Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
08:45 | 22/08/2019

Τον τρόπο με τον οποίο έδρασαν οι 2 Αλβανοί κακοποιοί που κρύβονταν πίσω από 14 συνολικά διαρρήξεις σε σπίτια της Χίου καθώς και τον τρόπο που οι αρχές οδηγήθηκαν στη σύλληψή τους παρουσίασαν το βράδυ της Τετάρτης, υψηλόβαθμα στελέχη της Γ.Α.Δ.Π. Βορείου Αιγαίου.

Όπως ανάφερε στους δημοσιογράφους ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Βορείου Αιγαίου Ε. Ντουρουντούς οι δύο Αλβανοί ηλικίας 36 και 37 ετών, έφθασαν στη Χίο στις 7 Αυγούστου με πλοίο της γραμμής και με μοναδικό σκοπό τη διάπραξη διαρρήξεων οικιών σε όλη τη Χίο.

Η μεθοδολογία

Οι δράστες εντόπιζαν απομακρυσμένες και λιγότερο φωτισμένες οικίες σε περιοχές της βόρειας, κεντρικής και νότιας Χίου και δρούσαν κυρίως τις απογευματινές και βραδινές ώρες, όταν οι ιδιοκτήτες απουσίαζαν από τα σπίτια τους.

Για τον συγκεκριμένο σκοπό προσέγγιζαν τα σπίτια εναλλάξ με διαφορετικά αυτοκίνητα, τα οποία φρόντιζαν να σταθμεύουν δίπλα στα σπίτια που στοχοποιούσαν χρησιμοποιώντας τα ως οχήματα διαφυγής.

Ακολούθως ο 36χρονος όπως διαπιστώθηκε κατά την ανάκριση, έμπαινε στις οικίες είτε από ανασφάλιστες εισόδους, είτε παραβιάζοντας παράθυρα και μπαλκονόπορτες αφαιρώντας κοσμήματα, χρήματα και άλλα αντικείμενα υψηλής χρηματικής αξίας. Ο δε 37χρονος συνεργός του, έπαιζε τον ρόλο του τσιλιαδόρου σε περίπτωση που επέστρεφαν οι ιδιοκτήτες.

[custom:google-ads]

Η σύλληψη

Μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση την οποία συντόνισε η υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χίου και στην οποία συμμετείχαν και άλλες υπηρεσίες, οι δράστες εντοπίστηκαν στο λιμάνι της Χίου ενώ περίμεναν το πλοίο για να διαφύγουν στον Πειραιά.

Στην κατοχή τους καθώς και σε έρευνα που ακολούθησε στα δύο αυτοκίνητα που χρησιμοποιούσαν, βρέθηκαν επιμελώς κρυμμένα κλοπιμαία των οποίων η αξία ξεπερνά τις 150.000 ευρώ.

Επίσης κατασχέθηκαν, κιάλια, διαρρηκτικά εργαλεία, γάντια, αθλητικά παπούτσια, ακτοπλοϊκά εισιτήρια, κινητά τηλέφωνα καθώς και το χρηματικό ποσό των 1.400 ευρώ και των 51 δολαρίων ΗΠΑ.

Στο πλαίσιο των ερευνών κατασχέθηκε το ένα από τα δύο αυτοκίνητα.

Σε βάρος του 38χρονου εκκρεμούσαν αποφάσεις δικαστικών αρχών της Αθήνας για κλοπές και διακεκριμένες περιπτώσεις διαρρήξεων ενώ ο 36χρονος είχε συλληφθεί για συναφή αδικήματα.

Οι κλοπές αφορούσαν σπίτια στις περιοχές των Καρδαμύλων, της Λαγκάδας, των Καμποχώρων, του Νεοχωρίου, της Καλλιμασιάς, του Καταρράκτη, του Πυργίου και του Λιθίου.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών.

Τι οδήγησε στη σύλληψη των δραστών

Σύμφωνα με τον ταξίαρχο Ντουρουντού ουσιαστικά αυτό το οποίο οδήγησε στη σύλληψη των δραστών ήταν αφενός το γεγονός ότι η μεθοδολογία τους δεν έμοιαζε με καμία άλλη, αφετέρου ότι αντί για αποτυπώματα έβρισκαν συνεχώς ίχνη ενός συγκεκριμένου παπουτσιού.

«Από την αρχή θεωρήσαμε ότι ήταν άτομα εκτός Χίου. Έτσι επικεντρώσαμε την έρευνά μας στις πύλες εισόδου του νησιού και καταφέραμε να εντοπίσουμε τους δράστες. Τα κλοπιμαία ήταν επιμελώς κρυμμένα μέσα σε κάλτσες που είχαν φροντίσει να τοποθετήσουν στα φανάρια και στα κολονάκια του αυτοκινήτου», εξήγησε με τη σειρά του ο διοικητής της Ασφάλειας Χίου Διαμαντής Βυζανιάρης.

Παντελής Φύκαρης

politischios.gr


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Τραυματισμός αστυνομικού από πεπαλαιωμένο περιπολικό!

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis