαιρία . Δόθηκε όμως η ευκαιρία μέσω της κινητικότητας υπαλλήλων , να μεταφερθούν δημοτικοί υπάλληλοι (δημοτική αστ.) από την υπηρεσία του δήμου στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη , στην Αστυνομία ως Ειδικοί Φρουροί καθώς και στα Κέντρα Κράτησης ως φυλακτικό προσωπικό με όριο ηλικίας 40 ετών.  
Σε ένα κράτος δικαίου θα έπρεπε να γίνει ανοιχτός διαγωνισμός να καταθέσουμε και εμείς οι νέοι τα δικαιολογητικά μας , όπου θα έπρεπε να έχουμε ίσο δικαίωμα να ξεφύγουμε και εμείς από την ανεργία όπως και οι πρώην δημοτικοί υπάλληλοι .
! [ μετακίνηση δημ. Υπαλλήλων  στην ΕΛΛ.ΑΣ.  Ν.4456/2017 (ΦΕΚ Α’ 24/01.03.2007) άρθρο 26 παρ.2]

[custom:google-ads]
 

Έτος 2018 , εκδίδεται η προκήρυξη 6κ/2018 για πρόσληψη φυλακτικού προσωπικού στα κέντρα κράτησης . Η προκήρυξη υπο την εποπτεία του ΑΣΕΠ κάνει κάτι πρωτοφανές , παραβιάζει ρητά το προσοντολόγιο και τους νόμους σύμφωνα με τα οποία ορίζονται η μοριοδότηση και τα προσόντα συμμετοχής.  Συγκεκριμένα καταργεί χωρίς νόμο τα μόρια των υπηρετησάντων στις ειδικές δυνάμεις το οποίο αποτελεί προυπόθεση για τη συγκεκριμένη υπηρεσία  [ σύμφωνα με : 1. τον Πίνακα Θεμάτων Προσωπικού – διορισμός σε υπηρεσίες του υπουργείου Δικαιοσύνης , 2.  Με την παρ.2 του άρθρου 1 του Ν.3388/2005 Περί θεμάτων Εξωτερικών φρουρών , 3. Με την Απόφαση με Αρ.πρωτ. 62515 , Αθήνα , 1-6-2007 , παρ.1 , Κεφάλαιο Γ καθώς και 4. ΦΕΚ 133/27.7.2006 παρ2 , κεφάλαιο Γ].
 

Επίσης αγνόωντας τους παραπάνω νόμους επιτρέπει τη συμμετοχή στην προκήρυξη της εξωτερικής φρουράς (ένοπλη υπηρεσίας  φρούρησης) σε όσους έχουν απαλλαχθεί νόμιμα της θητείας , δηλαδή σε όσους είχαν σωματικά ή ψυχολογικά προβλήματα.
Θέλοντας να πρωτοτυπήσει μοριοδοτεί μόνο  το δίπλωμα ΙΕΚ Security και φύλακας αρχαιολογικών χώρων και μουσείων , οπου ουδεμία σχέση έχουν με τις ένστολες υπηρεσίες και την αστυνόμευση. Γιατί δεν τηρήθηκε το νόμιμο προσοντολόγιο που είχε και εξακολουθεί να τηρείται σε όλες τις προκηρύξεις ένστολου προσωπικού.
 

Κατόπιν αυτών και σύμφωνα με επίσημες ανακοινώσεις προετοιμάζεται η έκδοση προκήρυξης συνοριοφυλάκων , η οποία πιθανολογείται ότι θα συνάδει με το νόμιμο προσοντολόγιο των ειδικών φρουρών ΟΜΩΣ θα έχει όριο ηλικίας 28 ετών τη στιγμή που η προηγούμενη προκήρυξη ήταν το 2001 με όριο ηλικίας τα 32 έτη.  
Διερωτώμαι λοιπόν και ζητώ απάντηση , εμείς η γενιά του ΄87 πότε θα μας δοθεί η ευκαιρία ίσης συμμετοχής; Γιατί μας προσπερνάτε σαν να μην υπάρχουμε; Που είναι το κράτος δικαίου που μας αποκλείει και δεν προνοεί για εμάς; Τόσα χρόνια πάγωμα προσλήψεων , οι ευκαιρίες που χάθηκαν στη δική μας γενιά δεν σας αγγίζουν;

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Μετά απο 8 χρόνια θα έχει ξανά το Τμήμα Εκπαίδευσης της ΓΑΔΘ προσομοιωτή FATS
 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis