Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
11:13 | 06/03/2020

Με οδύνη πληροφορηθήκαμε την «απώλεια» του Παναγιώτη Μοίρα (54 ετών), Αντιναύαρχου Λ.Σ (ε.α) – Επίτιμου Γενικού Διευθυντή Οικονομικών Υπηρεσιών (ΓΔΟΥ) Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής. Ο εκλιπών μετά την αποφοίτηση του από το Πανεπιστήμιο Πειραιά το 1989 και τη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων το 1991 υπηρέτησε κατά το μέγιστο ποσοστό του χρόνου της ένστολης υπηρεσίας του, μέχρι και το βαθμό του Αντιπλοίαρχου, σε αρκετές μικρές και μεγάλες περιφερειακές Υπηρεσίες του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας- τα γνωστά μας Λιμεναρχεία- με τις ιδιότητες του Διοικητού Λιμενικής Αστυνομίας, Υπολιμενάρχη, και Λιμενάρχη και επιλαμβανόμενος επί εκατοντάδων υποθέσεων επί του συνόλου σχεδόν εκ των αρμοδιοτήτων του Λ.Σ.

Image result for Έφυγε από τη ζωή ο Παναγιώτης Μοίρας koinoniki.gr

Μετά από πάροδο πολλών ετών στις «μάχιμες» (εντός εισαγωγικών) Υπηρεσίες, τοποθετήθηκε εν συνεχεία σε επιτελικές θέσεις «Κέντρου».Αρχικά στο ΥΕΘΑ/ ΓΕΕΘΑ/ΓΕΝ/ Α1«Πολεμικής Σχεδίασης» ως καθ’ ύλη αρμόδιος σε θέματα Ναυτικού έλεγχου εμπορικών πλοίων, με συμμετοχή, στον επιτελικό σχεδιασμό αλλά και εκτέλεση πληθώρας εθνικών & ΝΑΤΟϊκών ασκήσεων, ασκώντας παράλληλα καθήκοντα συνδέσμου του Λιμενικού Σώματος με το Πολεμικό Ναυτικό, ενώ μετέπειτα στο «Υπουργείο Ναυτιλίας» ως τακτικός Πρόεδρος Έδρας στα Πρωτοβάθμια Πειθαρχικά Συμβούλια Ναυτικών (ΔΝΕΡ/ ΠΣΕΝ), με διεκπεραίωση δεκάδων υποθέσεων και αργότερα στη Γενική Επιθεώρηση ΛΣ- ΕΛ. ΑΚΤ (ΓΕΛΣ) ως Τμηματάρχης και Αναπληρωτής Γενικός Επιθεωρητής ΛΣ.

Στην συνέχεια τοποθετήθηκε ως κεντρικός Λιμενάρχης Χαλκίδας. Εν συνεχεία προαχθείς σε Υποναύαρχο ΛΣ με το από 18-03-2016 ΠΔ, την 04-04-2016 ανέλαβε καθήκοντα ως Γενικός Διευθυντής Οικονομικών Υπηρεσιών (Γ.Δ.Ο.Υ) στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής (Υ.ΝΑ.Ν.Π), με αρμοδιότητα τον σχεδιασμό, συντονισμό, διαχείριση και εποπτεία όλων των θεμάτων που άπτονται της οικονομικής λειτουργίας του ΥΝΑΝΠ. Τέλος με το από 16-03-17 ΠΔ, προήχθη στον βαθμό του Αντιναυάρχου ΛΣ και εν συνεχεία με το από 28-04-17 ΠΔ τέθηκε σε αποστρατεία ως «Ευδοκίμως τερματίσας τη σταδιοδρομία του», διατηρώντας επί τιμή τον τίτλο της θέσης του Γενικού Διευθυντή Οικονομικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, μετά από σχετική απόφαση του «Ανώτατου Συμβουλίου Κρίσεων». Επίσης μετά την αποστρατεία του, μετά από σχετική απόφαση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, κατόπιν προτάσεως του Αρχηγού ΛΣ, ορίστηκε ως άμισθο μέλος στο 7μελές Διοικητικό Συμβούλιο (Δ.Σ) του Μετοχικού Ταμείου Ναυτικού (ΜΤΝ).

Ο Σύνδεσμος Αποφοίτων Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια για τον αδόκητο θάνατο του Παναγιώτη Μοίρα στην οικογένεια, τους οικείους και τους συνεργάτες του. Η κηδεία του θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 7 Μαρτίου στις 13:00 στο Γ” Νεκροταφείο στη Νίκαια.

koinoniki.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis