Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
23:14 | 03/12/2016

Έχει απειλήσει πολλές φορές και σε όλους τους τόνους. Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο άνθρωπος που θέλει να γίνει ο νέος Σουλτάνος της Τουρκίας μέσα από δημοψήφισμα (που ίσως κάνει το καλοκαίρι) και για να το καταφέρει συμμαχεί με τους Γκρίζους Λύκους, απειλεί «θεούς και δαίμονες», αναθεωρεί διεθνείς συνθήκες, προκαλεί και όλα αυτά για να αποπροσανατολίσει από τα εσωτερικά προβλήματα της χώρας του και την κατρακύλα της οικονομίας.

Σχεδόν καθημερινά, ο πρόεδρος της Τουρκίας προκαλεί με δηλώσεις του την Ελλάδα, είτε αυτό αφορά στη Συνθήκη της Λωζάνης και τα ελληνικά νησιά είτε τη σημαία της Κύπρου. Δεν είναι ο μόνος που προκαλεί, το κάνουν και οι άνθρωποί του, ο πρωθυπουργός Μπεναλί Γιλντιρίμ και ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου (σ.σ. που δήλωσε ότι τα Ίμια είναι... τουρκικά εδάφη).

Προκαλεί όμως και την ίδια την Ευρώπη. Απειλεί πως αν δεν του δώσουν τα 3 δισ. ευρώ που προβλέπει η συμφωνία του περασμένου Μαρτίου για το προσφυγικό και δεν απελευθερωθεί η βίζα για τους Τούρκους πολίτες, θα ανοίξει τα σύνορα και θα γεμίσει την Ευρώπη (την Ελλάδα βασικά) με πρόσφυγες και μετανάστες.

Και φαίνεται πως αυτό δεν είναι απλά απειλή. Δημοσίευμα της βρετανικής Express, αναφέρει πως στην Τουρκία είναι όλα... έτοιμα για να σταλούν στην Ευρώπη χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες. «Η Τουρκία ετοιμάζει βάρκες για να στέλνει 3.000 μετανάστες καθημερινά στην Ευρώπη» είναι ο τίτλος του δημοσιεύματος.

«Χιλιάδες μεταναστών θα αφήνονται καθημερινά από την Τουρκία και θα στέλνονται στην Ευρώπη αν η αντιφατική συμφωνία ένας προς έναν καταρρεύσει, προειδοποιούν αξιωματούχοι των μυστικών υπηρεσιών» αναφέρει η Express. Και προσθέτει, επικαλούμενη Έλληνες αναλυτές, πως η κυβέρνηση της Τουρκίας έχει ετοιμάσει χιλιάδες λέμβους και φουσκωτές βάρκες κατά μήκος των τουρκικών παραλίων ώστε να τις χρησιμοποιήσει ακριβώς γι’ αυτό: για να κάνει πράξη την απειλεί και να στείλει χιλιάδες μετανάστες στην Ευρώπη.

Διαβάστε περισσότερα στο newsit.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis