Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
23:14 | 09/10/2016

Στο διάστημα 30 Σεπτεμβρίου – 2 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκαν στην περιοχή του Σκαμνού Φθιώτιδος  οι 22οι αγώνες της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ειδικών Δυνάμεων  «ΑΧΙΛΛΕΙΑ 2016» τους οποίους διοργάνωσε για δεύτερη συνεχή χρονιά η Λέσχη Εφέδρων Καταδρομέων  Στερεάς Ελλάδος υπό την αιγίδα της  Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος και του Δήμου Λαμιέων.

photo-20161002-2
  Σκοπός των αγώνων αυτών είναι η διατήρηση του αξιόμαχου των Ελλήνων εφέδρων οι οποίοι διαγωνίζονται σε στρατιωτικά αντικείμενα γενικής φύσεως και σε αντικείμενα πολιτικής προστασίας.

Ο αριθμός των συμμετεχόντων κρίνεται ικανοποιητικός καθώς έλαβαν μέρος 10 τετραμελής ομάδες οι οποίες κινήθηκαν στο στίβο των αγώνων από το πρωί του Σαββάτου (06:30 ) έως τις πρώτες ώρες της Κυριακής (02:00).

Συμμετείχαν ομάδες  των  Λ.Ε.Δ. Φλώρινας, Λ.Ε.Κ. Τρικάλων, Λ.Ε.Κ. Θεσσαλονίκης, Λέσχης Καταδρομέων και Ιερολοχιτών (2 ομάδες ), Λ.Ε.Κ. Πέλλας,  Λ.Ε.Κ. Πιερίας,  Ομάδα Οδεύω, Π.Σ.Ε.Ε.Δ.  Σ.Α.Κ. και  Λ.Ε.Δ. Καστοριάς. Επίσης υπήρχε και συμμετοχή ενός μέλους της  Λ.Ε.Φ.Ε.Δ.  Ν. Μαγνησίας, καθώς επίσης και ενός μέλους της Λ.Ε.Κ. Λάρισας οι οποίοι συμμετείχαν στους αγώνες με την ομάδα της Λ.Ε.Δ. Τρικάλων.
photo-20161002-5
   Στους αγώνες παρευρέθησαν ως παρατηρητές το προεδρείο της Π.Ο.Ε.Δ. με δύο μέλη του, τον πρόεδρο κ. Γεωργάκη Δημ. Αντισυνταγματάρχη ε.α. και τον γενικό γραμματέα κ. Μηλιωρίτσα Νικόλαο Αντιστράτηγο ε.α.

Ως παρατηρητές επίσης παρευρέθησαν δύο μέλη του  Σ.Σ.Α.Ε. οι οποίοι είναι και οι διoργανωτές του Athens Patrol, ένα μέλος της Λ.Ε.Κ. Τρικάλων καθώς και ένα μέλος της Λέσχης Καταδρομέων και Ιερολοχιτών. Ιδιαίτερη τιμή ήταν η παρουσία ως παρατηρητή του Κ/Δ Υποστρατήγου ε.α. κ. Πανέτσου Κων/νου.photo-20161002-8

Το πρωί της Κυριακής 2 Οκτωβρίου βρήκε διοργανωτές και διαγωνιζόμενους στον ιστορικό χώρο της μάχης των Θερμοπυλών και στο Κέντρο Ιστορικής Ενημέρωσης Θερμοπυλών για τις απονομές των επάθλων και την τελετή λήξης των αγώνων με την παρουσία εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης, της στρατιωτικής ηγεσίας καθώς και πλήθους αποστράτων που αφίχθησαν για το λόγο αυτό από πολλά μέρη της Ελλάδος.photo-20161002-3

Η τελική κατάταξη των ομάδων στους αγώνες διαμορφώθηκε ως εξής:photo-20161002-1

1.        Λέσχη Καταδρομέων και Ιερολοχιτών “Αχέρων” http://www.lki.gr/announcements.html

2.        Π.Σ.Ε.Ε.Δ. Σ.Α.Κ. “Ιερά Θεωρία”

3.        Λ.Ε.Δ. Φλώρινας

4.        Λ.Ε.Δ. Τρικάλων

5.        Λ.Ε.Δ. Καστοριάς

6.        Ομάδα “Οδεύω”

7.        Λέσχη Καταδρομέων και Ιερολοχιτών “Αναλώσιμοι”

8.        Λ.Ε.Κ. Πιερίας

9.        Λ.Ε.Κ. Θεσσαλονίκης

10.     Λ.Ε.Κ. Πέλλας (εκτός συναγωνισμού)

Ευχαριστούμε θερμά όλους του διαγωνιζομένους που έλαβαν μέρος στους αγώνες καθώς αποτελεί τιμή για τη Λέσχη μας η συμμετοχή τους σε αυτούς και ευχόμαστε και του χρόνου να ανταμώσουμε ακόμα περισσότεροι στα υπέροχα βουνά του τόπου μας.

Μετά τιμής

Το Δ.Σ της Λέσχης Εφέδρων Καταδρομέων Στερεάς Ελλάδος

ΠΡΩΤΙΑ ΤΗΣ ΛΕΣΧΗΣ ΚΑΤΑΔΡΟΜΕΩΝ & ΙΕΡΟΛΟΧΙΤΩΝ ΣΤΟΥΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΕΦΕΔΡΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝphoto-20161002-10

Στούς Πανελλήνιους Αγώνες εφέδρων Ειδικών Δυνάμεων που διοργάνωσε η Λέσχη εφέδρων Καταδρομέων Στερεάς Ελλάδας ως μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ειδικών Δυνάμεων (ΠΟΕΔ) στην Οίτη από 30/9/16 έως και 2/10/16 η Λέσχη Καταδρομέων & Ιερολοχιτών συμμετείχε με δύο ομάδες.

Η μία ομάδα της λέσχης (υπ’ αριθμόν 101) επρώτευσε με 15150 βαθμούς. ύστερα από 20 ώρες περιπόλου σε «εχθρικό έδαφος», σύμφωνα με το σενάριο της άσκησης. Επικεφαλής της ομάδας ο εφ. Ανθγός Πασιώτης Δημήτριος μαζί με τους Κώστα Κων/νο, Γκίνια Γεώργιο και Σμαίλη Νικόλαο, αντεπεξήλθαν με επιτυχία όλες τις δοκιμασίες καλά προετοιμασμένοι.

Η δεύτερη ομάδα της λέσχης (υπ’ αριθμόν 110) με επικεφαλής τον Δραμιτινό Γεώργιο ως ομαδάρχη και μέλη τους Παπαδάκη Ιωάννη, Ντούσκα Κων/νο και Παπαθανασίου Ιωάννη κατέλαβε την 7η θέση με 12011 βαθμούς.

Το Διοικητικό Συμβούλιο συγχαίρει και τις δύο ομάδες για την προσπάθειά τους στην επάξια εκπροσώπιση της ιστορικής Λέσχης Καταδρομέων & Ιερολοχιτών και ειδικότερα την ομάδα 101 διότι επρώτευσε.

 

veteranos.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis