Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
08:59 | 14/01/2021

Γιατρός του Δικηγορικού Συλλόγου Αττικής στο ιατρείο των δικαστηρίων στην Ευελπίδων, είναι ο ηλικίας 51 ετών άνδρας, που συνελήφθη για απάτη, καθώς κατηγορείται πως πραγματοποιούσε εικονικές συνταγογραφήσεις φαρμάκων. Μαζί του συνελήφθη και ένας άεργος, ηλικίας 68 ετών που παραλάμβανε τα φάρμακα από τα φαρμακεία.

Η δράση τους είχε ξεκινήσει από το 2019, όπως προκύπτει από την έρευνα των στελεχών της οικονομικής αστυνομίας. Σε κάποιες περιπτώσεις μάλιστα προχωρούσαν στη συνταγογράφηση και παραλαβή φαρμάκων από 2 ή 3 φαρμακεία.

Στελέχη της οικονομικής αστυνομίας, εκτιμούν πως πουλούσαν σε νοσοκομειακές δομές και οικειοποιούνταν το ποσό από την πώληση, μια διαδικασία όμως, που έγινε δύσκολη τους τελευταίους μήνες, λόγω των μέτρων κατά του κορωνοϊού.

Οι απατεώνες συνήθιζαν να προμηθεύονται τα φάρμακα από τις εικονικές συνταγογραφήσεις, από 10 συγκεκριμένα φαρμακεία, ενώ σε πολλές περιπτώσεις, ο ασφαλισμένος διέμενε στον Βύρωνα, αλλά η αγορά του φαρμάκου γινόταν από φαρμακείο στο Περιστέρι.

Στελέχη της οικονομικής αστυνομίας διερευνούν το ενδεχόμενο κάποια από τα φαρμακεία να εμπλέκονται στην απάτη. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον προκαλεί το γεγονός πως τα φάρμακα παραλάμβανε από τα ίδια φαρμακεία ο 68χρονος άνδρας, παρουσιάζοντας συνταγές φαρμάκων με άλλον ΑΜΚΑ ασφαλισμένου.

Οι αριθμοί ΑΜΚΑ, συλλέγονταν είτε από ασθενείς του γιατρού που διατηρούσε ιδιωτικό ιατρείο, είτε ακόμη μέσω γνωστών, από «στόμα σε στόμα». Σύμφωνα με τα δεδομένα της υπόθεσης έχουν εκδοθεί, σε στοιχεία 31 ασφαλισμένων, 489 εικονικές συνταγές, που αφορούν κυρίως 4 φαρμακευτικά σκευάσματα, με την οικονομική ζημία του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. να ανέρχεται σε 14.168,07 ευρώ.

Μιχάλης Τεζάρης

newpost.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis