Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
08:59 | 09/01/2021

Στην πλήρη αναβάθμιση του θεσμού της Εθνοφυλακής, του τμήματος δηλαδή των απλών πολιτών που καλούνται να συνδράμουν εθελοντικά στην ασφάλεια της πατρίδας μας, είναι έτοιμη να προχωρήσει η κυβέρνηση το αμέσως προσεχές διάστημα σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του newsbeast.gr. Στόχος είναι να θωρακιστεί όσο γίνεται καλύτερα η άμυνα της χώρας έναντι της Τουρκίας που συνεχίζει να απειλεί την ελληνική εδαφική ακεραιότητα.

Κίνητρα για αύξηση της συμμετοχής στο στράτευμα

Έτσι, στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας έχει «κλειδώσει» καταρχάς η θέσπιση κινήτρων προκειμένου να αυξηθεί το ποσοστό συμμετοχής των εθνοφυλάκων στη στρατιωτική εκπαίδευση στο 100%, τουτέστιν να μετέχουν άπαντες. Για να έχουμε μια εικόνα της κατάστασης που επικρατεί σήμερα, αρκεί να αναλογιστεί κανείς ότι το 2018 το ποσοστό συμμετοχής των εθνοφυλάκων στην εκπαίδευση ήταν της τάξης του 35% ενώ το 2019 καταγράφηκε μείωση.

Νέες μονάδες σε Αττική και Θεσσαλονίκη

Παράλληλα προβλέπεται η συγκρότηση νέων μονάδων στις περιοχές της Αττικής και της Θεσσαλονίκης, οι οποίες θα συμβάλουν πρωτίστως στον τομέα της κυβερνοάμυνας για την αποφυγή επιθέσεων από χάκερ, την παροχή πρώτων βοηθειών σε τραυματίες αλλά και την αντιμετώπιση τυχόν φυσικών καταστροφών.

Αύξηση της στελέχωσης στα νησιά και στον Έβρο

Στο πλαίσιο ενίσχυσης της Εθνοφυλακής εξετάζεται επίσης η πλήρης ενεργοποίηση των έφεδρων αξιωματικών της, ούτως ώστε να συμμετέχουν και αυτοί στις ασκήσεις επιχειρησιακής ετοιμότητας. Το νέο επιχειρησιακό σχέδιο θέλει ταυτόχρονα την αύξηση του ποσοστού στελέχωσης των Ταγμάτων Εθνοφυλακής κυρίως στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και του νομού Έβρου και για να γίνει αυτό εξετάζεται και η δυνατότητα συμμετοχής και γυναικών στη στρατιωτική εκπαίδευση, κάτι που δεν συνέβαινε μέχρι σήμερα. Συν τοις άλλοις θα υπάρχει ...

Δείτε τη συνέχεια του άρθρου του Γεώργιου Σαρρή στην ιστοσελίδα newsbeast.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis