Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
08:31 | 29/09/2016

Τέσσερα «αγκάθια» έχει να αντιμετωπίσει η ΕΛ.ΑΣ. στα επιβαρυμένα από το προσφυγικό νησιά του Bορείου Αιγαίου, προκειμένου να μην εκδηλωθούν εγκληματικές ενέργειες που μπορεί να επιφέρουν πλήγματα στην ασφάλεια.

Πρόκειται για νησιά όπως η Χίος και η Λέσβος, τα οποία καλούνται να σηκώσουν δυσανάλογο βάρος, με αποτέλεσμα να έχει δημιουργηθεί πρόσφορο έδαφος για εκδήλωση ξεσπασμάτων βίας. Οι Αρχές θέλουν να προλάβουν τυχόν βίαιες ενέργειες από ετερόκλητους δράστες που μπορεί να είναι φανατικοί ισλαμιστές, μετανάστες με παραβατική συμπεριφορά, αγανακτισμένοι πολίτες, μέλη ακροδεξιών οργανώσεων.

1) Η Αστυνομία πάντα θα ανησυχεί για το κατά πόσο μπορεί να υπάρχουν στα κέντρα κράτησης μεταναστών φανατικοί ισλαμιστές. Μέχρι στιγμής δεν έχει διαπιστωθεί κάποιο σοβαρό κρούσμα και τα στελέχη των αρμόδιων υπηρεσιών εμφανίζονται καθησυχαστικά. Για την αντιμετώπιση, ωστόσο, τυχόν απειλών έχουν τοποθετηθεί στα κέντρα κράτησης κλιμάκια ειδικά εκπαιδευμένων ανδρών, προκειμένου να αναπτυχθεί πληροφοριακό δίκτυο για την αντιμετώπιση μελλοντικών απειλών. Στόχος είναι να δημιουργηθούν οι συνθήκες πρόληψης για να αντιμετωπιστούν εν τη γενέσει τους τυχόν προσπάθειες δημιουργίας πυρήνων φανατικών ισλαμιστών. Oταν κάποιος κριθεί ύποπτος τίθεται υπό διακριτική παρακολούθηση.

2) Τα κρούσματα βίας από άτομα με παραβατική συμπεριφορά εκτιμάται ότι δεν θα σταματήσουν όσο εξακολουθεί να υπάρχει υπερσυσσώρευση κόσμου στα νησιά. Τελευταίο σοβαρό περιστατικό ο ομαδικός βιασμός 16χρονου Πακιστανού στο κέντρο μεταναστών της Μόριας. Το περασμένο Σάββατο τέσσερις ομοεθνείς του τον απομόνωσαν και αρχικά τον βίασε ο ένας από αυτούς.

Οι υπόλοιποι τρεις βιντεοσκόπησαν την πράξη με τα κινητά τους τηλέφωνα και στη συνέχεια τον εκβίασαν ότι αν δεν υποκύψει σε νέους βιασμούς θα δώσουν το υλικό σε δικούς του ανθρώπους. Το αποτέλεσμα ήταν να πέσει θύμα βιασμού και από τους υπόλοιπους. Ο ιατροδικαστής βεβαίωσε την αποτρόπαια πράξη. Μiα λύση που προκρίνει η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. για την αντιμετώπιση αυτού του είδους των φαινομένων βίας είναι ο διαχωρισμός των ατόμων που έχουν απασχολήσει για εγκληματικές ενέργειες από τους υπόλοιπους μετανάστες…

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΑΛΑΦΑΤΗΣ

 

eleftherostypos.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis