Έφοδος της Ομάδας Αντιμετώπισης Έκνoμων Ενεργειών στις φυλακές Βόλου

Έφοδος της Ομάδας Αντιμετώπισης Έκνoμων Ενεργειών στις φυλακές Βόλου

Πρώτη έφοδος των κομάντο των φυλακών στο σωφρονιστικό κατάστημα στη συνοικία της Χιλιαδούς. Η επίλεκτη ομάδα από την Αθήνα προέβη σε αιφνιδιαστικό έλεγχο στις φυλακές σε αναζήτηση αντικειμένων, που κατέχουν παράνομα κρατούμενοι.

Η έφοδος έγινε την ώρα που οι κρατούμενοι βρίσκονταν στα κελιά ανύποπτοι για το ντου που θα επακολουθούσε από την Ομάδα Αντιμετώπισης Εκνομων Ενεργειών, που αποτελείται από έμπειρα και άρτια εκπαιδευμένα στελέχη, τους επίλεκτους της εξωτερικής φρουράς.

Ο έλεγχος ήταν ενδελεχής. Η ομάδα έκανε «φύλλο και φτερό» τα κελιά και τους χώρους συνάθροισης των κρατουμένων αναζητώντας αντικείμενα που δεν επιτρέπεται να έχουν οι κρατούμενοι μαζί τους, από κινητά μέχρι όπλα και ναρκωτικά ή ακόμη και παράνομο αλκοόλ, που παρασκευάζουν άγνωστο με ποιον τρόπο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, παρά τον εξονυχιστικό έλεγχο, η ομάδα δεν εντόπισε κάποιο αντικείμενο, ούτε ανέφερε στην Εισαγγελία Βόλου κάποια αξιόποινη πράξη εντός των φυλακών.

Μόνο όμως η έφοδος των κομάντο στις φυλακές της Χιλιαδούς, πρώτη στον Βόλο, ήταν αρκετή για να προκαλέσει αναστάτωση.

Η Ομάδα Αντιμετώπισης Εκνομων Ενεργειών είναι νεοσύστατη ομάδα, που στελεχώθηκε από τους επίλεκτους άνδρες της εξωτερικής φρουράς καταστήματος κράτησης Κορυδαλλού, με την εμφάνιση και την εκπαίδευσή τους να θυμίζουν Αντιτρομοκρατική.

Ενεργοποιήθηκε σχεδόν 10 λεπτά μετά το ξέσπασμα των επεισοδίων και άμεσα κατάφερε να δημιουργήσει κλοιό ασφαλείας γύρω από το διοικητήριο των φυλακών, αποτρέποντας την εισβολή κρατουμένων με… άγριες διαθέσεις.

Μάλιστα, οι κομάντο της ομάδας είχαν καθοριστικό ρόλο και στις έρευνες που ακολούθησαν σε κελιά της β’ και της ε’ πτέρυγας των φυλακών Κορυδαλλού όπου βρέθηκε ένα μικρό «οπλοστάσιο», αποτελούμενο κυρίως από αυτοσχέδια μαχαίρια.

Η πρώτη τους επιχειρησιακή εμφάνιση ήταν στις 9 Ιουνίου, όταν βραδινές ώρες πραγματοποίησαν έλεγχο σε δεκάδες κελιά κρατουμένων στη β’ πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού, εντοπίζοντας ναρκωτικά, κινητά τηλέφωνα και φυσικά… αυτοσχέδια μαχαίρια.

Εκτοτε πραγματοποιούν εφόδους σε σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας και προχθές το βράδυ για πρώτη φορά στον Βόλο.

Ο εξοπλισμός τους περιλαμβάνει κράνος τελευταίας γενιάς κατασκευασμένο από ABS με προστασία αυχένα και polycarbonate προσωπίδα πάχους 3 χιλ., ατομική ασπίδα προστασίας από polycarbonate υλικό πάχους 5 χιλ., κλομπ από πολυπροπυλένιο, μάσκα αερίου – καπνού από πανοραμική polycarbonate προσωπίδα και αναμονή για φίλτρο με σπείρωμα 40 χιλ., προστατευτική στολή από σκληρό αρθρωτό κέλυφος πάχους 3 χιλ. με ειδική επένδυση και γάντια προστασίας επιπέδου 5. Τέλος, όλα τα μέλη της ομάδας έχουν παρακολουθήσει ειδική εκπαίδευση.

thessaliatv.gr