Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
08:29 | 24/03/2016

Συνεχίζεται το δράμα των σχεδόν 12.000 προσφύγων στην Ειδομένη με τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις να αποχωρούν, στη συνέχεια να επανέρχονται και την κυβέρνηση να συνεχίζει να κοιτάει σαστισμένη.

Σε 11 περιοχές της χώρας βρίσκονται σε εξέλιξη εργασίες ή έχουν ήδη εντοπιστεί χώροι για να κατασκευαστούν νέοι καταυλισμοί σύμφωνα με πληροφορίες του Έθνους, πέραν των 48 ήδη λειτουργικών δομών. Πρόκειται για χώρους σε Τρίκαλα, Καρδίτσα, Θερμοπύλες, Οινόφυτα, Λαύριο, Μαγνησία, Πέτρα Πιερίας, Λαγκαδίτσα Χαλκιδικής και Αλεξάνδρεια.

«Σε μια τέτοια μείζονα ανθρωπιστική κρίση, πάντα το κράτος θα εμφανίζεται ανεπαρκές για να καλύψει τις αυξανόμενες ανάγκες» είπε χθες ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξάνθος, που επισκέφτηκε χθες την Ειδομένη, προσθέτοντας ότι η συνδρομή των ΜΚΟ είναι σημαντική. Οι περισσότερες από αυτές χθες επέστρεψαν, μετά την απόφασή τους να αποχωρήσουν.

«Η Ειδομένη είναι χειρότερη από την Αμυγδαλέζα» είπε χθες μεταξύ άλλων σε ραδιοφωνική συνέντευξη ο συντονιστής των Γιατρών Χωρίς Σύνορα Αντώνης Ρήγας.

Οι πρόσφυγες έχουν φτάσει στα όριά τους, σωματικά και ψυχικά και κάθε μέρα βλέπουν να απομακρύνεται το όνειρο για άνοιγμα των συνόρων. Χθες απέκλεισαν τον αυτοκινητόδρομο της ΠΑΘΕ, στο ύψος της γέφυρας του Πολυκάστρου και στη συνέχεια διαμαρτυρήθηκαν στο τελωνείο των Ευζώνων. Η διαμαρτυρία στη γέφυρα είχε σαν αποτέλεσμα να δημιουργηθούν ουρές οχημάτων.

 

newsbeast.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis